michas131 23 Napisano 1 Października 2021 reasumując co mam teraz zrobic w takiej sytuacji? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Października 2021 @michas131 sprawdź pH wody z kranu i ziemi. Ja używam płynu Helinga, najtańszy i prosty sposób. Inaczej to też może się zwać kwasomierz glebowy ale to jest to samo, pH wody też zmierzysz tym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 3 Października 2021 W dniu 01/10/2021 o 14:58, mleczyk napisał: @michas131 sprawdź pH wody z kranu i ziemi. Ja używam płynu Helinga, najtańszy i prosty sposób. Inaczej to też może się zwać kwasomierz glebowy ale to jest to samo, pH wody też zmierzysz tym ogolnie rzecz ujmując mam telektroniczny miernik ph wody ale jeszcze go nie uruchamialem nie bylo takiej potrzeby i tez jakos nie wiedzialem jak sie za to zabrac wiec dalem sobie spokoj ale gdy juz jestem praktycznie na mecie nie fajnie byloby cos spartaczyć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 3 Października 2021 One jeszcze napecznieja tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Października 2021 @michas131 tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 3 Października 2021 sprawdzilem kwasowosc i wacha sie na mierniku miedzy 6.7-7.3 51 minut temu, onyx napisał: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Października 2021 @michas131 najlepiej będzie w późnej fazie kwitnienia trzymać się 6.5-6.7 bo przy 7+ już za dużo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 3 Października 2021 1 minutę temu, onyx napisał: @michas131 najlepiej będzie w późnej fazie kwitnienia trzymać się 6.5-6.7 bo przy 7+ już za dużo polecilbys jakis plyn lub cos w tym stylu do zbijania/podwyzszania ph??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 3 Października 2021 @michas131 zalej sukę topmaxem od biobizza. Zakwasi ładnie glebę, dość szybko. 2-4 ml/ litr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 3 Października 2021 @michas131 najzwyklejszy pH minus najlepiej z plagron Mam chyba pół litra butelkę a na 2l wody wystarczyła mi zaledwie kropla by było pH 6.0-6.5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 3 Października 2021 Dokaldnie. Plagron ph- jest git. Na wiadro 10L daje kapke i mam już zbite. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 10 Października 2021 Nie wiem który tydzień ale już blisko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 10 Października 2021 Miesiąc. A pewnie i dłużej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 16 Października 2021 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 16 Października 2021 kolejny tydzien stracilem troche rachubę w kazdym razie pierwsze foto po tygodniowym wyjezdzie i trzyma sie swietnie reasumujac troszke jeszcze pozostalo do konca 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 17 Października 2021 Z okazji ze uprwawa juz powoli dobiega konca chcialbym kupic jakies inne nasionka tym frazem jakies fajne F1-edynki z w miare duzym plonem jak i mocą jakies propowzycje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 17 Października 2021 (edytowane) @michas131 coś z haze Edytowane 17 Października 2021 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 17 Października 2021 4 godziny temu, Szym napisał: @michas131 coś z haze konretnie jakies twoje top? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Października 2021 Automaty chcesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 17 Października 2021 3 minuty temu, KlausKörner napisał: Automaty chcesz? półautomaty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach