dantes205 69 Napisano 7 Czerwca 2021 @Annigmato ilu litrowe doniczki? Bo mi do 11 l materialowych weszlo prawie 20 l ziemi, wliczajac w to pozniejsze dosypywanie ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 7 Czerwca 2021 (edytowane) @dantes205 doniczki chyba będę szył ale to na spokojnie jeszcze lampy nie doleciały 🥺 ale już chce powoli się uzbroić 👍a jeśli ziemi zabraknie to kupie jeszcze worek Edytowane 7 Czerwca 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 7 Czerwca 2021 @dantes205 ale wracając do pakietu to jeszcze jakiś calmag i coś jeszce ?może jutro kupie pH tester ktoś już tu pokazywa taki akwarystyczny 24 zł i sprawdzę za wczasu jak moja kranówka się zachowuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 7 Czerwca 2021 @Annigmato jesli chodzi, o phtesty, to zamiast tego akwarystycznego, kup plyn helliga, jest o polowe tanszy, a wyniki sie pokrywaja (mam plyn helliga i ten akwarystyczny). Jesli chodzi o nawozy, to ja za bardzo Ci nie pomoge. Uzywam na wega biohumusa, a na flo alga bloom i pk13/14 i do tego plagron ph-, ale moje uprawy, to wieczne klopoty z ph ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Czerwca 2021 @Annigmato Przecież masz w tym zestawie calmag na samym dole listy. Masz wszystko, jedynie możesz, jakiś dodatkowy stymulator kwitnienia dokupić, ale nie musisz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 7 Czerwca 2021 @Zielone krainy sorki jeden buch za daleko zniknął mi z oczu ten calmag a stymulator kupie na drugi raz chciałem wgl. Rozłożyć zakup nawozów na dwa razy najpierw na Wega powiem bym kupił resztę tylko czy mi się do uda jeśli planuje krótki weg.właśnie coś podobne do twoich narazie na spokojnie jeszce ruszyłem z praca czasu mniej ale gotówki wpłynie👍 Nie chce tez na wariat robić z założenia wychodze ze na pośpiechu się 2 razy traci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Czerwca 2021 @Annigmato Możesz kupić najpierw na wega, jakiś czas weg ci daje, bo nawet najkrótszy to 14 dni. Możesz też kupić mniejsze porcje nawozów, będzie na pierwszy raz taniej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 7 Czerwca 2021 (edytowane) @Zielone krainy Właśnie widziałem tego twojego 14 dni tylko nwm czy dam radę a co do nawozów na Wega to wszystko z tej listy później tylko pk i flores No ten stymulator muszę ogarnąć z czego używasz canna czy plargon ? Edytowane 7 Czerwca 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Czerwca 2021 @Annigmato Nie miałem 14 dniowego wega, najkrótszy jaki miałem wynosił 22 dni. Większość nawozów mam od Canny obecnie, ale z Plagrona też mam nawozy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 8 Czerwca 2021 15 godzin temu, Zielone krainy napisał: @Annigmato Możesz kupić najpierw na wega, jakiś czas weg ci daje, bo nawet najkrótszy to 14 dni. Możesz też kupić mniejsze porcje nawozów, będzie na pierwszy raz taniej. Tak wiem ale tam w planach było 14 czy się mylę ? Ale już nazbieram te 50-60€ zamówię cały pakiet @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Czerwca 2021 @Annigmato Chciałem ogólnie krótkiego wega dać, ale 14 dni tak po wizualnej ocenie roślin uznałem, że to jednak za mało i dobrze, bo z 22 dniami się wstrzeliłem w punkt, tak nie za dużo i nie za mało, jak na wysokość mojej szafki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 8 Czerwca 2021 @Zielone krainy dzięki napewno będę się tym sugerował zobacz jak to będzie u mnie po 14 dniach jak coś to zrobie Ok tych 20 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Czerwca 2021 @Annigmato Tak na szafkę do metra wysokości, 20 dni weg to myślę, że w punkt. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 14 Czerwca 2021 (edytowane) 👍 Edytowane 14 Czerwca 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach