KlausKörner 880 Napisano 13 Czerwca 2021 8 minut temu, Annigmato napisał: @KlausKörner od przełączaj na 12/12 to bez sensu ona i tak sama zakwitnie Nie rozumiem @Annigmato ja nie rozumiem co ty mi napisales😀 doprecyzujesz co masz na myśli? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 13 Czerwca 2021 @KlausKörner skoro to automat to bez względu na tryb naświetlania sama zakwitnie przy automatach daje się 18/6 lub 20/4 a przy 12/12 może się okazać ze ma za mało światła i plon będzie mniejszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 13 Czerwca 2021 Ah. OK. A to to nie ważne, ja mam 3 sezony, automaty poprostu przygarnąłem, i tak w małych doniczkach. A co do świecenia coś się wypowiesz? Pytałem tam u góry... Godzinę temu, KlausKörner napisał: A powiedzcie mi jeszcze, czy jak im świece pelna mocą lampy veg100% i bloom100% to im to nie zaszkodzi? W sensie czy w weg koniecznym jest świecenie tylko swiatlem na veg, czy też można świecić jednym i drugim? 40-45cm od szczytu jest lampa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 13 Czerwca 2021 @KlausKörner można jednym i drugim, np. HPS ma barwę bardziej na kwitnienie a na wzrost też się sprawdza 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 13 Czerwca 2021 Siemanko raz jeszcze. Czy ktoś z growerow stosował trening uncle ben? Czy ucieta część nadaje się do bezpośredniego sklonowania? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 13 Czerwca 2021 1 godzinę temu, KlausKörner napisał: Czy ktoś z growerow stosował trening uncle ben? Czy ucieta część nadaje się do bezpośredniego sklonowania? chodzi Ci pewnie o topping, ta ucięta część może być za mała i pewnie zdechnie zanim się ukorzeni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 13 Czerwca 2021 Nie, chodzi mi o cięcie uncle ben. Jak roślina ma 5-6 pięter to ją ucinasz nad drugim właściwym. I zostają ci 4 piętra ze sczytem w ręce. I pytanie moje jest czy da się ukorzenic to w całości, razem ze szczytem, czy też trzeba brać szczepke z odgalezienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 13 Czerwca 2021 @KlausKörner jak trochę liścia jest to ukorzenisz jak oczywiście warunki do tego stworzysz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 14 Czerwca 2021 Mi bardziej zależało na tym aby dobrze zrozumiano moje pytanie. Czy ktoś STOSOWAŁ tą technikę, a dalej, czy ukorzeni się łodyga z głównym szczytem. Nie, czy ukorzeni się szczepka w dobrych warunkach, bo za pewne się ukorzeni, ale czy ukorzenial ktoś tą z głównym topem. Tłumaczę jeszcze skąd to pytanie, otóż przy wielu innych roślinach taki zabieg kończy się nie powodzeniem bo ta część z głównym "szczytem" zawiera jakieś dodatkowe hormony I dupa z tego wychodzi, więc trzeba brać odgalezienia. Niestety nie mogę znaleźć takiego info o Cannabis. Update. Ukorzenie razem z głównym. Już znalazlem😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 14 Czerwca 2021 Dzień 8 Orange sherbet : Lsd: Lemon tree 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 15 Czerwca 2021 Dzisiaj niestety był mały wypadek w boksie i przewróciła się ta niebieska spirala. Roślina trochę sfatygowana, ale bez widocznych większych obrażeń. Ze spirali jestem zmuszony zrezygnować, ponieważ nie sposób jej już założyć. Co do treningu na tym LSD muszę jeszcze pomyśleć ale raczej zdecyduje się na mainlining. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 15 Czerwca 2021 26 minut temu, KlausKörner napisał: Ze spirali jestem zmuszony zrezygnować, ponieważ nie sposób jej już założyć. Szkoda, byłam ciekawa jak to wyjdzie. Może następnym razem się uda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 15 Czerwca 2021 Nie chce jej na siłę tam upychać bo ją zniszczę. Problem w tym że ziemia szybko wysycha a tej spirali nie było już jak głębiej zakopać. Na samym początku było ok dopóki ziemia nie osiadła i jak do tego wyschła... No cóż. Następnym razem @KlausKörner @Morenn 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 16 Czerwca 2021 Dzień 10. Lemon tree Lsd: Orange sherbet Warunki: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Czerwca 2021 @konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Czerwca 2021 @KlausKörner wydaje się być zdrowa, dopiero zaczęła kwitnąć, o plechę narazie myślę nie masz się co martwić, nie powinno się nic jej stać złego w tej szafie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Czerwca 2021 @konopny_janusz więc tak zrobię. Na okres nocny do szafy dam, drzwi otwarte zostawie @KlausKörner a reszta z namiotu też zdrowa? Ja myślę że tak, warunki dodałem... Zerkniesz? Foty są wyżej z wczoraj, z dzisiaj to lepiej wygląda, większe są. Tu mam z dzisiaj @konopny_janusz @konopny_janusz a wiesz, że z tej największej planuje za tydzień odciąć 2/3 czyli 66%...? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Czerwca 2021 Dzień 14. Lemon tree: LSD: Orange Sherbet: Green gelato z IgrowCan od RQS dzień 35 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Czerwca 2021 Co do treningu, podjąłem następujące decyzje. Lemon tree - HST metodą Uncle Ben+ pobranie klona Orange Sherbet - LST clipsy traningowe i wiązanie. Lsd- Bez treningu Rośliny są już po zabiegach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 20 Czerwca 2021 13 minut temu, KlausKörner napisał: Lemon tree - HST metodą Uncle Ben+ pobranie klona Wrzuć fotkę jak możesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach