Gość Zielone krainy Napisano 27 Lutego 2022 @Brazil Munster Lekki niedobór K , bo kwitną, nic strasznego, lej pk 13/14, albo jakiś stymulator, jak masz, ale z głową. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Lutego 2022 Zaczyna się 4 tydzień flo od pokazania wlosow, ale to auto więc napewno dawki będą mniejsze niż przy sezonach. Tak zapodam na nast podlanie Blooma plus rhino skin i cal mag @Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 28 Lutego 2022 17 godzin temu, Brazil Munster napisał: @Git @Zielone krainy Dziś zapodalem drugi raz z rzędu sama wodę i dałem o pół literka więcej. Zobaczy y jak będzie dalej szło. Ogólnie zastanawiam się dlaczego praktycznie wszystkie rośliny mają takie żółte koncowki. Następne podlanie trzeba będzie im coś tam zapodac żeby miały co jeść na flo ogolnie ja mam juz 5/6 tydzien kwitnienia no i tez liscie zaczynaja odpierdalac, pokazuja mi jakies niedobory i ja nie wiem co mam o tym myslec? wszystko szlo elegancko, az nagle cos zaczyna sie dziac z nimi. Ale jak obserwuje rosliny na zewnatrz, to przed zimą tez liscie robia sie brzydkie zanim odpadna co nie xD udalo sie komus z was miec cala uprawe zielone ladne liscie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 28 Lutego 2022 @Git te kropki to jakby z braku potasu/fosforu. Bo reszty składników jej nie brakuje chyba. Tylko od góry bledną liście ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 28 Lutego 2022 @Udyr dopiero wczoraj sie to zaczelo, wczesniej wszystko git. Liscie z dolu aby jasnialy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,138 Napisano 28 Lutego 2022 @Git na nic innego to nie wygląda, mi też pobladły w 2 dni dosłownie. Tyle że od dołu przez azot, a takie martwe plamki od braku pk miałem. U Ciebie azotu nadal jest chyba ok ilość. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 7 Marca 2022 Siemanko @Zielone krainy Myślisz że proszą o więcej PK.? Z pośród 5 sztuk 2 są bez żadnych problemów. Fakt są ciemniejsze ale kwitną znacznie szybciej i lepiej. Są już ładnie oszronione. A pozostałe 3 jak ta, są blade w porównaniu do tamtych i wolniej im idzie to kwitnienie. PK i cal magu domaga się ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Marca 2022 @Brazil Munster Jak ph ok i nic ją nie blokuje, to nawozy, jakich brakuje wychodzą w postaci niedoborów, ja bym połączył grow z bloom i dał do tego pk, calmag też jej możesz profilaktycznie rzucić, choć nie widzę by zgłaszała brak wapnia lub magnezu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 7 Marca 2022 @Zielone krainy Ogólnie w Bloomie jest dodatek calmag. Tak samo co nie co N Właśnie troje z nich są dużo jaśniejsza przez co mam wrażenie że właśnie to spowolnilo im flo. PH leje im 6.4-6.2 na wycieku mają po 6.0 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Marca 2022 @Brazil Munster Ja mam calmag czysty bez N od Biobizz. Ja bym zrobił mieszankę, taka by zawierała i N i P i K, normalnie bym dał od Cannny grow 3,5 ml , bloom z 4 ml, pk 1 ml i 0,8 ml calmagu od Biobiz, ale jak ty masz inne nawozy to musisz inaczej pokombinować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 7 Marca 2022 @Zielone krainy dwa ostatnie podlania dałem im PK chociaz w dawce 60%. Nie wiem czy jutro dac im taka mieszankę czy jednak dac sama wodę? Nie chce ich popalic. Jak myślisz żeby było rozsądnie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Marca 2022 @Brazil Munster Nie popalisz, by popalić musiałbyś dać za duże stężenie nawozu w stosunku do ich tolerancji. Na tym etapie, jak zrobisz roztwór ec 1,6 i dobrze rozłożysz proporcje pierwiastków, a nie są ciemne, to spokojnie to zjedzą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 7 Marca 2022 Ostatnio dostały właśnie EC 1.6 a dwa podlania temu 1.7 OK będę działał i będę obserwował rozwój sytuacji:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 10 Marca 2022 Siemanko. dzień 58/ flo 35 temp 25/17 RH 50/60 Dwie panie popierdalaja Ostro w przodu w porównaniu do reszty. 1 ciemna i idzie ostro w przód 2 też ciemna i idzie ładnie do przodu 3 jest ciut jaśniejsza i idzie jakos 4 jasniejsza od poprzedniej 5 to ta ze zdjęcia bez światła która ma największy deficyt. Ostatnio nawozy lane 2x pod rząd. W ostatnim dałem pół dawki Grow po czym dwie z pan ładnie ruszyły w przód, poprzednio liście były lekko oklaple po dawce grow z bloom i pk starcza ładnie w górze. Ostatnie 2 podlania szły nawozy nie wiem.co teraz dawać żeby nie zaszkodzić . Woda ? Czy lać dalej N,bloom,PK ? 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Marca 2022 @Zielone krainy Look chłopie. Z trojga jasnych dwie poprawiły się znacznie. A ta jedna dalej postępuje. Tylko że ona też jest największą z wszystkich, i ma najwięcej odrostow itd. Wydaje mi się z3.daje jej brakuje PK A głównie magnez. ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Marca 2022 @Brazil Munster Ten liść skąd pochodzi z niższych parti czy wyższych? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Marca 2022 (edytowane) @Zielone krainy no właśnie z głównego topa z góry. Blisko lodygi mniejsze liście są narazie normalnie zielone . Jutro dzień podlania więc zastanawiam się co im zapodac. Edytowane 13 Marca 2022 przez Brazil Munster @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Marca 2022 @Brazil Munster To daj bloom na full, pk nie dawaj, calmag daj. Masz inny niż ja, więc daj taką dawkę, jak ci tam pisze na opakowaniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 14 Marca 2022 @Zielone krainy jasne, tak tez uczynie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 17 Marca 2022 Dzień 68/ 45 kwitnie warunki bez zmian temp 23/17 Rh 55/60% Dwie panie poszły ostro do przodu i pewnie bede miał problem ze zbiorem tego bo jedne będą gotowe a reszta będzie wieszcze potrzebować czasu. Do tego mam bardzo gesty busz i nie wiem czy wyrywać po 2 liście dziennie ?? Jak radzicie ? 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach