Czopek2788 2 Napisano 2 Kwietnia 2021 Witam wszystkich Mampytanie co to moich roslinek mam wrazenie ze rosna bardzo powoli z ziemi wyszly 15 marca. Jest to moje 2 podejscie i pierwsze panie rosly szybciej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Kwietnia 2021 Korzenie mogą się dusić w tych "doniczkach" Kup normalne doniczki. Co to za ziemia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czopek2788 2 Napisano 2 Kwietnia 2021 Mam doniczki normalne a ziemia canna coco professional + @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 2 Kwietnia 2021 Tak długo w takich kubeczkach to nie dziwne ze małe 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czopek2788 2 Napisano 2 Kwietnia 2021 Ok to dzis przesadze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 2 Kwietnia 2021 Ogólnie to ładnie wyglądają, może i troszkę małe jak na lekko ponad 2 tygodniowe roślinki ale nie są wyciągnięte i wyglądają na zdrowe. Przesadź je do docelowych doniczek a będzie dobrze, można wiedzieć jakie tam masz warunki? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czopek2788 2 Napisano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) Temp 29-31 z lampą. Ok 25 bez wilgotnosc 65% Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez Czopek2788 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 3 Kwietnia 2021 jak umiesz to zmniejsz temperature lekko 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 3 Kwietnia 2021 Ale malutkie. Albo taka genetyka albo takie felerne warunki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Kwietnia 2021 @Czopek2788 Nic dziwnego, że ci nie rosną, jak dałeś podłoże, jakie nie zawiera nawozów w sobie. Przy coco nawozi się rośliny od samego początku, a o czym na stronie wspomina producent tego podłoża. Potrzebujesz nawozów do kokosu, a dodatkowo przydałby się miernik Ec i ukorzeniacz. Bez tego to miłego czekania ci życzę na cud. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Kwietnia 2021 @Czopek2788 uprawa w coco to traktycznie hydro, więc od początku musisz dawać im nawozy-zestaw do hydro+calmag, albo dedykowane do coco @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czopek2788 2 Napisano 3 Kwietnia 2021 @Zielone krainy mam nawozy do kokosu i juz dostaja, ukorzeniacz tez dostaly @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Kwietnia 2021 @Czopek2788 napisz co masz i jak dawkujesz. Jakie ec wody i zupy itd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Kwietnia 2021 @Czopek2788 Od dawna im podajesz nawozy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czopek2788 2 Napisano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy 2 razy dostaly narazie @doominik mam wszysto z canny, i leje z tabelki ze strony producenta pobralem. Canna coco a+b ukorzeniacz, calmag i cannazym Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez Czopek2788 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Kwietnia 2021 @Czopek2788 W moim przypadku ta rozpiska z ich strony podaje za duże ilości nawozu. Ja daje lich light feed i jeszcze odejmuję z 1/3. Jakie masz EC wody? ustalasz pH? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czopek2788 2 Napisano 3 Kwietnia 2021 @doominik nie wiem jakie ec, ph ustawiam mam miernik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Kwietnia 2021 @Czopek2788 można lecieć na wyczucie, ale czasem przydaje się sprawdzić EC, żeby roślin nie usmażyć. Tak jak pisałem, ja jak próbowałem lecieć wg rozpiski od canna (i chyba od każdego innego producenta), to stężenia były za wysokie i rośliny się przypalały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kush 16 Napisano 5 Kwietnia 2021 Moja ma 9 dni i zobacz jaka mała @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czopek2788 2 Napisano 6 Kwietnia 2021 Roslinki ruszyly. A mam pytanie bo mam na jednej '' blizniaka'' z jednej pestki 2 wyszly ale jest bardzo malutki mam go zostawic czy usunąć? @doominik bede dawal mniejsze dawki jak u producenta pisza bo na jednej koncowki sie przypalaja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach