KlausKörner 880 Napisano 14 Lipca 2021 Już z gorki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Lipca 2021 @KlausKörner no mi się wydaje że jeszcze tak z dwa miechy xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 14 Lipca 2021 Chyba szybciej. Ale coś blisko tego pewnie. To podobnie będziemy ścinać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Lipca 2021 @onyx Nakarm je, one są głodne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Lipca 2021 (edytowane) @Zielone krainy mówisz? Ogólnie mam bio blooma bo bio growa leje od święta od kiedy jest na flo, zastanawiam się nad zakupem pk 13/14 Edytowane 14 Lipca 2021 przez onyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Lipca 2021 @onyx Jak dla mnie one wołają o pokarm, nie że umierają z głodu, ale pokazują, że mogłoby w siebie z pełnym powodzeniem wchłonąć więcej pierwiastków z dobrym skutkiem, a nie z przekarmieniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Lipca 2021 (edytowane) @Zielone krainy ok, w takim razie przy następnym podlaniu ją dokarmie i mam nadzieję że ruszą do przodu bo póki co wolno kwitną Edytowane 14 Lipca 2021 przez onyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Lipca 2021 @onyx Jakie do tej pory ec dawałeś rośliną, lub jak nie mierzysz ec, to jakie dawki i czego konkretnie podawałeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Lipca 2021 @Zielone krainy leje jej co 3 dni po 2l wody i zazwyczaj idzie tam 4ml bio bloom 2ml alga mic 2ml I 2ml top maxa I tak raz woda raz woda z nawozami Test robiony chwilę temu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Lipca 2021 @onyx Ja bym dodał jej na tym etapie coś na grow, bo azot w odpowiednich proporcjach z innymi pierwiastkami też roślinie na kwitnieniu jest potrzebny do prawidłowego rozwoju. Zrób jakąś kompozycje teraz z nawozem na grow w większej proporcji niż bloom, a resztę możesz zostawić w takich samych proporcjach. Ph jest w porządku. Oczywiście, abyś mnie dobrze zrozumiał. Chodzi mi o zmniejszenie proprocji nawozy na bloom w stosunku do nawozu na grow, jaki podasz w stosunku 2;1 , czyli np. 4 ml grow i 2 bloom. Przynajmniej ja bym tak zrobił. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Lipca 2021 @Zielone krainy super info bo myślałem już ze bio grow tylko mi spowolni kwitnienie więc zrobię tak jak mi podpowiadasz i zobaczymy może cos ruszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Lipca 2021 (edytowane) @onyx Grunt to równowaga, roślina rozwija się stopniowo także na kwitnieniu trzeba z wszystkim czym się ją karmi stopniowo przechodzić w fazę kwitnienia bardziej zaawansowaną, ale tutaj proporcje wszystkich pierwiastków są ważne, a w tym azotu, jaki jeszcze na tym etapie utrzymywałbym na poziomie tylko delikatnie mniejszym od wega i im bardziej zaawansowana faza kwitnienia to bym z nim schodził w dół, by roślina się z niego już w pełni naturalnie wysysała. Edytowane 14 Lipca 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Lipca 2021 @Zielone krainy rozumiem, czyli wychodzi na to że nie można tak po prostu odciąć rośliny od pewnych pierwiastków bo ona wciąż ich potrzebuje tylko z każdym etapem coraz mniej, dzięki za info, dobrze jest się dowiedzieć czegoś nowego Dodatkowym problemem jest to że zostało mi jakieś 10cm od szczytu do lampy więc będę je łamał ale tak że by już nie wróciły z powrotem do poprzedniej wysokości tylko jednak usztywnić to złamanie by mogła się zregenerować ale nie wyprostować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Lipca 2021 (edytowane) @onyx Ja bym tu zastosował porównanie do ludzi. Oczywiście to, co innego, ale sprawa jest na tyle podobna, że aby występował prawidłowy niezachwiany niczym rozwój danego organizmu to podaż substancji, jakimi dotąd karmił się dany organizm nie może być nagle zupełnie inny, czyli z "dnia na dzień" nie karmimy danego organizmu inaczej, bo on nawet nie jest na to przygotowany i na tym etapie wiele z tego, co mu damy jako dorosłemu organizmowi nie będzie mu potrzebne, a do tego nie damy mu tego, co na tym etapie faktycznie potrzebuje. Trzeba płynnie przechodzić z okresu "dziecka" do dojrzewania, a potem spokojnie wchodzić w dorosłość i czas zbiorów. Edytowane 14 Lipca 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Lipca 2021 @Zielone krainy brzmi to bardzo logicznie i nawet ładne porównanie, podoba mi się xd, finalnie przy następnym podlaniu a wypada Ono w piątek poleje 4ml bio grow i 2ml bio bloom aczkolwiek zastanawiam się czy nie polać po równo bo mam algamic który zmniejsza stres spowodowany przelaniem lub przenawożeniem co o tym myślisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Lipca 2021 @onyx Ja sam bym zmniejszył proporcje bloom , a dał większe grow na tym etapie, bo one są na początku kwitnienia, ledwo wyszły z wega tak wizualnie patrząc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Lipca 2021 @Zielone krainy no też mi się tak wydaje że tak wyglądają choć są już od prawie miesiąca na flo i to mnie martwi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Lipca 2021 @onyx Światła ci nie brak, bo masz Ts 600, więc zostaje prowadzenie, bo nie ma innej możliwości. Jasne jest jeszcze genetyka, a ona to wielki znak zapytania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Lipca 2021 @Zielone krainy bardzo dziwna sprawa bo pestkę kupiłem i miał być to lowrayder auto fast a okazało się że jest to sezon i do tego jakaś sativa a problemów z nią nie miałem jakiś dużych więc bardzo dziwne że kwitnie tak powoli jedynym wyjściem pozostaje połamać by była niżej od łapmy i dac bio growa według twojego polecenia Generalnie wychodzi na to że to geny trefne bo ph cały czas dobre papu dostaje jakoś w miarę bo niedoborów znowu nie ma jakiś okropnych światło ok wszystko ok no i Wega miała 55 dni xd Jedyne co mi cały czas doskwiera to są wysoka temperatura bo często w czasie święcenia jest to 34-37° @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Lipca 2021 @onyx Tak super croping jest rozwiązaniem, sam go stosowałem na przemian z podwiązywaniem w pewnych przypadkach. Co do rozwoju twojej rośliny to jest opóźniony, ja też uprawiałem sativy, jakie dochodzą z reguły później niż indici, ale w tym czasie, jak u ciebie obraz topów prezentował się tak: (Tam są i sativy i indici, ale wyglądają w miarę podobnie. ) Rośliny od 25 dni kwitły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach