Skocz do zawartości
Gość

Auto Gorilla XL, Auto Critical Haze - Big SeedBank

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Z nudów zmontowałem sobie hydroponike. W następnej fotorelacji postaram się sprawdzić ten sprzęt xP trochę mały zbiornik, ale to tylko eksperyment.

20211205_135200.jpg

20211206_001325.jpg

20211206_001358.jpg

A roślinka ma się lepiej 😁

20211205_124151.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@Bloodwyn Nie dmuchaj w roślinę, bo będzie piła to przez liście i stąd dodatkowe problemy, roślina wyssana z pierwiastków, a do tego z niewiadomym ph, jakie może utrudniać czerpanie składników z ziemi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@ArteK jechałem je nożem z ząbkami i do zajebania... jutro odbieram ten rozgałęźnik i pożyczam od typa kątówke to je upierdziele xd wiemmmm światło = życie, ale jedną żarówke tym nożem ciąłem 30 min i nawet do połowy nie doszedłem xd

@Zielone krainy na zdj wydaje się, że leci wsio na roślinę, ale w rzeczywistości rozpyla się wyżej niż plant i plus minus na środku boxa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@Bloodwyn No ok, byle ci się ta para na liściach nie skraplała, bo będzie tylko gorzej, a nie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Bulby jeszcze nie spiłowane, bo wciąż brak kątówki. Chwilowo tak to wygląda:

20211207_194258.jpg

A po za tym i nie związane z fotorelką to

20211207_195149.jpg

Pozdro! 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Bloodwyn teściu chciał zobaczyć jak wyglądają żarówki led, wewnątrz. Jestem mało delikatny, uwierz że śrubokręt wystarczy aby podważyć ten plastik w miejscu łączenia z oprawką. To jest na klej robione. Tylko śrubokręt w dół skieruj, nie w górę, żeby nie uszkodzić płytki z ledami. Rośliny Ci podziękują 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@grolsch3 to dla tych co nie widzieli jak wygląda bulb bez bulba 😁

20211208_132442.jpg

Jeszcze raz dziękówa za info

20211208_125700.jpg

A roślinka zaczyna znów odżywać, kolory wracają, plamy znikają 🙂

20211208_133209.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@ArteK nastała jasność 😁 @Bloodwyn minimum 30cm od roślin proponuję, zresztą obserwuj końcówki liści czy nie będą unosić się do góry, jak tak to podnieść lampę wyżej. Pozdro 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bloodwyn przeglądałem na stronce, mozesz sobie taki juz gotowy "starter" kupić rozpakowujesz i zaczyna sie zabawa

Grow kit sie to chyba zwie

Te Goldeny mają ponoć ostry wystrzał z lacza xD gotowy grow kit tych goldenow 180 plnuf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi