Kibic 230 Napisano 15 Sierpnia 2019 @ChinQuan one powinny odrywać się leciutko te liście bo jeśli się trzymają jeszcze to niema potrzeby ich ruszać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 15 Sierpnia 2019 @Wiesiu @Kibic dodam tylko ze ostatnio podsypalem tym dolomitem około 2 Żyłek stołowych. Ostatnie podlewanie 3ml biobizz bloom + 1ml top max @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 15 Sierpnia 2019 @ChinQuan który dzień już kwitnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 15 Sierpnia 2019 @Kibic to będzie około 15dni na kwitnieniu. Co myślisz o kwiatach? Nie są małe? Dzisiaj zauważyłem ze włoski pojawiają się tez na liściach w okolicy topow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 15 Sierpnia 2019 @ChinQuan są dobre jak na 15 dni, czyli liście przytopowe też będą klepać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 15 Sierpnia 2019 @Kibic już moja kobieta chciała zrobić z nich krem ? ale jednak będzie masło ???? Warunki w nowym boxie : temperatura : 24-28 stopni wilgotnosc 40-50% swiatlo świece 24/h co jakiś dzień wył na kilka h. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 15 Sierpnia 2019 @ChinQuan światła możesz dać mniej już, lampa odpocznie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 19 Sierpnia 2019 Witam Panowie.. Jest problem. Kupiłem elektroniczny miernik ph gleby taki ktory wklada sie bezposrednio w doniczke i ku mojemu wielkimu zaskoczeniu pokazalo ph 5! Przeplukałem doniczke woda z dolomitem podsypałem dolomitem ale co dalej? ile trzeba czasu zeby dolomit zaczal dzialac? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 19 Sierpnia 2019 @ChinQuan ja po 24h już widziałem efekty działania dolomitu , ciekawe co to za miernik kalibrowałes go jakoś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 19 Sierpnia 2019 @Wiesiu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 19 Sierpnia 2019 @ChinQuan ile dałes ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 19 Sierpnia 2019 @Wiesiu 14f to jakies 80zl. ale sprawdzałem w innych doniczkach ktore mam z innymi kwiatami i tam ph np6.5. dzisiaj kupiłem nowy miernik do wody i ec. bo moze mialem zly pomiar zmojego ph metra. Mierzylem ph wody w butelce powinna miec 7.4 mi pokazywalo 7.8-7.9 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 19 Sierpnia 2019 @ChinQuan to podlewaj dolomitem jak ph 5 ci pokazało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 19 Sierpnia 2019 @Wiesiu o ile pomiar jest dobry.. czytałem ze dolomitu nie mozna niby mieszac z woda i podlewac. Kurde az nie chce mi sie wierzyc ze pokazalo 5.. ale moze dlatego zaczely robic sie te zolte liscie.hmm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 19 Sierpnia 2019 @ChinQuan kto takie brednie pisał przecież potrzeba wody do rozpuszczenia dolomitu, ja miałem krzaki kiedys na oucie i ph się popsuło roślinom liście się popaliły podsypałem dolomitem deszcz popadał i od razu na drugi dzień wróciły do normy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) @Wiesiu no więc o to chodzi.. mierniki chujowe co czlowiek to inne zdanie jeden mowi popalona inny ze braki xD mam nadzieje ze nie strzeli szlak tej mojej roslinki.. nie wiem czy dobrze zrobilem ze przelalem ja woda ph okolo 7.5 z tym dolomitem i podsypałem. Zaraz pojde zobaczyc co tam sie stalo przez nocke. Jak na razie dalej pokazuje to samo.. a tak w ogole jak gleboko trzeba to mierzyc? Bo jak wkladam go prawie na do dolu pokazuje ph 5 a tak ponad polowe to 6 Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez ChinQuan @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) @ChinQuan moze być i popalona nawozami i ph złe, powinno się mierzyć tak jak zaleca producent miernika Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez Wiesiu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 19 Sierpnia 2019 @Wiesiu tylko ze ja nawozow dawalem bardzo malo.. po 2ml bloom i 1ml top max.. gdzie dawki zalecane to 4ml. DO tego czytalem ze tym organicznym ciezko jest popalic rosliny,, jeszcze takimi dawkami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 19 Sierpnia 2019 @ChinQuan ważne aby topki puchły to jest to co każdy pożąda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 19 Sierpnia 2019 @Patrick no topki jakoś tam nawet rosną.. ale wiesz to moja 1 roślina.. wiec nie wiem czy to zignorować i podlewać dalej.. to automat wiec tez nie ma czasu na eksperymenty.. wiec poprostu chyba zostawię to tak jak jest dociągnę do końca podlewanie z nawozami pełne dawki i w kolejnej kupię ziemie z light mix zrobię mieszankę z perlitem i dolomit i będzie lepiej mam nadzieje. Kupiłem papierki lakmusowe zbadam tym i zobaczę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach