onyx 881 Napisano 28 Grudnia 2021 @Zielone krainy w każdym razie najważniejsze w tym wszystkim jest to że nadal jest wszystko bez przypału i życzę Ci tego by było tak już zawsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Grudnia 2021 @onyx Dokładnie tak, jest palenie, jakie spełnia wymagania konsumenta, czyli moje, a jest zrobione bez przypału i z wielką przyjemnością dotyczącą zabawy w uprawę. :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 29 Grudnia 2021 @Zielone krainy 100 śmiało się zakręci ja obstawiam 115-120 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Grudnia 2021 (edytowane) @Tomaszszym Może tak być, jak mówisz, ale sam obstawiam do 100 g z tej , jaką ściąłem, ale może się mylę. Uporządkowałem dzisiaj roślinę w szafce, jaka została, by lecieć na bursztyn. Bez drugiej sztuki nawet po podlaniu wilgotność 40 %, tak można uprawiać. Edytowane 29 Grudnia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 30 Grudnia 2021 @Zielone krainy zazdroszczę warunków u mnie skakało do 70 lub ponad po podlaniu Seniorita wyglada slicznie 😍😍😍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Grudnia 2021 @Tomaszszym Na obecne warunki ma wpływ to, że tylko jedna roślina w szafce, więc nawet po nalaniu 1 l wody na doniczkę 8 l w szafce wilgotność wysoko nie skacze. U ciebie plantów było więcej, więc wilgotność po podlaniu wszystkich wysoko skakała w górę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Grudnia 2021 @Zielone krainy ja mam znowu problem w drugą stronę niż zazwyczaj się zdążą bo aktualnie mam 20% wilgotności i nie wiem czy w dużym stopniu wpływa to negatywnie na roślinę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Grudnia 2021 @onyx 20 % wydaje mi się, że to za niska wilgotność , u siebie niższej wilgotności nie miałem niż 38 %, nie wiem, jak to będzie wpływało na roślinę, ja bym trzymał w okolicach 40-50 % . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Grudnia 2021 @Zielone krainy no właśnie nie mam specjalnie jak tego robić xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 30 Grudnia 2021 @onyx Jakiś mały nawilżacz nastawiony na minimalne parowanie, zawsze jakieś 10-15 % podbije do góry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Stycznia 2022 71 dzień kwitnienia rośliny, jaka została. Mleko coraz mocniej wchodzi w bursztyn. Dzisiaj dostała nawozy z ec 3.0 . Prawie mi się skończył nawóz na bloom, jak na styk, zostało może z 30 ml nawozu na dnie butelki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 2 Stycznia 2022 To akurat ostatnia dawka wleci plus sama woda i kosa 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Stycznia 2022 @Brazil Munster Jeszcze nie ostatnia, ale będę obserwował trichomy, jak będzie taka mieszanka, na jakiej mi zależy to będę lał wodę z miodem i kosił. :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Stycznia 2022 @Zielone krainy lejesz w jakich dawkach? 1ml/l? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Stycznia 2022 @onyx No tak wychodzi, leje około 15 ml na 1,5l , czyli łyżkę stołową, ale nie odmierzam tego precyzyjnie strzykawką, jak nawozu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 2 Stycznia 2022 Przy EC 3.0 to już ładna dawka musi wlatywac. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Stycznia 2022 @Brazil Munster 2 ml green sensation uzupełniona 6 ml terra flores , do tego 1 ml calmagu i łyżka miodu + ph minus na 1 l wody, ph 6,5. Wprowadzę zmianę godzin oświetlania roślin, za jakiś czas. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Stycznia 2022 @Zielone krainy czyli podawanie miodu ma na celu poprawę walorów smakowych suszu? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Stycznia 2022 @onyx Tak, taki jest cel. Pierwsza roślina wysuszona i zważona. Wyszło więcej niż się spodziewałem. LSD, jakie kwitło 66 dni, dało w sumie 124 g suchego. Za chwilę będę testował temat. Najbliżej zgadnięcia tego ile wyjdzie z jednej rośliny był @Tomaszszym , jaki typował 115-120 g z rośliny. Zobaczymy ile wyjdzie z drugiej rośliny, ale wynik ponad 200 g z dwóch krzaków jest pewny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Stycznia 2022 @Zielone krainy wow, oby służyło jak najlepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach