Filozof 38 Napisano 9 Lipca 2022 tak przyczyn może być trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Lipca 2022 @Filozof Ale przeważnie to przenawożenie, tak mi się wydaje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arni 3 Napisano 31 Lipca 2022 Witam. Mam problem ze swoją roślinką, zaczęły w niej żółknąć liście od dołu do góry. Co może być przyczyna brak witamin, przelanie? Jest to automat NORTHERN LIGHTS doniczka plastikowa ponawiercana po bokach dla lepszej wentylacji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Lipca 2022 @Arni Głodna jest, wysysa składniki z liści, jakie pełnią rolę magazynów rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arni 3 Napisano 31 Lipca 2022 (edytowane) 36 minut temu, Zielone krainy napisał: @Arni Głodna jest, wysysa składniki z liści, jakie pełnią rolę magazynów rośliny. Ale to czym ją podlać azot, potas, fosfor czy coś innego? Edytowane 31 Lipca 2022 przez Arni korekta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Lipca 2022 @Arni Jakie masz nawozy ? Potrzebuje wszystkich wymienionych przez ciebie pierwiastków, ale w proporcjach na kwitneinie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arni 3 Napisano 31 Lipca 2022 @Zielone krainy PLAGRON PK 13-14 i plagron alga grow. Możesz mi odać proporcję jak to rozrobic i jak podlewac ile razy w ciągu dnia i ile wody? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalardan@gmail.com 1 Napisano 31 Lipca 2022 Na moje trochę mała donica ale to juz za późno na zmianę Daj podstawek pod donice i podlewaj od dołu ( sprawdzaj jakieś 20min po podlaniu nie ma wody dolej jest wylej resztę) Brak am am podaj jakiś NPK 5-7-10 Dawka wedle etykiety dodatkowo 1/3 dawki na litr zraszaczem dolistnie może być problem z ph dlatego mimo podawania odżywek nie są wchłaniane Ogólnie jest już w dość zaawansowanym stadium niedoborów więc może być ciężko odratować Próbować nie zaszkodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Lipca 2022 @Arni Szkoda, że nie masz alga bloom. Daj 4 ml alga bloom + 1 ml pk 13/14 na 1 l wody. A to ile masz podlać to już sam musisz wiedzieć, patrząc, jak roślina pije, by nie było bagna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arni 3 Napisano 31 Lipca 2022 @Zielone krainy Co za problem kupi się. Jak to póżniej dawkować czego mam dawać więcej a czego mniej w fazie kwitnienia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Lipca 2022 @Arni To kwestia obserwacji rośliny, musisz się nauczyć czytać z liści, by rozumieć roślinę i jej potrzeby, liście sa nośnikiem potrzebnych ci, jako growerowi informacji, wszystko mówią liście. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arni 3 Napisano 31 Lipca 2022 @Zielone krainy @rafalardan@gmail.com W każdym razie dziękuję wam za pomoc może się uda odratować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Lipca 2022 @Arni Nie ma sprawy, ta nie może tylko na pewno się uda jej nic nie jest, jest tylko głodna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arni 3 Napisano 31 Lipca 2022 @Zielone krainy Jeszcze jakies witaminy będą potrzebne żebym dwa razy nie musiał zamawiać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Lipca 2022 @Arni Calmag od Biobizz kup, i ph minus od Plagron, alga bloom to tyle, więcej nie jest konieczne. ph minus też konieczny nie jest, można zbijać sokiem z cytryny, ale ph minus jest stabilniejsze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arni 3 Napisano 9 Sierpnia 2022 Witam, mam pytanie, bo to moja pierwsza roślina, czy to już czas, żeby zacząć spłukiwać korzenie wodą? Druga sprawa to jak to się robi podlewa się doniczkę od góry zwykłą wodą z kranu? Nie wiem czemu liście u dołu rośliny są wysuszone rano było wszytko dobrze a teraz wyglądają jak uschnięte. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sahara 7 Napisano 9 Sierpnia 2022 Zdjęcie słabej jakości,ale widać jeszcze białe włoski ,ze zdjęć to miesiąc minimum.Czym jest nawożona ?Nie wygląda źle . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arni 3 Napisano 10 Sierpnia 2022 @sahara alga bloom, pk 13/14, Calmag Biobizz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Sierpnia 2022 @Arni Zjada się od dołu w sensie czerpie pierwiastki z magazynów, jakimi są liście, jeszcze sporo zostało do kosy, tak na oko to mniej więcej środek kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arni 3 Napisano 16 Sierpnia 2022 Witam. Mam pytanie co mogło się stać tej roślnie rano było wszytko dobrze podalłem i poszedłem do pracy, po powrocie wyglądała tak jak na foto. Da się ją odratować czy nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach