ŁukaszB_NMS 2 Napisano 19 Lutego 2022 witajcie pomocy chciałbym zabrac sie za chodowle ale kompletny brak pojecia na poczatek mam tylko wybrany LED set growbox i tyle byłbym wdzieczny za podpowiedz jak sadzic kiedy i najlepiej jakie nasiona na poczatek ziemia itd.....?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 19 Lutego 2022 @ŁukaszB_NMS lepiej napisz co Ty za gotowca masz na oku. Bo czasami taka lipę wciskają że głowa boli. Opisz, bez linków zewnętrznych. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 19 Lutego 2022 (edytowane) https://spiderfarmer.eu/products/sf100070x70x160cm-grow-tent-kits/ dokładnie to chce zamówic nie wiem jak to opisac wiec dałem link Edytowane 19 Lutego 2022 przez ŁukaszB_NMS @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoja 68 Napisano 19 Lutego 2022 @ŁukaszB_NMS Wydaje się być całkiem spoko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 19 Lutego 2022 dobre i to wiec pozostaje mi zainwestowac w nasiona ziemie i jakies odzywki czy nie potrzebuje zadnych na poczatek?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 19 Lutego 2022 @ŁukaszB_NMS wszystko zależy czego oczekujesz.Widze, że bez planu jesteś ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 19 Lutego 2022 cos szybkiego i nie zbyt wymagajacego na poczatek white widow powiedzmy automat?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 19 Lutego 2022 Szybkie i niewymagające-szczypiorek :)@ŁukaszB_NMS Najlepiej zainwestować czas i trochę poczytać o nowym hobby :) Doniczki 11l, ziemia nie za mocna i firmowe nasiona. Ziemia dedykowana oczywiście.PK trzeba podlać żeby popalić, ale to już musisz doczytać :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 19 Lutego 2022 a jaka ziemia np Canna Terra Profesional PLUS?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 19 Lutego 2022 Musisz o tym poczytać.co z czym się je :). Ja używam biobizz allmix i jest rewelacyjnie dla mnie. Do automatów można słabszą wyczytałem.@ŁukaszB_NMS @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 19 Lutego 2022 (edytowane) ja bym nie używał słabszej ziemi bo później więcej nawozów musisz lać i istnieje ryzyko pomyłki że coś przenawozisz, a tak to producent już zadbał żeby plant był najedzony i masz praktycznie wega spokojnego bo lejesz samą wodę Allmix jeszcze mi nie popalił żadnej sadzonki Edytowane 19 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 19 Lutego 2022 @konopny_janusz Wyczytałem, że automatom można mniej lać.Allmix jest dobry wiadomo, ostatnio w niej kiełkowałem, udało się ;) @ŁukaszB_NMS Kup biobizz allmix.Ja zacząłem lać w 6 albo 7 tygodniu dopiero.Teraz zacznę prędzej i stawiam na mikoryzę. Są zestawy z tej samej fimy co ziemia.Masz komplet. Ale serio dobrze poczytać przed wyparzeniem słoików na palenie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 19 Lutego 2022 biobizz allmix to ziemia czy nawoz bo sie juz pogubiłem i co to jest mikroryza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 19 Lutego 2022 Biobizz to firma.Mają ziemie i nawozy... Mikoryza to grzyby :) Serio nie masz pojecia :).Nie znajdziesz złotego środka w jeden wieczór.Zawsze "coś" może się wydarzyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 19 Lutego 2022 dlatego dopytuje po to jestem na poczatkujacym bo nic nie wiem, a chce wiedziec jaka ziemia i nawoz czy wogole jakis , nie chcesz pomagac nie musisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 19 Lutego 2022 Hehe nie mam złych zamiarów.Gdybym nie chciał, nie komentowałbym.Wiem, że mam wybór.Ja podkreślam co jest bardzo ważne poprostu.W tym przypadku wiedza :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 19 Lutego 2022 wiec jej nie posiadam a pytania staram sie precyzowac a zamiary masz zle bo sie nabijasz z kogos kto nic nie wie zamiast pomoc a pytania stawiam wyrazne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 643 Napisano 19 Lutego 2022 Hehe serio nie nabijam się. Pierwsza szafa moja była oklejona folia do piekarnika a świecił chiński led. @ŁukaszB_NMS Było to bardzo niedawno :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 19 Lutego 2022 box mam wybrany zostalo mi wybrac ziemie donica wiem 11L i nie wiem czy w faze wege dawac jakis nawoz czy tylko wode jezeli to jaki nawoz i jaka ziemie najlepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 19 Lutego 2022 Nie wiem czy 100w na flo będzie wystarczające przy 70x70, nawet jeśli są to słabsze samsungi. Kolego nawet jeśli już ktoś ironizuje to tylko dlatego, że spędził bardzo dużo godzin na czytaniu, oglądaniu yt, podglądaniu innych w fotorelacjach z...upraw. Nie mówiąc o godzinach prób i błędów. To przyjdzie z czasem. Chcemy przekazać, że mając nieograniczony budżet, nie jesteś w stanie pojąć całej wiedzy. Jest ona bezcenna i jej nie kupisz. Musielibyśmy co najmniej elaborat napisać, jak nie książkę, a i tak mógłbyś nie zrozumieć bo nie orientujesz się w podstawach. Nie atakuje. Ale nikt jeszcze nie odnalazł złotego środka na uprawę mj. Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach