Skocz do zawartości
Grzechoczący Grzechotnik

Hindu Kush - Sensi Seeds/Critical - RQS

Rekomendowane odpowiedzi

Z ciekawszych to kolejny raz powycinałem. Myślę, że już nic nie będę ingerował więcej. Siatka ściągnięta, nic nie pójdzie w górę, a sądzę po co kwiat ma się o coś opierać 😉

1 podlanie na ph 6.3 wyszło, po 2ml/1.5l bloom, 2ml/1.5l topmax, 2ml/1.5l algamic. 

2 podlanie ph 6.6 po 750 ml - heaven 2ml i pk, nowa mikstura na pokładzie pk od atami, bi bloombastic 1ml

IMG_20211218_222216.jpg

IMG_20211218_222223.jpg 

IMG_20211216_235913.jpg

IMG_20211217_073925.jpg

Edytowane przez grolsch3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od ostatniej aktualizacji, jednak doszła jeszcze jedna ingerencja. Po spróbowaniu, poczułem chęć więcej, a że nowy rok, to będzie trochę swojego😉 poza tym testuje nową zabawkę, vapka😁

Critical szczególnie się szroni. Nie jestem znawcą, ale widać, że geny robią swoje. Poniżej 19 ° w nocy nie schodziło, hindu chyba woli zimniej bo 2-3 noce miały 17° i od razu coraz bielsze te pałki. 

18.12 ostatnia aktualizacja, pierwsze zdjęcie będzie z tamtego dnia, zadowala mnie przyrost na kwiatostanie, wystarczy poruszać łodygę i czuć piękne zapachy. Hindu zdecydowanie cięższy zapach, taki haszowy. Critical zalatuje już na typowego skuna jak dla mnie. Nie mogę się doczekać 😁 

Podlane 3 razy. Za 1 po 1l. 2 po 750ml. 3 po 750ml.

1 - na czysto. 2 - pk atami 2ml, calmag 1ml, 2ml aloe vera biobizz. 3 heaven 2ml, topmax 3ml

IMG_20211218_222223.jpg

IMG_20211226_213529.jpg

IMG_20211226_213505.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Udyr napisał:

@grolsch3 Ładnie odżyły, ale czy nie za dużo mają azotu w tym stadium ? Ciemne jak kapusta na polu 🙂

Jak tak kwitną to nie sądzę 😁. Ostatni raz coś z azotem podałem około 20 dni temu. Z tego co czytam to są dwie formy azotu, jedna bardzo szkodzi i popala, druga podobno nie. Ale mało na razie wiem, a że z głowy nie chcę pomylić nazwy, która jest która, to sobie poszukajcie 😁 korzystam z bucha, nie chce mi się ✌️ ogólnie to jadę typowy organik od tamtego czasu, cały czas jest taki kolor liści, a widać że fajnie kwitnie. Jak podglądam typów z insta na organiku to przez cały okres planta, mają praktycznie, taki kolor liści. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@grolsch3  Ja bym nie podawał niczego z azotem, jak na ten moment, bo są ciemne, a na kwitnieniu to nie najlepiej dla samego procesu kwitnienia, azotu powinno być minimalnie, najlepiej, jak są jasno zielone, bo wtedy lepiej chłoną P i K, bo chodzi o to, by pierwiastki typu P i K na kwitnieniu przeważały, a nie by górował pierwiastek, jakim jest azot, który też na kwitnieniu jest potrzebny, ale w mniejszym stężeniu niż na wegu, a królować powinno P i K, ale oczywiście też w odpowiednich proporcjach, jakie optymalnie da radę wykorzystać roślina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Zielone krainy napisał:

@grolsch3  Ja bym nie podawał niczego z azotem, jak na ten moment, bo są ciemne, a na kwitnieniu to nie najlepiej dla samego procesu kwitnienia, azotu powinno być minimalnie, najlepiej, jak są jasno zielone, bo wtedy lepiej chłoną P i K, bo chodzi o to, by pierwiastki typu P i K na kwitnieniu przeważały, a nie by górował pierwiastek, jakim jest azot, który też na kwitnieniu jest potrzebny, ale w mniejszym stężeniu niż na wegu, a królować powinno P i K, ale oczywiście też w odpowiednich proporcjach, jakie optymalnie da radę wykorzystać roślina.

@Zielone krainyja to rozumiem i się zgadzam 🙂 ale od 20 dni nie dostały nic z azotem. A tak naprawdę ogólnie im azotu dużo nie dawałem, zresztą można zerknąć, że na indukcji miały inny kolor. Myślę, że w końcu od tej indukcji i wrzucenia ich do skrzynki, oddzielenia korzeni, odżyły i zaczęły porządnie pobierać składniki odżywcze. Ale nie widzę popaleń, które wiem, są już toksycznymi wskaźnikami, a kwitną w naprawdę zadowalającym mnie tempie. Więc nic nie zmienię i na pewno nic z azotem nie zapodam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@grolsch3  Chodzi o to, abyś zostawił N, nie dokarmiaj, niech się wysysają, by ilość azotu w roślinie została zredukowana, bo tego wymaga faza kwitnienia, ale oczywiście to twoja uprawa, a ja tyko mówię, co sam uważam za dobre dla uprawy, a ty masz prawo do własnego zdania, więc niczego ci nie narzucam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@grolsch3  Lej wodę na razie, pojawią się niedobory, najpierw polecą lekko końcówki, będzie roślina mówiła, że chce P , Daj jej teraz dwa razy pod rząd wodę z dobrym ph i potem na trzecie podlanie rozrób pk 13/14 z wodą w proporcjach 1 ml na 1 l wody i dodaj 2,5 ml bloom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Zielone krainy napisał:

@grolsch3  Lej wodę na razie, pojawią się niedobory, najpierw polecą lekko końcówki, będzie roślina mówiła, że chce P , Daj jej teraz dwa razy pod rząd wodę z dobrym ph i potem na trzecie podlanie rozrób pk 13/14 z wodą w proporcjach 1 ml na 1 l wody i dodaj 2,5 ml bloom.

W bloom mam dużo azotu, bloom już nie podaje w ogóle. Z wodą jadę coraz częściej, z czystą w sensie. Pk 13/14 już nie zapodaje tylko 8/12 :) ale leje maksymalną dawkę - 2mlIMG_20211220_223538.thumb.jpg.e6f97d4cc0750e4caa559b8b97bf38ea.jpg

IMG_20211221_224256.jpg

IMG_20211220_223545.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@grolsch3 Lej teraz dwa razy pod rząd samą wodę, czyli jedno podlanie i z dwa dni przerwy, a potem  drugie podlanie wodą i też z dwa dni przerwy, lej tak, by roślinie na dwa dni wystarczyło. Potem jak pokaże niedobory, a będzie chciała P i K to dasz je nawóz, jaki posiadasz, a który ma , jak najniższą zawartość N, a jak najwyższą P I K, czyli pierwiastków, jakich głównie domaga się roślina na kwitnieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Zielone krainy napisał:

@grolsch3 Lej teraz dwa razy pod rząd samą wodę, czyli jedno podlanie i z dwa dni przerwy, a potem  drugie podlanie wodą i też z dwa dni przerwy, lej tak, by roślinie na dwa dni wystarczyło. Potem jak pokaże niedobory, a będzie chciała P i K to dasz je nawóz, jaki posiadasz, a który ma , jak najniższą zawartość N, a jak najwyższą P I K, czyli pierwiastków, jakich głównie domaga się roślina na kwitnieniu.

Tak zrobię ✌️ lecę bo jutro powrót do rzeczywistości. Pozdro 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@onyx testy wychodzą nazbyt pozytywnie 😉 nie potrzebuje w ogóle bursztynu. Critical myślę że te 2 tygodnie i nic więcej. Hindu w ogóle miało być przed nim, ale rzeczywistość jest inna, on sobie poczeka. Zresztą i tak przed użyciem sekatora, spojrzę co w trichomach piszczy. 😁Pozdro 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic ciekawego, zmniejszam im drastycznie temperaturę w nocy. Na kilka godzin trzymam w okolicach 10-12°. W dzień nie więcej niż 23°. 

Podlane 3 razy. 1 i 2 raz wodą po 1l na krzaka, 3 raz pk i top max. Po 3ml/1.5l wlane po 750ml.

Plan niezmienny, za tydzień sprawdzam trichomy criticala i jak coś to tnę. Hindu poczeka prawdopodobnie do końca stycznia. 

Pozdro 

IMG_20220109_092348.jpg

IMG_20220109_092406.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leci sama woda. Warunki w dzień to maks 23°, a w noc około 17°. Critical idzie pod nóż w ciągu najbliższych kilkudziesięciu godzin. Hindu ma około 2 tygodnie, aby puchnąć. 

Critical :

IMG_20220115_221639.jpg

IMG_20220115_221554.jpg

IMG_20220113_092408.jpg

IMG_20220114_235610.jpg

Hindu :

IMG_20220112_224623.jpg

IMG_20220113_213622.jpg

IMG_20220113_213536.jpg

Edytowane przez grolsch3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi