początkujący 113 Napisano 10 Lipca 2021 elo elo up po 2 tygodniach, gorilli po lst duzo nowych szczytow uroslo i zrobilem na jednym odroscie topping, a automaty maja po 60cm ale cos mi je zre, chcialem zrobic oprysk nawozami ale nie robilem bo nie pokazuja niedoborow to je podleje jak beda mialy sucho bo w koncu sie pogoda ma polepszyc 😄 a jedna mi juz kwitnie i ma brazowe wloski gdzie niegdzie to dobrze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 864 Napisano 11 Lipca 2021 12 godzin temu, początkujący napisał: a jedna mi juz kwitnie i ma brazowe wloski gdzie niegdzie to dobrze? dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 14 Lipca 2021 Ehh czy to pleśń? Ucialem małe odgałęzienie od dołu bo na to mi wyglada.. z automatem się nic nie stanie jak jej taki kawałek odciąłem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frugo 42 Napisano 14 Lipca 2021 Nic mu się nie stanie, nie wiem czy to pleśń dokładnie ale ja miałem pleche na głównym topie więc ja wyciąłem i poszło dalej rośnie ładnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 15 Lipca 2021 Obicie fałszu to duży stres dla automatu trzeba było obciąć tylko mały kawałek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 15 Lipca 2021 @EneDue no nie pomyslalem teraz pewnie jakis czas bedzie stal w miejscu z kwitnieniem co nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 18 Lipca 2021 up po tygodniu jeden najwiekszy automat powoli zaczyna kwitnac i wszystko jest ok tylko te jebane slepaki denerwuja chyba jakas plaga jest w tym roku i zadne psikadlo na nie nie dziala 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 18 Lipca 2021 @początkujący Ładne krzaczki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 18 Lipca 2021 Nie wiem czy slepaki to ślimaki ale nie widać żeby coś je gryzlo. Idą ładnie. Kibicuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 20 Lipca 2021 @EneDue chodzi mi o te muchy kaskie, bąki,gzy roznie to sie nazywa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 27 Lipca 2021 Siema nigdzie nie znalazłem odpowiedzi co może mi roślinkę podjadać więc tutaj zapytam nie będę nowego tematu zakladal, mam takie pytanie mogę tym preparatem spryskac roślinę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 27 Lipca 2021 (edytowane) To był ślimak tak? Pisałam już ci o ślimakolu Po co używać chemii jak nie znalazłeś żadnego insekta Edytowane 27 Lipca 2021 przez Zielarka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 27 Lipca 2021 @Zielarka nie wiem czy to był ślimak ale dzisiaj byłem na spocie i znalazłem takie muszki pomarańczowe i mniejsze czarne nawet sporo ich było @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 28 Lipca 2021 @początkujący to zmienia postać rzeczy pierwszy raz widzę takiego owada, wiec wspomogłam się Google Który to dokładnie to nie mam pojęcia, ale każdy pobiera soki z rośliny, więc przydałby się oprysk 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yomanesko 70 Napisano 28 Lipca 2021 Wywar z czosnku - moze pomoze napewno niezaszkodzi 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 28 Lipca 2021 @Yomanesko no tak myślałem chuj tam może pomoże @Zielarka szukałem tej triozy ale nawet nic nie było o nich info, ktoś mi jeszcze napisał że to jest miniarka ale muszę iść na spota i dokładnie całego krzaka zbadać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzykrzysztof 12 Napisano 29 Lipca 2021 @początkujący wygląda na miodówkę, tu masz stronkę z naturalnymi preparatami ochronnymi: https://poradnikogrodniczy.pl/gnojowka-wywar-napar-ekologiczne-srodki-ochrony-roslin.php Podobno wyciąg z cebuli pomaga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 4 Sierpnia 2021 @Krzykrzysztof to chyba jednak ślimaki @Zielarka miałaś rację Up po 2 tyg niestety j*bany dzik porył mi pod każdym krzakiem..Jack herer nie przeżył a Gorilla i ww się mocno przekrzywily ale jeszcze żyją, myślicie że padną? Taka dziurę zrobił pod gorylem i lst puściło a pod ww delikatnie porył muszę jednak antibissan kupić i tym razem przykrylem ziemię trawą A tu jeszcze dwie fotki panienek maja tak około 130cm @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,397 Napisano 4 Sierpnia 2021 Godzinę temu, początkujący napisał: Jack herer nie przeżył a Gorilla i ww się mocno przekrzywily ale jeszcze żyją, myślicie że padną? się okaże Przed zwierzyną trzeba zabezpieczać krzaki, ziemie czarną zakrywać trawą bo dziki ryją @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 5 Sierpnia 2021 @Tester dzisiaj byłem sprawdzić i na szczęście przeżyły i zakrylem ziemię pod krzakami i dookola 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach