Wilu 6 Napisano 4 Marca 2021 Witam liście zaczęły się przebarwiać, dałem nawóz na kwitnienie połowę dawki terra Flores i pk 13 14 dwa dni temu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 32 Napisano 4 Marca 2021 @Wilu pokaż całą roślinę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilu 6 Napisano 4 Marca 2021 Teraz mam tylko takie foto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 32 Napisano 4 Marca 2021 @Wilu wedle mnie za szybko pk lejesz ale myślę że @Zielone krainy będzie więcej wiedział na ten temat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 4 Marca 2021 10 minutes ago, lamasky said: @Wilu wedle mnie za szybko pk lejesz ale myślę że @Zielone krainy będzie więcej wiedział na ten temat Ja też bym tak powiedział, to się daje w drugiej połowie kwitnienia i tylko trochę. @Wilu Czy to są liście na górnej części rośliny? jeśli tak to ja stawiam na niedobór wapnia. Albo masz go za mało, albo pH za niskie Generalnie to zdrowa roślina, nie ma się za bardzo czym przejmować Jeszcze jedno: nie był ten liść po prostu popryskany wodą i się od kropelek przypalił? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilu 6 Napisano 4 Marca 2021 Ok dzięki za odpowiedź generalnie to moja pierwsza uprawa to trochę taki eksperyment, teraz startuje z kolejna mam nadzieję że będzie już bardziej ogarnięta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilu 6 Napisano 4 Marca 2021 @doominikJeśli jest to niedobór wapnia to co polecasz zastosować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 4 Marca 2021 @Wilu calmag @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilu 6 Napisano 4 Marca 2021 @PiccoloOk a tego PK nie stosować? A jeśli tak to kiedy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 4 Marca 2021 @Wilu w drugiej połowie kwitnienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilu 6 Napisano 5 Marca 2021 @doominik@PiccoloZaczyna się pojawiać coraz więcej plam na liściach zamówiłem cal mag będzie w poniedziałek ile go zastosować, lepiej podlać czy opryskać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Marca 2021 @Wilu Podlej wg instrukcji na butelce To jest na starszych liściach zbitego co widzę. Jak góra wyglada ładnie to się specjalnie tym nie przejmuj. Niedobory wapnia przeważnie wychodzą właśnie na nowych liściach w górnej części rośliny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilu 6 Napisano 11 Marca 2021 @doominik siemka co myślisz teraz można im dać PK? Jeśli tak to ile i ile razy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 12 Marca 2021 (edytowane) @Wilu Tak, spokojnie możesz lać, tylko uważaj z ilością. Edytowane 12 Marca 2021 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilu 6 Napisano 12 Marca 2021 @doominikile im dać, połowę dawki? Co myślisz warto by było dokupić booster jakiś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 12 Marca 2021 @Wilu Ja tak daj-najpierw połowę, a jak wszystko jest ok to trochę podkręcam, ale praktycznie żadnego nawozu nie daję tyle, ile zaleca producent. Co do boostera, to o jakim boosterze myślisz? chyba już za późno na coś nowego teraz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilu 6 Napisano 12 Marca 2021 @doominikMyślałem nad canna boost ale jak za późno to odpuszczę, jak długo jeszcze dawać nawozy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 12 Marca 2021 @Wilu Jabyś im canna boost teraz podał to na pewno byś nie zaszkodził. One wyglądają, jakby były w drugiej połowie flo, więc pewnie jeszcze z 3-4 tygodnie im zostało 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilu 6 Napisano 12 Marca 2021 Ok dzięki bardzo za odpowiedź 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wilu 6 Napisano 9 Kwietnia 2021 @doominikWitam jak myślisz długo jeszcze do ścinki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach