onyx 881 Napisano 20 Sierpnia 2021 @Brazil Munster zakładaj ten filtr jak najszybciej, nigdy nic nie wiadomo a nie ma co ryzykować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Sierpnia 2021 Albo za 20eu od rqs @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 20 Sierpnia 2021 Mykoryza to mikoryza jak Klaus słusznie gada, ale to tak jak z wódką wódka to wódka ale ta lepsza jest lepsza, nawalisz się tak samo, ale problemów trochę więcej. Niestety jakość kosztuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 20 Sierpnia 2021 @KlausKörner @Bubble pytanie ile w tej cenie mykoryzy od rqs to jakość a ile to cena za markę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Sierpnia 2021 Ta za 10eu z Amazona też pewnie dobra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 20 Sierpnia 2021 @KlausKörner taką już prędzej kupię, już samo to że jest spokój z regulacją pH tylko trzeba używać odstanej wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Sierpnia 2021 No ja dlatego chcę tą żywą ziemię bo tam tylko wodę już się leje, a mam do oporu deszczowej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 20 Sierpnia 2021 @KlausKörner nigdy nie słyszałem o ziemi o której mówisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Sierpnia 2021 https://www.nextgensoil.ca/kryptonite-soil Tej ziemi się później nie wyrzuca bo ona z uprawy na uprawę jest coraz lepsza. Ziemia ma swój własny żywy ekosystem. Tylko się podlewa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 20 Sierpnia 2021 @KlausKörner no to normalnie wchodzi uprawa na zupełnie inny poziom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Sierpnia 2021 I jak byś policzył inna ziemię plus zestaw nawozów to cenowo podobnie to wychodzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 20 Sierpnia 2021 @KlausKörner no to na pewno, do tego mikoryza to już wgl mini cywilizacja będzie w ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 20 Sierpnia 2021 Tam w ziemi już są grzyby i bakterie, mikoryza podejrzewam też jest. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 20 Sierpnia 2021 @KlausKörner mikoryza to właśnie grzyby które wchodzą w symbiozę z korzeniami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 20 Sierpnia 2021 @onyx Myśle, że większej różnicy nie ma, wiec bierz która uważasz, ale pH to tak czy siak dobrze kontrolować. @KlausKörner Każda uprawa bio tworzy ekosystem w doniczce na tym to właśnie polega i każda jest żywa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Dzień 131/76 od przełączenia 12/12 Harvest roślina kwitła prawie 11 tygodni, z racji tego że wyjeżdżam musiałem ściąć roślinę ale myślę na pewno jest już gotowa bo trichomy są w całości mlecze Cały projekt bardzo się przedłużył, mogę nawet powiedzieć że zmęczył mnie ten krzak aczkolwiek nabrałem dużo pokory przy nim, na początku kilkanaście razy dziennie zaglądanie do boxa bo nie mogłem się napatrzeć, teraz przy końcu może raz dziennie sprawdzałem co tam u niej Popełniłem masę błędów ale nauczyłem się przez to mnóstwo rzeczy i myślę że kolejne projekty będą o wiele lepsze Trym trwał około godziny i już wiem że nie jestem fanem trymowania, będę zadowolony jeżeli będzie z tego 20g ale coś mi się nie wydaje, obym się mylił Obstawiajcie wyniki, zobaczymy kto zgadnie Z góry dziękuję wszystkim tym którzy pomagali mi poprowadzić tą fotorelacje 🙂 szczególne podziękowania dla @Dobry_Człowiek! @KlausKörner @Zielone krainy Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez onyx 4 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 30 Sierpnia 2021 Sobie podziękuj bo włożyłeś najwięcej pracy. Kosa to kosa nie ma co płakać,że można było dłużej trzymać. Zajebiście, możesz odpalać następny projekt 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 30 Sierpnia 2021 będzie 30 gieta 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Sierpnia 2021 @fxxx1337 myślisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 30 Sierpnia 2021 @onyx Ja myślę że miedzy 40g-50g 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach