Kush 16 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Zielone krainy z przelaniem to raczej nie bardzo sucho miały już @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Kwietnia 2021 @Kush Czaje , napisałem ci wcześniej. Mogłeś naruszyć korzenie przy przesadzaniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 12 Kwietnia 2021 @Zielone krainy @Zielone krainy coś jeszcze z nich będzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Kwietnia 2021 @Kush Dałeś ukorzeniacz ? Jak nie, to zaczekaj aż ziemia trochę przeschnie . Zmierz ph i daj im z wodą ukorzeniacz, a powinny dać radę, jak masz to możesz też dorzucić enzymy do ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 13 Kwietnia 2021 To automaty może i rusza ale dużo z nich już nie będzie. Automatów nie powinno się w ogóle przesadzać każdy dzień stresu to każdy dzień straconego Wega dla maluszków. Ja przesadzam ale trzeba mieć do tego rękę 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 15 Kwietnia 2021 @Kush jak sie ogolnie ten miernik sprawdza ? Warto? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 15 Kwietnia 2021 @plant_4_U @plant_4_U @Zielone krainy @Zielone krainyhkrainyhkrainykrainyhkraikrainyhkr Tzn? Nie wiem czy warto bo nie mam porównania ale raczej jest dobry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 15 Kwietnia 2021 No np. Ja mam takie analogowe i po dodaniu 1ml ph- na 1l pokazalo 0,5ph mniej gdzie na etykiecie bylo 0,1 lbniza o 0,5ph Z opini innych growerow to paski papierowe sa najlepsze ale tu gdzie jestem lokalnie tego nie dostane , jedynie maly zbiornik z kapsulkami i wychodzi co odczyn po wsypaniu odrobiny ziemi i wody a obok jest kolorowa skala @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 16 Kwietnia 2021 Powiem tak ja robię 5.8 czekam 24h i sprawdzam jeszcze raz i napowietżam to pompką do hydro Zawsze wzrośnie jeszcze z 0,5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 16 Kwietnia 2021 Ma ktoś taki problem ze pH cały czas rośnie i pH down działa na chwilę z 5,5 po 2 dniach zrobiło się 7,3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 16 Kwietnia 2021 @Kush to normalne. Nie będzie ci trzymać tak dlugo pH. Tez tak mam i chyba reszta też @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) @Kush Nawozy niektórych firm pomagają w utrzymaniu stałego ph, jakie faktycznie szybko się zmienia, a szczególnie w ziemi zmiany w ph potrafią postępować szybko, bo zachodzą w niej różne procesy, a nawet w samej wodzie się ph zmienia, bo w niej też zachodzą różne procesy biologiczne. W przypadku stosowania mineralnych nawozów od Canny i Biobizz zauważyłem większą stabilność ph niż w przypadku stosowania nawozów organicznych od plagron. Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 16 Kwietnia 2021 @Kush tak to normalne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 17 Kwietnia 2021 Dzień 20 małe wkoncu ruszyły są dobry tydzień do tyłu coś tam z nich będzie 3sxt mają 20dni te największe 2x z 16 dzień +,- a te małe z 10 hryzotonik poszedł pH 6,5 1 dawka na wzrost poszła pół dawki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 18 Kwietnia 2021 Przepraszam że tak słabo prowadzę fotorelacje ale jestem w szpitalu i moja się zajmuję jak wrócę wszystko wróci do normy wsadził bym co się stało i przestrzegł innych ale wątpię że administrator się zgodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 18 Kwietnia 2021 jakiś wypadek? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 18 Kwietnia 2021 @Kush trzymaj się zdrówka życzę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 18 Kwietnia 2021 Kuku 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 18 Kwietnia 2021 @Tester 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 18 Kwietnia 2021 @Kush Cooo Ci się stało? Wsadziłeś rękę do blendera? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach