Toni 25 Napisano 4 Marca 2021 Witam mam grow box 120×60×180 Jestem nowy ,pytanie jaki panel Led do tego boxa ,max będę miał 3 rośliny ,mój budżet na panel Led to 400zl ,doradzcie coś w tej cenie ,dzięki wielkie 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 4 Marca 2021 W tej cenie tylko HPS jeśli chcesz mieć plony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Marca 2021 Aha dlaczego tak sądzisz, Co byś powiedział na taka może. https://www.real.de/product/371442892/?kwd=&source=pla&sid=36016864&gclid=CjwKCAiAp4KCBhB6EiwAxRxbpM0bYHZ5BC_YSUooARqS38jPGXQtne-yaWusVZnxNnHucLI_c8FhBhoCU1AQAvD_BwE @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 4 Marca 2021 Jak widzę fioletowo różowe światło, to od razu mogę ci napisać ze 100% pewnością, że hps będzie lepszy jeśli chodzi o jakość światła i wydajniejszy. Tanie panele led to kupa i samo to, że są led nie daje im żadnej przewagi nad hps @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 32 Napisano 4 Marca 2021 @doominik masz rację, mam lampe led grow i doświadczyłem tych " cudownych promieni" uprawa sie ślimaczyła po kupnie panelu ledam wszystko sie zmieniło tzn na lepsze :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Marca 2021 Rozumiem że Led panel będzie lepszy do grow box, ile watowy wystarczy do tego boxa, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Marca 2021 @Toni Posłuchaj @doominik, bo dobrze ci radzi. Na panel led do twojego boxa byś musiał mieć ponad 1000 zł. Ledam 35 W i 60 W nie mają szans się sprawdzić na tak dużej powierzchni uprawnej . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 4 Marca 2021 @Toni tylko nie kupuj tej kolorowej lampy bo jest do kitu mialem podobna i poszla w pi... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Marca 2021 Rozumiem ,jestem początkujący, i nie chciał bym na początku coś popsuć, jaki zestaw polecacie ten hps do mojego boxa, dzięki za odpowiedzi 😃🙂👍 @insane93 a co bys o tej powiedział, może ta by się nadała pozdr. https://www.amazon.de/Pflanzenlampe-Vollspektrum-Pflanze-Blumen-Gemüse/dp/B08BYZZ83G/ref=asc_df_B08BYZZ83G/?tag=googshopde-21&linkCode=df0&hvadid=447496404431&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=11805675615058443060&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9043347&hvtargid=pla-969817394770&psc=1&th=1&psc=1 Co powiecie ma taka lampę https://www.growland.net/400W-HPS-Bausatz-Sylvania-Grolux?curr=EUR&gclid=CjwKCAiAp4KCBhB6EiwAxRxbpBVHvr_AzkgR-GFESjMqqW0-ANOpRm-6nvjdK8bTk-YFAU31XBCZ3xoCkt8QAvD_BwE @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 4 Marca 2021 @Toni Ten HPS jest ok, tylko kłopot będziesz miał, żeby równo oświetlić taki box. Ty już go masz czy dopiero zamawiasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Marca 2021 @doominik tak już jest w drodze ma być jutro albo pojutrze, @doominik dlatego wolałbym w Led panel ,a może taki panel co jest w linku tylko razy ×2, Co powiesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 4 Marca 2021 @Toni nie wiem, nie znam tej lampy, ale kiedyś miałem kolorową i zmieniłem szybko na mars hydro jak mi roślinki się wyciągały... słuchaj Elity @doominik @Zielone krainy itd dobrze doradzą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Marca 2021 @Toni Daj sobie spokój z takimi panelami led, jak nie chcesz wyrzucić pieniędzy w błoto, a potem żałować, że nie kupiłeś HPSa albo nie dozbierałeś na dobrej jakości panel led. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Marca 2021 @insane93 tak oczywiście że będę słuchał, Po to jestem tutaj żeby się dowiedzieć od profesjonalistów, tak będę zamawial napeno hps, hm tylko jakie albo 2× hps do boxa 120×60 ×180 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 4 Marca 2021 @Toni te panel z kolorowymi diodami to strata czasu, kasy i pracy. Na wczesny veg jeszcze dają radę, ale potem rośliny będą się wyciągać i sam popcorn wyhodujesz. Kupisz to będziesz żałował, a potem albo się zniechęcisz, albo i tak kupisz coś o wiele droższego. Do takiego namiotu idealnie pasowałby migro aray 240W-mam takie 3 i sobie chwalę. Mars hydro sp3000, ale to nic taniej nie wyjdzie, chyba, że tsl2000. Wszystko o wiele droższe niż twój budżet. Taki hps możesz dać wysoko i szeroko rozgiąć odbłyśnik i pociągniesz, chociaż środek namiotu będzie lepiej doświetlony. Jak będziesz miał 3 rośliny to najmnieeszą dajesz wtedy na środku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 4 Marca 2021 Wrzuć dwa hpsy po 150w sztuka i będzie idealnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Marca 2021 @doominik posprawdzam te oferty co zaproponowales , będę szukał 2×150 hps ,dzięki wielkie kolego 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 4 Marca 2021 @Toni Spory masz box jak na początek. Życzę powodzenia 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 4 Marca 2021 @insane93 dzięki wielkie kolego 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toni 25 Napisano 5 Marca 2021 https://www.grow-shop24.de/beleuchtung-komplettset-wachstum-bluete , takie zakupiłem tylko razy 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach