Kibic 229 Napisano 16 Sierpnia 2022 @Arni wysuszenie, co tam dawałeś jej do doniczki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arni 3 Napisano 17 Sierpnia 2022 (edytowane) @Kibic alga bloom, pk 13/14, Calmag Biobizz. Obok stoją jeszcze dwie podlewane tak samo im nic nie jest. Jak na przyszłość uniknąć tego wysuszenia? Podlewam od dołu czekam około 20 minut i patrze czy roślina wchłoneła, jeśli tak to dolewam szczególnie w upalne dni, nadmiar wylewam. Czasami też spryskuje liście z mieszanką witamin. Czy ta roślina jest już do wyrzucenia? Edytowane 17 Sierpnia 2022 przez Arni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 229 Napisano 17 Sierpnia 2022 @Arni plecha może się pojawić od takich liści ale teraz dobra pogoda więc nie powinna, nie wyrzucaj jak topy są i pewnie klepią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 604 Napisano 10 Kwietnia 2023 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darcik 0 Napisano 9 Maja 2023 Hej, doradźcie bo rośliny młode a ja sie ciagle uczę - maja ok 2 tygodni od wysiania, wszystko smiga na rdwc na nawozach canna - parametry idealne. Świece lampami perfanled horti - 20cm na roslina 80% pulsacji.Obstawiam niedobor ca/mg ale to juz tak szybko? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 9 Maja 2023 @Darcik pH i EC dobre? Mamy na forum 2 specjalistów od hydro. Rzeczywiście wydaje się na 1 rzut oka calmag, ale są bardzo jasne też roślinki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darcik 0 Napisano 10 Maja 2023 (edytowane) @Bob drzewny @Bob drzewny tak ph 5.8 , ec okolo 1400 - dozowanie zgodnie z kalkulatorem canna, swiece 18h Dolalem wczoraj calmag , zobaczymy czy pomoże Edytowane 10 Maja 2023 przez Darcik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 10 Maja 2023 @Darcik grower doominik ma duże pojęcie o Hydro, to możesz podpytać albo oznaczyć tutaj i jak będzie miał chwilę to na pewno zerknie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darcik 0 Napisano 10 Maja 2023 (edytowane) @Bob drzewny dzieki Fotki z dzisiaj, moze lepsze. Sprawdziłem i skalibrowalem mierniki, na angielskim forum pisali ze wygladaja jakby glodowaly, ale ph 5.8 a ec 1438... sprawdzilem kazde wiadro oddzielnie i wynik ten sam Edytowane 10 Maja 2023 przez Darcik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 10 Maja 2023 Nie znam się aż tak na hydro, to mogę nie do końca dobrze podpowiadać. Brak calmagu może powodować też braki w kluczowych pierwiastkach. @doominikWWiesz co tu może nie grać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
v425324qas 0 Napisano 11 Grudnia 2023 (edytowane) Siemanko, co może być przyczyną ? Teoretycznie gleba ma 7 ph ale może moje urzadzonko do mierzenia ph się popsuło ? jeszcze niczym nie nawoziłem, lampa około 40 cm nad rosliną. Byl jeden dzień gdzie nie podlałem, czyzby przesuszenie ? automat temp około 22-25, wilgotnosc 30-40... Edytowane 11 Grudnia 2023 przez v425324qas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 229 Napisano 11 Grudnia 2023 @v425324qas wcześniej jak wyglądała nie przesuszyłeś jej? miała oklapnięte liście? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
v425324qas 0 Napisano 11 Grudnia 2023 (edytowane) 12 minut temu, Kibic napisał: @v425324qas wcześniej jak wyglądała nie przesuszyłeś jej? miała oklapnięte liście? 5 dni temu wyglądała tak jak na 1wszym zdjęciu, 2 dni temu jak na drugim. Tez mysle, ze moglem ja przesuszyc, albo brak azotu ? Edytowane 11 Grudnia 2023 przez v425324qas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 229 Napisano 11 Grudnia 2023 @v425324qas raczej przesuszyłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
v425324qas 0 Napisano 3 Stycznia W dniu 11/12/2023 o 22:07, Kibic napisał: @v425324qas raczej przesuszyłeś dzięki, ładnia odbila. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarekz 1 Napisano 20 Maja (edytowane) Siema mam właśnie taki problem, ogólnie tydzień temu miałem problem z przedziorkami a teraz wyszło to ... podejrzewam że to źle pH gleby ale niestety na tą chwilę nie mam jak sprawdzić, chciałbym się dopytać jak podnieść pH ziemi jeśli to właśnie będzie przyczyną no chyba że ktoś doradzi bo może się mylę ogolnie uzywam nawozu biobizz fish mix Edytowane 20 Maja przez Jarekz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtas22 5 Napisano 12 Czerwca Ktoś wie czego dla mojej rośliny brakuje? Azotu czy może magnezu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 14 Lipca Witam i proszę o pomoc. Z tego co wyczytałem to grzyb. Idzie coś z tym zrobic? Pojawił się na wszystkich roślinkach, na dolnych lisciach. Uprawa na biotabs w tunelu - poliwęglan. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcelo12 0 Napisano wczoraj o 11:23 @Patrick Hej, jestem początkujący, używam nawozów Canna Vega, Flores i P/K tak jak jest w tabeli na Ich oficjalnej stronie. Jedna z moich roślin wygląda jak na zdjęciu poniżej. Ma ktoś pomysł co to może być? Na początku usychały tylko końcówki listków. Pozdrawiam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 427 Napisano 22 godziny temu @Marcelo12 a jaką masz ziemie? Za mokro niema ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach