konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Czerwca 2021 (edytowane) Mogłeś żarówkę UVB wrzucić. Ktoś tu pisał że roślina się wtedy próbuje bronić i wytwarza więcej thc Edytowane 2 Czerwca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Czerwca 2021 @konopny_janusz podobno obniża plon czego nie chcę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 2 Czerwca 2021 Znalazłem temat na uk forum ktoś robił test z lodem w nagrodę dostał herme na koniec kwitnienia 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Czerwca 2021 @Dzielnicowy herma to raczej geny tylko 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 2 Czerwca 2021 Aha. Ehe. Więc przypuszczenia się potwierdziły. Tak duże zaburzenie homeostazy ("stres") powoduje, że roślina "myśli" sobie: "aha. Pizda i chuj. Idą poważne zmiany pogodowe zagrażające kwiatostanom. Jebnę se jajka. To i tak lepiej dla przetrwania gatunku niż cipki, które obumrą i nici z tego". @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 2 Czerwca 2021 @fxxx1337 hm? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Czerwca 2021 ktoś gdzieś pisał że ziomek zrobił 3 uprawy i pełno krzaków i te same odmiany i warunki i podobno zawsze jakiś procent to były hermy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Czerwca 2021 @fxxx1337 gdzie czytałeś ze uvb obniza plon? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Czerwca 2021 @Dobry_Człowiek! ktoś tu na forum pisał chyba @Dzielnicowy ale czy tak jest to nie jestem pewien @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Czerwca 2021 @fxxx1337 i sugerujesz się tylko jedną opinią? Bo dzielnicowy tak napisał? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Czerwca 2021 @Dobry_Człowiek! no napisałem podobno ty chyba stosowales uvb? była jakas roznica ? przed i po ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Czerwca 2021 @fxxx1337 nie mam co sie sugerować wczesnieszymi zbiorami bo mialem inne odmiany i warunki. Ale mialem 20g mniej. Nie wydaje mi sie zeby uvb mialo jakies negatywne skutki na ilość plonu. Niby rosliny produkują wiecej trichomow co sie wiąże z większą wagą. Jak narazie tylko na tym forum spotkałem się z taka opinią a trochę czytalem na ten temat zanim użyłem uvb. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Czerwca 2021 (edytowane) @fxxx1337 Z tego, co pamiętam tutaj kolega @niewiemalesiewypowiem pisał, że jak się za szybko włączy lampę UVB to utwardzi topy i z tego powodu plon będzie mniejszy, bo odpowiednio nie spuchną, ale jak się włącza we właściwym terminie ( ok. 2-3 tyg. przed kosą ), to wielkość plonu na tym z tego, co pisał nie powinna ucierpieć. Edytowane 2 Czerwca 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 2 Czerwca 2021 @Dobry_Człowiek! poczytaj o wpływie promieniowani uvb na cechy fizjologiczne roślin 🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Czerwca 2021 może idźmy w jakość a nie w ilość, ja i tak wrzucę tego uvb jeśli to ma zwiększyć poziom klepnięcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 2 Czerwca 2021 @konopny_janusz no i proste @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 3 Czerwca 2021 ice ice ice:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 4 Czerwca 2021 kurde nie wytrzymałem i zerwałem najmniejszego topka XD 1g mokrego, to jakies 0.2 będzie suchego, właśnie się suszy, lekko go otrymowałem (praktycznie 10 sekund) i już ledwo nożyczki działały XD fajna będzie zabawa przy harvescie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 4 Czerwca 2021 UVB 2-3 tygodnie przed zbiorem, kolejno 30 minut, nastepny dzien 45 minut, potem 60 minut, godzina 15, godzina 30, i tak az do 2h. - tak to bylo 😉 Wczesniejsze swiecenie UVB jest szkodliwe, tak jak i dluzsza ekspozycja roslin na UVB (Moze nawet calkowicie zahamowac rosline) "Jednym z najważniejszych czynników powodujących wzrost produkcji THC u konopi, jest promieniowanie UBV, co potwierdziło amerykańskie badanie z 1987. Udział THC w kwiatostanach konopi, które były traktowane lampami UVB, zwiększył się w badaniu nawet o 5%, ale tylko w przypadku tzw. chemotypów psychoaktywnych, czyli mających genetyczny potencjał do produkcji kannabinoidów." @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 4 Czerwca 2021 ,, I've added UV to indoor grows with only marginal increases in potency, and equivalent decreases in bud size..” ,, These natural sunscreens are produced with exposure to both UVA and UVB light, although only UVB damages the plants’ DNA.” ,,it start cutting yields by 5-15% but it boosts THC dramatically.” ,,często prowadzi do obniżenia plonu (Caldwell i in., 1998; Correi” Dzielnicowy bierze info z dupy jeżeli ktoś chce się dokształcić w różnych tematach które raczej nie są ,,standardem” w sadzeniu niech używa zagranicznych stron, artykułom naukowym, a nie Januszem z hasisiu i hypertalka @fxxx1337 herma to nie Tylko geny, to przede wszystkim stres podczas uprawy, swiatlo, temperatura, wilgotność, podlewanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach