Tomaszszym 189 Napisano 9 Listopada 2021 @Zielone krainy sztos kolezko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 10 Listopada 2021 Update. Jeszcze nie liczę jej dni bo nie zdjęła skorupki. Podleje ją dzisiaj minimalną ilością wody o pH 6,1 😃 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Queen Of Cookies 206 Napisano 11 Listopada 2021 @konopny_janusz trzymam kciuki mordeczko żeby klepało 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) LSD dzień drugi, liczę jej dni od pierwszych listków. Parę dni temu musiałem jej pomóc zdjąć skorupkę skalpelem i pensetą. Allmix trochę popalił sadzonkę, nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło, ale jedziemy dalej Edytowane 15 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Listopada 2021 @konopny_janusz Coś tam na tych małych liściach sugeruje, że coś nie tak jest w ziemi, sprawdź ph, jak go nie badałeś, bo coś, jakby ją lekko blokowało, jak chodzi o przyswajalność. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) @Zielone krainy pH było sprawdzane przy podlaniu a dopiero jedno było. Tym razem mam miernik więc nic nie leje na oko. Nowa ziemia all mix ma pH 6.2 nie ma opcji żeby tu coś nie zagrało z pH jeśli wiem co leje Edytowane 15 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 15 Listopada 2021 @konopny_janusz z All Mix tak może być, tam są nawozy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Listopada 2021 @konopny_janusz Jaki miernik masz, może coś nie jest dobrze określone, bo plant jest tak wizualnie jasny, a ma do tego na młodych listach oznaki, jakby nie był zdolny przyswajać pierwiastków, miałem tak kiedyś u takich samych młodziaków, gdzie mi się ze względu na ph były zablokowane, ale wtedy nie miałem miernika i lałem na oko wodę z niesprawdzonym ph. Bo na 100 % to nie nadmiar, ale blokada planta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 15 Listopada 2021 Jednym słowem plant do wyjebania na to wychodzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Listopada 2021 @Zielone krainy on jest wizualnie jasny bo lampa jest włączona 😄 @KlausKörner rzucę go na pożarcie kotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 15 Listopada 2021 @konopny_janusz coś czuję, że zaraz coś temu zaradzimy, nic nie pękaj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Listopada 2021 @KlausKörner Nie wyrzucaj, prześledź dokładnie ziemię, to raczej nie wina rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 15 Listopada 2021 Samo się nie zrobiło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) Przecież bekę se robię z tym rzucaniem kotu na pożarcie Cyk i już jest ciemniejsza. Może jakieś stare nasionko mam, te listki na dole i tak odpadną, ważne że rośnie Edytowane 15 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Listopada 2021 @konopny_janusz Ratunek jest taki zrób rozwór ph 6,3, daj do tego enzymy od Canny do ziemi w ilości 1,5, ml na 1 l wody, na liście rizotonic w ilości 0,5 ml na 1 litr na liście w oprysku, wsytrzeli sama zobaczysz, jak nie wystrzeli, to mnie zjedziesz na forum. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) @Zielone krainy ziomek ale ja wiem co jej lałem od momentu narodzin, niepełny kieliszek 30ml czystej wody z dodatkiem pH minus 6,1 pH. Nie daje jej jeszcze nic poza samą wodą. Sugerujesz że producent allmixa zepsuł pH? Rhizotonic czytałem że daje się od 6 dnia życia planta Edytowane 15 Listopada 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) @konopny_janusz NIe wiem, ale wizualnie nie przyswaja, widzę, że nie idzie normalnie, więc blok jest w ziemi, daj, co mówię, a się przekonasz, co się stanie. Tylko nie pryskaj na chama jedno delikatne prysnięcie na liście, bo to mały plant. Edytowane 15 Listopada 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 15 Listopada 2021 @konopny_janusz Wylize się z tego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Listopada 2021 Zapach canna rhizotonic przypomina mi zapach oleju jak smażę rybę i zostawię ten sam olej przez 2 następne dni to po tych 2 dniach właśnie tak pachnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Listopada 2021 To dawaj olej po smazeniu 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach