KlausKörner 880 Napisano 21 Listopada 2021 W dniu 20/11/2021 o 08:42, KlausKörner napisał: Z tego co ja wiem, to co2 powinno chodzić przy włączonym mieszaku i wyłączonym wyciągu. Nie chcę mi się teraz tego tłumaczyć, ale wiem na pewno, że tak trzeba robic. Tak o napisałem na początku tej rozmowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 21 Listopada 2021 ,,naocznie jestem upewniony, że na czas gazowania jest wyłączany wyciąg z filtrem i robiony jest zamknięty obieg rurą aluflex łączącą górę z dołem,, To tez napisałeś. Juz sam niewiesz co piszesz. Szkoda mi czasu na dyskusje z tobą. Powodzonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 21 Listopada 2021 No i ja cały czas jestem tego samego zdania. Na czas gazowania jest wyłączany wyciąg. I robiony jest obieg Hehe, ale akcja. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof_Krzys 28 Napisano 21 Listopada 2021 @#ジャクぶ# Jak długo planujesz mieć system zamknięty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
#ジャクぶ# 32 Napisano 21 Listopada 2021 @Krzysztof_Krzys Noo, teraz z osuszaczem tak do 2-3 tyg przed ścinką. Wydaje mi się że dłużej nie ma sensu... A też nie chce narażać roślinek na ew. Pleche Wcześniej bez niego planowałem powrót do otwartego systemu zaraz po tym jak by pojawiły się pierwsze topki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
#ジャクぶ# 32 Napisano 26 Listopada 2021 (edytowane) Witam w kolejnym UP-ie... Zacznę może od tego iż w boksie panuje ład i porządek 😁 Roślinki rosną i w sumie wieje nudą (i oby tak zostało). Z ważniejszych rzeczy, to 3 dni temu podlałem je chemią na ziemiórki a konkretnie; - Substral Polysect 005 SL zrobiłem roztwór(6ml/L) i przelałem nim każdą donice 1.5l / roślinkę, myślę że na tym etapie ich rozwoju jeszcze można było tak zrobić, bo się france mnożyły... Zauważyłem że po wystabilizowaniu wilgotności trzeba je podlewać co około 2-3 dni gdzie wcześniej raz na tydzień, chyba na plus bo teraz wiem że roślina czerpie wodę z gleby a nie z powietrza. Okay... konkrety Warunki w grow: - Temperatura: Dzień; 25-30 Noc; 19-22 - Wilgotność: od 50-60% - co2: 750-1500ppm - Woda: 5.8-6.2pH Odległość lampy od szczytów 50cm a jej moc 60% co do ziemi i roślin to wydaje mi się że jak na razie niczego im nie brak...a nawet wydaje mi się że mają za dużo azotu bo te dolne liście są ciemno zielone.(Leję im samą wodę) co powiecie ???? jeszcze raz 30Dzień (8Dzień FLO) Ak 472 CBD Dwa akacze po lewej a cbd po prawej Kobitki są po lekkiej przycince liści które zasłaniały młode szczyty... Co powiecie na ich wielkość jak na 30 dzień i wg. jestem ciekaw waszego zdania na ich temat, śmiało możecie spamować odpowiedziami i ewentualnymi uwagami😉 Pozdro i do zobaczenia w kolejnych up-ach👋 Edytowane 26 Listopada 2021 przez #ジャクぶ# 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof_Krzys 28 Napisano 26 Listopada 2021 @#ジャクぶ# Bogata ziemia w suple, nie przejmuj się jest git 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 27 Listopada 2021 Ładnie ci to idzie mam pytanie odnośnie tego td silient czy jest warty zakupu jaki wytwarza hałas 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Listopada 2021 @Tomaszszym posiadam Tdka 330. Nie mam aż tak porównania do innego wenta. Ale zrobiłem dodatkowo skrzynie z desek wyłożona pianka eva o grubości 1.5cm i wenta praktycznie nie słychać. Za to osuszacz napierdala za całą resztę. Na nast grow może wstawie go do środka namiotu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof_Krzys 28 Napisano 27 Listopada 2021 @Brazil Munster Na zdjęciu masz go w środku? 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Listopada 2021 @Krzysztof_Krzys dlatego jak będę miał miejsce to też wloze go tak jak u Ciebie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof_Krzys 28 Napisano 27 Listopada 2021 @Brazil Munster Sory źle wstawiło mi nikim w poście, komentarz poprzedni miał być do @#ジャクぶ# a nie do Ciebie pomyleczka sory. A ogólnie teraz widze ze źle coś przeczytałem i pomyliłem osoby. Nie było tematu ha! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Listopada 2021 Luzik mordko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
#ジャクぶ# 32 Napisano 28 Listopada 2021 Panowie... Potrzebuję pomocy Na jednej z roślinek, a mianowicie ak472 Przy jednym ze szczytów na samej górze rośliny znalazłem takiego liscia Liść żółknie na Błaszkach Dodam że to 32dzień i 10flo Jak na razie nawozów jeszcze nie widziały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheNotoriousOfWeed 89 Napisano 28 Listopada 2021 Wydaje mi sie że nie musisz sie martwic Jesli to pojedynczy liść 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
#ジャクぶ# 32 Napisano 28 Listopada 2021 (edytowane) @kubus425 No zauważyłem to tylko na 1 lisciu Ale wolałem zapytać bo jestem akurat przed podlaniem ich i od razu mógłbym coś im zaaplikować @Tomaszszym Hej Co do wentyla to mam go od 3 lat i jeszcze się nie zepsuł... Zrobiłem dla ciebie pomiar (sam wentylator podłączony do filtra, mam system zamkniety): 0.5m od boksa 34-36db 1m od boksa 30db Dla porównania osuszacz... 0.5m od boksa 42db 1m od boksa 37db Edytowane 28 Listopada 2021 przez #ジャクぶ# @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 28 Listopada 2021 @#ジャクぶ# @Brazil Munster u mnie pol metra 50db obolem go tez skrzynka w środku silikon gumowa mata i wełna a do tego dwa tłumiki przed i za wentylatorem także hujnia i zastaanawiam się nad tym td silient @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 28 Listopada 2021 @Tomaszszym u mnie went nie wydaje większego dźwięku, bardziej samo powietrze na końcu aluflexa. Może bardziej to słyszysz niż sam went ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 28 Listopada 2021 skoro nie widziały nawozów może powoli czas je dokarmiać do tego calmag i bd git @Udyr mierzyłem przy boksie do tego rura wypuszczającą powietrze długa Ok 6 m tłumiona i huj wszystko daje dalej zapierdala jak odrzutowiec czytałem opinie o tym td silient na Amazonię i cześć była pozytywna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
#ジャクぶ# 32 Napisano 28 Listopada 2021 @Tomaszszym U mnie się sprawdza... A właśnie! Co ważne mam go na pierwszym biegu, na drugim idzie troszkę głośniej, ale jak dla mnie jest cichy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach