Kozak 38 Napisano 11 Maja 2021 15 minut temu, Annigmato napisał: same lampy u mnie 155€ ale mało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 @Kozak wiem cieszę się z tego 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2021 No ten co ostatni wkleiłeś będzie spoko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 @Seba do tego ten filtr jestem trochę ograniczony chciałbym się zmieścić w 40 cm na długość https://www.progrower.eu/pl/filtry-weglowe-przeciwzapachowe-pro/4351-vf-filtr-weglowy-pro-eco-160-240m3h-fi-125mm.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2021 Filtr jest ok 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Maja 2021 @Annigmato Wszystko jest też zależne od indywidualnej tolerancji na hałas, bo dla jednego hałas w postaci szumu wiatraka to nie problem, i by mogło być 46 db i więcej, a mimo to danej osobie to zupełnie nie przeszkadza, ale już innej, jaka jest przewrażliwiona na hałasy może przeszkadzać i połowa z tego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 11 Maja 2021 @Zielone krainy loos ale bez telewizora ja nie zasnę nawet jak Sung Hi Lee zrobi mi laske 😂😂plus filtr napowietrzacz do akwarium zreszta na problemy snu są odpowiednie dawki 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Maja 2021 @Annigmato Ja ziomku śpię na słuchawkach, nie lubię, jak jest cicho, a sporych rozmiarów wiatrak nie raz wiał mi w pokoju, jak było gorąco, wył i też mi nie przeszkadzało. Ja ogólnie olewam takie szumy , musiałoby coś tam trzeć, brzęczeć, piszczeć , aby zaczęło mnie to lekko wnerwiać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 11 Maja 2021 To ja musiałem pokój wyciszyć, bo mnie chuj strzela jak coś buczy xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 12 Maja 2021 @Zielone krainy dokładnie tak samo musiałoby coś tam trzeć, brzęczeć, piszczeć , aby zaczęło mnie to lekko wnerwiać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Maja 2021 Ja np musiałem zrobić mega cichy zestaw ze względu na żonę. Tak więc nie każdy ma tak jak wy. Sam jak jest włączony tv dużo łatwiej zasypiam ale z drugiej strony jak jest cicho a np gdzieś zegarek cyka to już mi to przeszkadza. Kwestia chyba tego jaki to dźwięk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 12 Maja 2021 @Seba tez racja patrzyłem na te sp twoje fajne może jak wrócę do pracy to odłożę na cus takiego zobaczymy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 13 Maja 2021 @Seba @Seba a ten td Silent 160 N da się regulować obroty czy lipa ? Ten co ty masz tylko model słabszy . Widzialwm już po 230 zł są tylko czy to da radę u mnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 13 Maja 2021 @Annigmato może takie coś zda egzamin Ja mam takie coś i działa bez zarzutów, ale nie wiem jak z takim za parę zlotych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 13 Maja 2021 @Piccolo No o czym takim myslalem tylko czy ten td 160 N da radę na 80x60x100 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 13 Maja 2021 @Annigmato według mnie da. 180 M3/h jakoś tak ma tak ? Tylko to moje gówno to swoje kosztuje, ale takiego aż na pewno nie potrzebujesz, bo on dostosowuje obroty do temperatury. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Maja 2021 @Annigmato chodzi Ci o coś takiego? Czy jeszcze coś innego? https://www.amazon.de/STERR-Rohrventilator-Kanalventilator-Timer-DFA100T/dp/B07P66ZBRH/ref=mp_s_a_1_3?dchild=1&keywords=td%2B160%2F100%2Bn%2Bsilent&qid=1620939744&sprefix=Td%2B160&sr=8-3&th=1&psc=1 Jeśli taki to ma 2 biegi. A jak jakiś inny to daj linka po prostu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 14 Maja 2021 @Piccolo to co brac https://wentylacja24.pl/wentylacja/wentylatory/wentylatory-kanalowe/quiet-line-k/quiet-line-k-125-duo czy https://m.ceneo.pl/5070596;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=147427064&gclid=CjwKCAjwnPOEBhA0EiwA609ReS8mdDulLh8RQgaXKeCg-_j1ra2-xVIqSPwhDmEISvxSIBS3Ynl3xhoChzsQAvD_BwE#tab=spec plus regulator czy to nie ma sensu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 14 Maja 2021 @Annigmato ciężko mi coś powiedzieć, bo żadnego z nich nie używałem. Ja bym wziąłem ten drugi rury pomiędzy i sam went bym wyciszył nawet jakimś kocem czy czyms, robiłem tak i nic się z wentylatorem nie działo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 14 Maja 2021 @Piccolo tylko on jest jedno biegowy ale cichy szukam tego 250/100 ale lipa narazie znalazłem za 360 zł trochę sporo. A co do wyciszenia to myslalem żeby obudować to sprawa wyglada tak tylko wloty wyloty są z tylu nie po bokach @Piccolo mógłbym Np schować wentylator a w boxie będzie filtr czy to nie ma sensu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach