Zielarka 271 Napisano 20 Maja 2021 11 minut temu, początkujący napisał: ale na końcu doniczki rośnie to jej nie zaszkodzi? nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 20 Maja 2021 @Morenn oki ta odmiana mi dojdzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 20 Maja 2021 @początkujący tak, możesz zacząć ją kiełkować 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 22 Maja 2021 @początkujący kup dżem i umiejetnie ponakladaj na drzewa, krzaki w okolicy. Sarny beda szukac slodkiego tam, a nie przy roślinie. Oznaczaj tez teren kolo rosliny (tylko nie na🤣) zawsze jak tam bedziesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 24 Maja 2021 @Git dobry pomysł na pewno wyprobuje bo mam sporo dżemu, mrówki pod doniczka to problem? Bo dzisiaj byłem wyciąć doniczki a tam pełno mrówek pod spodem i trochę u góry a roślinki przeżyły przez te ulewy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 27 Maja 2021 Dzisiaj była ścinka pierwszej ww tylko wysuszyć i palić 😄 a tak serio musiałem wyrwać z ziemii bo ktoś tam wszystko skosil ale roślinkę zostawił nie wiem czemu ale lepiej nie mieć przypalu 😢😩 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 2 Czerwca 2021 Siema white window ładnie bujnela do góry bo w końcu ładna pogoda się zrobiła a ta mniejsza to big gorilla fast jeszcze posadziłem w niedzielę 3x auto Jack herer ale na razie tylko jedna wyszla trochę z ziemii i do tego dzisiaj posyłałem na ślimaki wokół roślin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 2 Czerwca 2021 Spoko spoko no posyp to nieco dalej od krzaczków i syp gęsto bo te gówna przejdą Ci przez to bez problemu. Ja robiłem wręcz fosę z tego a i tak zdarzało się że znajdowałem ślimaka na krzaku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 5 Czerwca 2021 @mirecki dzisiaj bylem na spocie i posypalem tak samo jak ty masz na zdjeciu w fotorelce niestety dwa nasionka mi zgnily od deszczu i tylko jeden jack herer wyszedl z ziemii, dzisiaj bede kielkowal ww i cream kush mam takie pytanie male roslinki sie nie udusza jak sa przykryte butelkami z dziurami? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Czerwca 2021 2 godziny temu, początkujący napisał: mam takie pytanie male roslinki sie nie udusza jak sa przykryte butelkami z dziurami? zależy jak to zrobiłeś i jakie warunki będą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 6 Czerwca 2021 @Szym w butelce zrobilem takie dwie wieksze dziury, na dworzu duszno prawie nie ma wiatru i 25 stopni slonce jest tak mniej wiecej od 10 moze do 19. myslisz zeby zdjac te butelki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 6 Czerwca 2021 @początkujący ja bym zdjął @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 7 Czerwca 2021 Dzisiaj zdjalem butelki i liście były trochę pomarszczone albo mi się wydaje ta wieksza to gorilla a ta mniejsza jack herer słabo rośnie może przez ta temperature, mogę w takie upały dać im po 500ml wody żeby nie latać co drugi dzień? Czy lepiej nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 7 Czerwca 2021 @początkujący Wyglądają jakby miały sucho. W taka pogodę najlepiej podlewaj je pod wieczór 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 7 Czerwca 2021 @początkujący szkoda że hydrożelu nie dałeś, miałbys ułatwione zadanie nieco @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 8 Czerwca 2021 @mirecki no szkoda, też lipa że nie ma jakiegoś źródla wody koło spota bo muszę z domu brać wodę lub z działki teraz tego nie odczuwam bo biorę butelkę 2 litrową i idę a co będzie później jak beda więcej wody potrzebować :D Dzisiaj podlalem ww pierwszy raz nawozem biobizz 0,5ml na 1l wody, muszę coś posypać na mrówki bo sobie zrobiły domek pod doniczka i obok i się boje ze coś się stanie z roslinką, a w gorilli są ziemiórki czy jakoś tak takie czarne muszki i muszę się ich pozbyc ale nie mam pojęcia jak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Czerwca 2021 @początkujący poszukaj na stronie, jest poradnik jak z nimi walczyć. Ja w tamtym roku dawałem hydrożel ale w tym roku postanowiłem nie dawać. Pod koniec tygodnia pójdę dać jakieś papu i środki na zwierzynę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 10 Czerwca 2021 Aaaa potrzebuje pomocy gorilli coś dolega ale co? Lałem sama woda z kranu a ziemia uniwersalna, myślałem nad przesuszeniem albo ziemiórki korzeń uszkodziły lub jakiś niedobór? Na internecie tylko znalazłem że to przenawożenie ale odpada bo nic jej nie dawałem, też może być złe ph czy odpada? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Czerwca 2021 @początkujący wysuszyłeś ją @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
początkujący 113 Napisano 10 Czerwca 2021 (edytowane) @Szym myslisz że się odbuduje jak dzisiaj jeszcze pójdę ja podlać na noc? Dam jej 1l wody Edytowane 10 Czerwca 2021 przez początkujący @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach