Udyr 2,139 Napisano 18 Stycznia 2022 @Jerzy v- tac są na Samsungach, też dobrze je rozpatrzyć przy polepszaniu źródła światła na przyszłość. A drogie nie są. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Stycznia 2022 Teraz, Udyr napisał: v- tac są na Samsungach, Rozwazalem je ale nie mogłem akurat wtedy znaleźć 13W żarówek o barwie 2700K, były 3000K, 4000K i wyżej... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 18 Stycznia 2022 @Jerzy 3k też są całkiem ok, ale na wegetację to celowalbym bardziej w kierunku 6k+ , a na kwitnienie więcej 3k albo tylko ten rodzaj. Jakoś tak konopia wg naukowców odbiera widma światła w różnym czasie wzrostu . Ale ja nie jestem naukowcem 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Stycznia 2022 (edytowane) 28 minut temu, Udyr napisał: ale na wegetację to celowalbym bardziej w kierunku 6k+ , a na kwitnienie więcej 3k albo tylko ten rodzaj. Tak piszą naukowcy w swoich książkach. U mnie na wegu roślina idzie pod 2700K jak szalona, lepiej niż ostatnio pod HM. Widziałem fotorelacje gdzie chłop na chinskim ledzie 2000W a w rzeczywistości 400w(pobor z gniazdka) wyciągnął pół kg suchych kwiatów z automata. Światło jest ważne ale czy warto czasami przepłacać🤔 Jak byś chciał zobaczyć, to tutaj jest link do tej fotorelacji 👉 https://growdiaries.com/diaries/85913-dinafem-white-widow-xxl-auto-grow-journal-by-scrogfreak Edytowane 18 Stycznia 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Stycznia 2022 Nowsze modele marsa są już na diodach samsunga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Stycznia 2022 @konopny_janusz w sensie te duze serie Fc i Fc-E? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Stycznia 2022 @ArteK nie wiem które dokładnie ale któreś na pewno, oglądałem filmik papa joint tv 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 18 Stycznia 2022 @konopny_janusz Fc i Sp serie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach