Lasir 644 Napisano 15 Marca 2022 Mam pk od bio.nl nie jest 13/14 tylko mniej.nie pamiętam ile... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VespaCat 3 Napisano 25 Marca 2022 @Udyr Zgodnie z twoim zaleceniem kupiłem wszystko organiczne Biobizz cal-mag, Fish-mix oraz Biotabs PK 5-8, pH sprawdzam i daje 5.5-6.5pH. Robiłem mix wszystkiego i nagle wszystko znacząco się poprawiło. Topy zaczęły puchnąć rośliny wyglądają super… miałem wrażenie jakby zaczęły zdecydowanie nadrabiać czas, niedobory itp. Więc 7 tydzień sie zaczął a tu nagle takie coś… na jednej roślinie, na drugiej nic. Co przesadziłem?! Trzymałem się dawek cal-mag 1ml/1l daje się od 0.5 do 1.4 ml/l fish mix 2ml/1l daje się od 1 do 4ml/1l oraz Bio bizz PK 5-8 daje się 10 ml/1l na kwitnieniu i też tak robię teraz daje im tylko wodę z pH bez dodatków. Dziwi mnie że reakcja jest tylko na jednej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 25 Marca 2022 @VespaCat po łodygach wygląda jak potas, więc pewnie głodna znów będzie skoro ruszyła po dawce papu. Woda i nawozy na zmianę. W zależności co masz na opakowaniu podane. Patrząc na to że bio pk jest 5-8 pewnie można dawać normalnie. Azotu możesz na jedno podlanie ująć trochę z dawki bo wygląda na zadowoloną. Dodaj ale tylko pół dawki np. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VespaCat 3 Napisano 3 Kwietnia 2022 @Udyr @Lasir @onyx Szanowni panowie coś można powiedzieć że się udało, jak na pierwszy raz… zgodnie z zaleceniami lalek wszystkie dodatki łącznie z Bio Heaven pierwsze zdjęcia to jedna panna Bubble Gum a druga AK 47, pytanie jedno czy już je zbierać kosić czy zostawić na tydzień… i podlewać tylko wodą. Pisze bo boje się że coś odwale. Dlatego wole się skonsultować. Bubble Gum: Ak47: jeszcze raz duże dzięki!!! Za wszystko!!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 3 Kwietnia 2022 @VespaCat ciężko po zdj stwierdzić, ile to dni już ma ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VespaCat 3 Napisano 3 Kwietnia 2022 @Udyr w środę będzie 9 tydzień, może idą mi się zrobić zdjęcia lupą na telefonie ze zbliżeniem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VespaCat 3 Napisano 5 Kwietnia 2022 @Udyr ścinać czy jeszcze minimalnie przytrzymać? Pierwsza: Bubblegum druga: ak47 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Kwietnia 2022 @VespaCat żadnego brązu nie widać, obserwuj codziennie. Jeszcze to nie to. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 6 Kwietnia 2022 @VespaCat Zapowiadało się średnio a tu widze pojaramy troche :) Jak Udyr napisał-trza patrzeć.Najlepiej przez lupę ×60. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VespaCat 3 Napisano 8 Kwietnia 2022 @Udyr @Lasir No nie jest źle… wstawiłem lampe uva widać się dzieje… po tych przebojach. Pierwsze śliwki robaczywki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 8 Kwietnia 2022 @VespaCat kup Pan mikroskop kieszonkowy to będziesz widział kiedy ciąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach