Gość Zielone krainy Napisano 2 Czerwca 2021 @konopny_janusz Ja bym jakiegoś bardzo mocnego fryzjera nie robił, jak już to lekko , w liściach zachodzi fotosynteza , więc one roślinie są potrzebne do prawidłowego rozwoju, one nie rosną sobie na krzaku po nic, by był przez to z wyglądu ciekawszy. Jednak działaj, jak uważasz, ja obecnie ograniczam się do minimum w usuwaniu. Usunąłem tylko parę niepotrzebnych szczytów, jakie i tak by się dobrze nie rozwinęły, no i do tego wyciąłem całe doły pod siatką, bo tam i tak był słaby dostęp światła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Czerwca 2021 @Zielone krainy dobra, to zostawię liście w spokoju, ale wytnę całe doły, bo jeszcze tego nie zrobiłem. Mogłem wcześniej tak zrobić, teraz nie za późno na taką akcje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Czerwca 2021 (edytowane) @konopny_janusz Nie , możesz to wyciąć wtedy roślina nie będzie na to niepotrzebnie wytracała składników pokarmowych, ale skupi je na tych szczytach nad siatką. Edytowane 2 Czerwca 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Czerwca 2021 @Zielone krainy czyli to całe zaznaczone wyciąć? Są takie niektóre fajne małe topki dość fajnie obsypane trichomami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Czerwca 2021 @konopny_janusz No to, co ci rośnie pod siatką wytnij, a to, co nad siatką zostaw. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Czerwca 2021 @Zielone krainy nie mam siatki, ale tam gdzie ciemno wytnę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Czerwca 2021 @konopny_janusz W tym wypadku pousuwałbym te szczyty, jakie nie mają dobrego dostępu do światła, bo z nich i tak nic, a resztę bym zostawił. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 3 Czerwca 2021 (edytowane) @Zielone krainy powywalałem niewielkie gałązki, z nich i tak nic nie będzie, próbowałem zrobić hasz metodą pocierania rękami w te topki i zeskrobać z dłoni, ale nie da się albo nie umiem, wywaliłem to w piździec do kibla, tylko łapy pokleiłem chyba nie da się tego w ten sposób zrobić, pozostaje bubble bags których nie mam, może kiedyś się kupi Edytowane 3 Czerwca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Czerwca 2021 @konopny_janusz Ja haszu nie robiłem żadną metodą, nie chce mi się bawić. Co do pousuwania niepotrzebnych szczytów to dobrze zrobiłeś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Czerwca 2021 Black widow, szybciej kwitnie urwałem jednego liścia przy topku który już odpadał i za cholere nie umiem trichomów rozpoznać, w jakiś mikroskop musze sie zaopatrzyć bo nigdy się nie dowiem kiedy będą bursztynowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 7 Czerwca 2021 (edytowane) @konopny_janusz polecam taki mały kieszonkowy mikroskop x60 mam go od nie dawna i spełnia swoją funkcję w miarę dobrze ps ładne pałki 💪 Edytowane 7 Czerwca 2021 przez 420Dominik420 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Czerwca 2021 @420Dominik420 nie mogę się doczekać jak to zarajam, bo już ponad miesiąc jestem nie palącym 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 7 Czerwca 2021 @konopny_janusz kiedy planujesz ścinke? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 7 Czerwca 2021 @konopny_januszspokojnie dwa tygodnie możesz jeszcze liczyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Czerwca 2021 @konopny_janusz Na tym zdjęciu większość trichomów jest przeźroczysta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Czerwca 2021 (edytowane) @420Dominik420 Black widow wcześniej zetnę bo idzie szybciej, posłucham @Dzielnicowy'ego i potrzymam jeszcze 2 tygodnie, albo więcej? @Zielone krainy Jak ty to widzisz? kurde przecież to są tak masakrycznie niewyraźne zdjęcia, albo ja już ślepy jestem od kompa co też jest możliwe, ogólnie zdjęcie było robione z zoomem 2x pod lupą, ale muszę w końcu jakiś lepszy sprzęt do tego ogarnąć 😕 Edytowane 7 Czerwca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Czerwca 2021 @konopny_janusz Zdjęcie nie jest najlepsze, ale widać, gdzie jest biel mleka, a gdzie struktura jest przeźroczysta. Masz trochę mleka, ale jest go mniej niż trichomów przeźroczystych. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Czerwca 2021 (edytowane) @Zielone krainy to z miesiąc został do bursztynów? Dzisiaj jest bodajże 95 dzień od nasiona Edytowane 7 Czerwca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Czerwca 2021 @konopny_janusz Zależy, w jakiej przewadze nad melcznymi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Czerwca 2021 (edytowane) @Zielone krainy najlepiej jak największej żeby towar gasił światło mogę prowadzić tą uprawę do początku sierpnia więc easy, na wc i suszenie też trzeba trochę dni liczyć Edytowane 7 Czerwca 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach