karolcyk2002@gmail.com 0 Napisano 16 Marca 2021 Siema mam pytanie dotyczące pojemności doniczki, posiadam niedużego boxa mianowicie 60cm wysokości oraz 35 cm szerokości i właśnie mam problem z dobraniem odpowiedniej donicy posiadam 11l ale no wydaje się za duża do tego boxa i czy np. może byc na stałe jakaś mniejsza nwm np 7l lub mniej Chodzi mi w skrócie jaką wy byście dali donice do tego boxa? Dodam że sadze automat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 16 Marca 2021 @karolcyk2002@gmail.com standard taki to 11l, mniejszą też możesz dać, jak niskiego boksa to można też zrobić jakąś płaską donice i będzie dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolcyk2002@gmail.com 0 Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) @Kozak Czyli 7 l była by git znaczy chodzi mi tylko o to żeby przez doniczke nie marnować miejsca a tak 11l może ograniczać wzrost rośliny czy to nie ma żadnego znaczenia a rezultaty w tym boxie bedą takie same niezależnie od donicy? Edytowane 16 Marca 2021 przez karolcyk2002@gmail.com @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 16 Marca 2021 Plon będzie mniejszy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolcyk2002@gmail.com 0 Napisano 16 Marca 2021 @Aron Mniejszy w 11 czy 7? Pamiętaj ze mam możliwe tylko 60 cm wysokosci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 16 Marca 2021 Oczywiste, że mniejszy plon będzie w 7 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 16 Marca 2021 myślę że nie będzie aż takiej różnicy przy 11l doniczce i 7l, bo weg i tak raczej długi nie będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolcyk2002@gmail.com 0 Napisano 17 Marca 2021 @Kozak Kurde tylko o to się martwiłem że własnie weg bedzie mniejszy przez 11l, dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Marca 2021 @karolcyk2002@gmail.com paptrz sobie na fotorelacje ludzi ktorzy maja takie małe boxy. Weź jeszcze pod uwage wysokość lamp od roslin itp. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolcyk2002@gmail.com 0 Napisano 17 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! No szukałem własnie ale no nic nie znalazłem 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolcyk2002@gmail.com 0 Napisano 17 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! @Kozak Do takiego boxa jaką żarówke byście polecali? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Marca 2021 (edytowane) @karolcyk2002@gmail.com chłopaki tutaj piszą o lampach ledowych ledam. https://ledam.pl/ Edytowane 17 Marca 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolcyk2002@gmail.com 0 Napisano 17 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! Hmm no właśnie myślę nad ledami,ale zastanawiam sie nad mocą czy np takie 70-100W wystarczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Marca 2021 @karolcyk2002@gmail.com https://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-35w ten jest na powichrznie 40x40 z tego co ty piszesz masz 35x35 wiec taki bedzie ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolcyk2002@gmail.com 0 Napisano 17 Marca 2021 (edytowane) @Dobry_Człowiek! Hmmm dziekii chyba zakupie No obecnie mam tą ale no po prostu sie boje czy nie bedzie za słaba do tego box https://www.progrower.eu/pl/zarowki-led/3314-zarowka-led-grow-10w-e27-uniwersalna.html Edytowane 17 Marca 2021 przez karolcyk2002@gmail.com @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Marca 2021 @karolcyk2002@gmail.com Oczywiste jest, że będzie za słaba, co wynika choćby z opisu na stronie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolcyk2002@gmail.com 0 Napisano 17 Marca 2021 (edytowane) @Zielone krainy a taka tylko ze 100w? Znaczy jaką ty byś wrzucił? Edytowane 17 Marca 2021 przez karolcyk2002@gmail.com @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Marca 2021 @karolcyk2002@gmail.com Bierz panel Ledam 35 W, nie baw się w żarówki , jakich byś miał dokupić z 3-4 sztuki, by to miało jakiś sens. Zapłacisz więcej niż za panel Ledam 35 W, a będziesz miał gorsze rozwiązanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolcyk2002@gmail.com 0 Napisano 18 Marca 2021 @Zielone krainy Okey to w takim razie do tego boxa poleci Ledam,dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 22 Marca 2021 Sam mam ten panel od niedawna i polecam, łatwy w zamontowaniu, bez problemowy, CICHY, a roślina chyba nie narzeka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach