Szym 866 Napisano 20 Kwietnia 2021 nic jej nie jest to normalne że żółkną liście można ewentualnie azotu dać jak za bardzo żółkną ale nie widzę aż takiej potrzeby na tym etapie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 21 Kwietnia 2021 Kilka fotek , wiem ze robione pod lampa ale nie moglem inaczej , nie bijcie 😉 jakies uwagi, sugestie? @Piccolo @fxxx1337 @Szym @Dzielnicowy @Tester wyciac jej juz wszystkie wiatraki co sa prz lodydze czy sie wstrzymac jeszcze ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Kwietnia 2021 @plant_4_U ja bym zostawił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Kwietnia 2021 @plant_4_U NIe dość, że jest głodna to jeszcze chcesz ją pozbawiać źródła pokarmu, czyli liści z jakich ssie składniki pokarmowe dla budowania kwiatostanów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 21 Kwietnia 2021 @Szym nastepne podlanie tam jak ostatnio czy cos zmienic ? Panna po lewej ma juz na dole takie brzydkie suche liscie ze sie krusza , chyba normalne jak na okolice 60dnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Kwietnia 2021 4 minuty temu, plant_4_U napisał: nastepne podlanie tam jak ostatnio czy cos zmienic ? nie widać liści bo lampa włączona przeszkadza i nie mogę stwierdzić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 21 Kwietnia 2021 @Szym ok jutro je wyciagne do zdj i ocenisz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Kwietnia 2021 Obecnie roślina wchodzi w najważniejszy etap, każdy problem który teraz występuję będzie odbijał sie na plonie. Uschnięte liście możesz usunąć. Jeśli nie masz ciasno i gęsto i liście nie zasłaniają znacząco topów to te z ukazanymi niedoborami zostaw a zielonych nie waż się tknąć. Odnośnie podlania nie doradzę bo niewiem co tam w glebie dokładnie się dzieje po wcześniejszych zabiegach. Polecam zaraz po zgaszeniu lamp spryskać roślinę 1/4 do 1/3 dawką nawozów mikroelementów - wapń, żelazo, magnez... Jeśli nie masz to chociaż opryskaj magnezem w aptece kupisz dosyć tanio sól epsom (siarczan magnezu) wiele osób zapomona o dodatkowej suplementacji Mg. Roślina na tym etapie zużywa ogromne ilości a w podstawowych nawozach na pewno jest go za mało. Pozdrowik. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 21 Kwietnia 2021 @niewiemalesiewypowiem Nie mam zadnych odzywek do lisci , zrobie tak z ta sola tylko w jakich ptoporcjach z woda ?? Wczoraj ucialem 2 wiatraki bo przyslanialy mi ladne topy , i strasznie sie saczyly soki z ucieyego liscia jak i lodygi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Kwietnia 2021 19 minut temu, plant_4_U napisał: @niewiemalesiewypowiem Nie mam zadnych odzywek do lisci , zrobie tak z ta sola tylko w jakich ptoporcjach z woda ?? Wczoraj ucialem 2 wiatraki bo przyslanialy mi ladne topy , i strasznie sie saczyly soki z ucieyego liscia jak i lodygi Nie muszą być specjalne nawozy do liści, w 90% przypadków te nawozy które leje się do ziemii można uzywać w formie oprysku, ważne tylko by odpowiednio dobrać dawkę. Jeśli na opakowaniu nie ma dawkowania do oprysku to średnią dawkę podziel na 2 do 4. Widziałem ze masz biobloom - Specyfikacja : Nawóz na kwitnienie 100% organiczny Indoor Outdoor Można stosować do nawadniania kropelkowego Hydroponika Dawkowanie : 2-4 ml/ 1L wody NPK : 2.0-7-4 Skład: azot N 2%, fosfor P2O5 7%, potas 4%, w śladowych ilościach również mikroelementy, enzymy i aminokwasy Szkoda że producent nie podaje dokładnego składu tych mikroelementów. Mozliwe że są dokładnie rozpisane na butelce, jeśli nie to szkoda. Jeśli nie masz nic innego to ten biobloom w dawce 0,5ml/1l czyli 0,1ml na szklankę wody czyli około -3-4 krople do szklanki. Taka ilość na pewno nie zaszkodzi a może troszkę pomoże. Jeśli chodzi o Siarczan magnezu to najlepiej zrobić oprysk roztworem 3% - 3g proszku rozpuść w 100ml wody. Oprysk zaraz po zgaszeniu światła, spryskuj liście od spodu - ta cześć jest w stanie wchłonąć więcej składników. Ps. jeśli chodzi o biobloom to nie polecam lać 100% dawki, czytałem wiele razy że to znacznie za dużo dla rośliny niż podaje producent. Pozdrowik. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 21 Kwietnia 2021 @niewiemalesiewypowiem Czyli biobloom z sola i pryskac od spodu w skrocie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 22 Kwietnia 2021 Biobloom jak lałem pełne dawki na litr wody: 4ml bloom 4 ml top max I 1 Ml pk13/14 miałem ec około 1.4. gdzie sama woda miała 0.6. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 22 Kwietnia 2021 @Piccolo to uprawa w ziemi nie hydro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 22 Kwietnia 2021 Ok , czas na up date dzien 58 , 26 na flo trzeba je dzis podlac, zaczely intensywniej pic co mnie cieszy . Wrzucam pare fotek, biore popcorn i czekam na komentarze. @Piccolo @Zielone krainy @Szym @Dzielnicowy @Tester @konopny_janusz @Dobry_Człowiek! ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Kwietnia 2021 @plant_4_U woda sama wystarczy na razie ewentualnie pk13/14 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 22 Kwietnia 2021 @Szym pk jeeszcze nie dawalem , ile na pierwszy raz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Kwietnia 2021 @plant_4_U z pół dawki ale teraz to w sumie bym nie dawał bo ma pierwiastki roślina widać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 22 Kwietnia 2021 @plant_4_U ja mówię jak w ziemi miałem krzaki, chodzi mi o to, że organiczne nawozy z biobizzu nie podbijają ec jakoś mocno. Pk jeszcze bym nie dawał, a blooma co drugie podlanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 22 Kwietnia 2021 Ok panowie to zeby byla jasnosc , to bio bloom dawac co drugie podlanie , a co wtedy z top max i bio grow? Lac je za kazdym razem czy jak czysta to czysta? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 22 Kwietnia 2021 @plant_4_U daj delikatnie biobloom co drugie podlanie razem z top max tez delikatnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach