Andi 428 Napisano 1 Lutego 2022 @Kaszli daj 30 cm 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 4 Lutego 2022 (edytowane) Dzień 15 Temperatura 24/20C Wilgotnośc 70/75 Dzisiaj poleciały głowy ✂️ Podlewane po 700ml co 2 dzień (ukorzeniacz power roots) , pierwszy raz uprawiam w materiałowych doniczkach i widać, że szybciej wysycha i podnosi wilgotność w szafie szczególnie po podlaniu,. W szafie wloty mam zamknięte, wentyl wyłączony. Działają tylko dwa mieszające Profan 5W, powieszony worek Co2. Edytowane 4 Lutego 2022 przez Kaszli Pomyłka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 4 Lutego 2022 Lecisz LST? 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 5 Lutego 2022 @UKTHC zdecydowałem się na ScrOG, LST pewnie zrobię przed założeniem siatki, zobaczę jak będą rosły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Dostałem Alg-A-MIC BioBizz, patrzę na tabelę od biobizz to dawkowanie na Flow, tylko w light mixie. Stosował ktoś z Was? Rozumiem, że najlepiej w formie oprysku, nie wiem czy jest sens stosować. Chciałem pokazać wam co stosowałem w poprzednim projekcie na automatach: "Terpinator" zwiększa stężenia terpenów i aromatycznych olejów roślinnych. W szafie mix 4 automatów LSD, Gorilla, Amnesia, Euforia. Terpinator stosowałem od 3 tygodnia, na ostatnie 3 tygodnie lampa Mantis UV. Palenie jest przepyszne, pachnie a konkretniej to śmierdzi na całą chatę, każda z czterech. LSD wymiata, żona nie pozwala mi nawet kruszysz i kręcić jointa, zapach bardzo intensywny. W tym projekcie również będę stosował Terpinator i pod koniec UV, zastanawiam się tylko czy ten Terpinator jest tak zajebisty czy może UV, albo jedno i drugie. Może ktoś stosował i może podzieli się opinią? Edytowane 5 Lutego 2022 przez Kaszli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,978 Napisano 6 Lutego 2022 @Kaszli algamic bardzo fajny stymulator, możesz i na flo. Proponuję nie stosować się do tabelek producenta. Co 2 czy 3 podlanie, możesz bodajże do maks 4ml według biobizza, ale lałem więcej. Ale na weg w oprysku też robiłem i był wigor. Widziałem u vampidruta szron na kwiatach a też świeci mantisem, ale chyba przez całe flo. Poszukaj go na yt, może Ci pomoże jak używać tej lampki. Co do płynnych specyfików to nie wierzę w opisy producentów. Co do lamp bardziej uwierzę w efekty ich pracy, niż w nawóz. Fajnie, że produkt dobrze wyszedł na koniec. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 6 Lutego 2022 @grolsch3 tak znam vampidruta, ( polecił mi lampę i ten terpinator) racja zaczynał szybciej świecić. Też tak chciałem ale 2 rośliny były do tyłu o jakieś 10 dni i bałem się, że będzie za szybko. Wracając do alga to za kilka dni zrobię oprysk, już widzę że węg będzie trochę dłuższy i może zabraknąć papu które jest w ziemi i będę musiał coś zapodać. Bardzo jestem ciekawy w którą stronę to pójdzie. Ppzdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,978 Napisano 6 Lutego 2022 40 minut temu, Kaszli napisał: @grolsch3 tak znam vampidruta, ( polecił mi lampę i ten terpinator) racja zaczynał szybciej świecić. Też tak chciałem ale 2 rośliny były do tyłu o jakieś 10 dni i bałem się, że będzie za szybko. Wracając do alga to za kilka dni zrobię oprysk, już widzę że węg będzie trochę dłuższy i może zabraknąć papu które jest w ziemi i będę musiał coś zapodać. Bardzo jestem ciekawy w którą stronę to pójdzie. Ppzdro No ziemię masz typowo startową z dodatkiem wermikompostu po prostu. Nawożenie na pewno będzie trzeba zapodać. Jak znasz to już wiem skąd zestaw plagron 😉 z farcikiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 6 Lutego 2022 @grolsch3 plagron racja 😉 pierwszy grow robiłem na AN, nie twierdzę że jest zły tylko problemem była dla mnie ilość odżywek np big bud, overdrive itd. Plagron jest dla mnie łatwiejszy, green sensation jest kompletny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,978 Napisano 6 Lutego 2022 @Kaszli na pewno jakość jest odpowiednia, ale ilość to faktycznie rozdrobnienie nastawione na zysk 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 6 Lutego 2022 To fakt. Używam AN i butelek pół szafki. Z plagron masz kilka butelek i tyle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 7 Lutego 2022 Siema, na chwilę obecną mam lampę ustawiona na 40% i 50 cm nad roślinami, zwiekszyć już na 60%? , czy poczekać jeszcze spokojnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 7 Lutego 2022 @Kaszli 60 to dopiero chyba jak flo się zacznie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 7 Lutego 2022 @ArteK w sumie masz rację, wolniej to idzie, niż w automatach. Powoli się podpalam więc muszę trochę zluzowac gacie. 👌😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 7 Lutego 2022 @Kaszli he trening cierpliwości, a dopiero przy suszeniu jest obgryzanie paznokci. Strzela łodyga? Chyba strzeliła ! Każdy to musi przerobić 😀 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,978 Napisano 7 Lutego 2022 @Kaszli wysoko masz, ja bym dał jej się lekko wyciągnąć jeszcze, zawsze możesz ciąć na weg. A to zawsze zatrzyma na chwilę przyrost. Fajne przerwy między piętrami, nie zmieniałbym nic. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UKTHC 504 Napisano 7 Lutego 2022 Idzie ładnie, nic nie zmieniaj. Niestety cierpliwość przy sadzeniu to podstawa 😁 48 minut temu, ArteK napisał: @Kaszli he trening cierpliwości, a dopiero przy suszeniu jest obgryzanie paznokci. Strzela łodyga? Chyba strzeliła ! Każdy to musi przerobić 😀 Ja jestem na tym etapie właśnie 😂 8 dni dzisiaj mija odkąd wiszą 😁 ale już korci.. Już by chciał tam łapy wsadzić.. 😆 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 7 Lutego 2022 @Kaszli lampe trzymaj na 40% po zmianie zwiększysz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 7 Lutego 2022 Ok trzymam na 40%, chce Wam pokazać jak umieściłem wentyl w szafie, którą zresztą wystrugałem sam. Zależało mi na tym aby wszystko było w miarę niesłyszalne, w środku jest taki jak ja to nazywam "pawlacz" zamykana półka w której umieściłem wentylator, jest niesłyszalny 👌😁 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 7 Lutego 2022 @UKTHC nie ma co warto jest poczekać na efekty, tak sam chlorofil będzie gryzł😀✋ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach