Gość Napisano 29 Maja 2021 Albo robaczki Ci korzenie podjadaja 😞 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Maja 2021 (edytowane) @Riddickosa też tak podejrzewałem, i wtedy cała uprawa idzie się jebać. Nie wiem czy 5 gram zbiorę. Przy ziemii biobizz all mix nie miałem takiego problemu, a lałem jeszcze więcej nawozów niż teraz. Szkoda, że nie mam miernika EC Podkusiło mnie żeby spróbować na zwykłej ziemi, ale naprawdę to co robią producenci takich ziemi jak WESTLAND z ludźmi to jest szczyt chamstwa, bólu i rozpaczy. Napisze do nich maila że mają robaki w ziemi i niech wypierdalają z tym produktem. Już nie chodzi o uprawę konopi, ale w innych roślinach na tej samej ziemi też te robaczki są. Nie pomagają ani wywary z czosnku ani ten środek owadobójczy o którym wcześniej pisałem, ani nawet pałeczki owadobójcze które też wkładałem w glebę z nadzieją że pozbędę się szkodników a ja tą fotorelację potraktuję jako nauczkę i wrócę jeszcze raz z nowym projektem, bogatszy o nowe doświadczenie(a) wyslałem do nich maila. Oczywiście z anonimowej skrzynki z serwerem w szwajcarii swoją drogą, gdzieś czytałem, że niektórzy wypiekali ziemię w piekarniku przed posadzeniem planta 😄 choć ciągle mam nadzieję, że jednak @Zielone krainy ma rację i nie zgadza się proporcja nawozów, czegoś jest za dużo i jest na ten moment poblokowana. Edytowane 29 Maja 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 29 Maja 2021 Skończyłeś cały grow w tym boxie już? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 29 Maja 2021 Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Maja 2021 (edytowane) @Dzielnicowy nie no jak, przecież daleko do końca. Skoro czekałem tyle dni, to poczekam jeszcze 30, 40, 50, 60 Edytowane 29 Maja 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Maja 2021 @konopny_janusz trzymam kciuki obyś jednak coś z tego miał 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 29 Maja 2021 @konopny_janusz czy wcześniej skończyłeś jakiś grow w tym boxie pytanie miało zabrzmieć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Maja 2021 (edytowane) @Dzielnicowy tak po water curringu, z wynikiem jednego takiego troche mniejszego słoika, nie liczyłem ile tego było, ale na moje potrzeby miałem 3 miesiące jarania 😄 Tylko wtedy miałem słabsze światło i praktycznie zero wentylacji 😄 a teraz mam teoretycznie lepsze światło, mieszak w środku i 1 wentylatorek od kompa wyciągający powietrze Fajnie by było chociaż to powtórzyć. Teraz mam dwie roślinki zamiast jednej to może się uda Edytowane 29 Maja 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 29 Maja 2021 Musisz niestety zadbać o estetykę boxa. Swiatlo wnika ci w ściany w ogóle się nie odbija tworzy się masa hot spotów przez ta folie. Może i nie ma to wpływu całkowitego na twoje problemy ale sądzie ze 50% na pewno. Pisałeś wcześniej ze masz za mocne swiatlo dlatego tak, to nie ma znaczenia przy takim obiciu boxa tracisz naprawdę dużo światła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Maja 2021 @konopny_janusz Ja bym flusza nie robił, a zamiast niego dał parę sytych podlań czystą wodą z odpowiednim ph, tak by za każdym razem woda wyciekła na podstawkę, niech się roślinna trochę wyssie z azotu, bo go ma za dużo obecnie, a potem uzupełnisz w ziemi te pierwiastki, jakich faktycznie będzie potrzebowała roślina w odpowiednich proporcjach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Maja 2021 (edytowane) @Zielone krainy muszę poczekać aż ziemia przeschnie. @Dzielnicowy ale to nie jest folia tylko koc termiczny. Jest trochę pomiętolony, bo z poprzedniej uprawy, ale z tego co mi wiadomo odbija jakąś tam część światła a pochłania jakieś 40 procent . Wszystkie ścianki są oklejone do wysokości roślin. Są tam jakieś niedociągnięcia ale jest to z miarę ogarnięte. Ponad rośliny nie będę kleił bo jest Led który ma białą farbę a który zajmuje powierzchnię prawie całej górnej ścianki xd Gdyby światło uciekało na wegu wyciagalyby się a ja miałem inny problem. Zbijaly się, dlatego na wegu wrzuciłem im na kilkanaście dni zwykle żarówki zamiast panelu, a panel wrzuciłem na flo Edytowane 29 Maja 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 29 Maja 2021 @konopny_janusz to ze nie wyciągają się na weg nie oznacza, ze będą dobrze puchły na flo. Ogólnie pisze, max plonu z tego boxa nie zbierzesz ani nawet nie będziesz blisko, tyle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Maja 2021 (edytowane) @Dzielnicowy 50 gram zbiorę z dwóch i dla mnie to będzie git. Nie biorę udziału w żadnych zawodach Edytowane 29 Maja 2021 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Czerwca 2021 (edytowane) cosik tam idą, 90 dzień, nie wszystkie topy puchną jednakowo, może gdybym poucinał dolne odrosty poszłoby bardziej w górne? Czytałem że Future 1 lubi coś takiego. Ile jeszcze dni obstawiacie? chciałbym chociaż trochę bursztynu. Parę dni temu zostały porządnie przelane czystą wodą kranówą, przefiltrowaną i odstaną ok pół dnia. Dużo chyba tego azotu mają bo słabo widać, żeby siebie zjadały chyba że robić takiego masakrycznego fryzjera i wtedy światło będzie docierało też do dolnych partii tworząc dłuższe topy, tylko czy wtedy nie będą hermić. Tego się boje, bo wtedy cała uprawa idzie w ch..olere @Zielone krainy to dobry pomysł? Edytowane 2 Czerwca 2021 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 2 Czerwca 2021 (edytowane) @konopny_janusz jak jak widzę, ze coś z dołu będzie bardzo małe, luźne lub w ogóle doszłoby 2 tygodnie później to odcinam Stara metoda liści nie trzeba ucinać, można zwinąć i spiąć czymś (klamerka), ja usuwam tylko stare Edytowane 2 Czerwca 2021 przez Dzielnicowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Czerwca 2021 @Dzielnicowy Troche mi szkoda, bo to pewnie o ileś tam gram zmniejszy plon, a we wcześniejszym grow, nawet popcorny po water curringu mnie klepały. No ale widocznie trzeba coś poświęcić. Nadają się takie mini topki do palenia czy do kibla fruu? 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 2 Czerwca 2021 @konopny_janusz ja mrożę i później robię hasis po trymie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Czerwca 2021 @Dzielnicowy aaa weź, dużo z tym zabawy, dla takiej małej ilości z dwóch roślin to szkoda zachodu. Wrzucę do osobnego słoika i po wc się zjara @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 2 Czerwca 2021 (edytowane) @konopny_janusz z dwóch roślin zdziwiłbyś się ile wychodzi hasisiu gdybym mógł to bym jarał go cały czas zamiast topkow, bubble bagi nie drogi interes a przydadzą się na przyszłość Edytowane 2 Czerwca 2021 przez Dzielnicowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Czerwca 2021 @Dzielnicowy Jestem leniwy, nawet trymu nie robię dokładnego, ale może kiedyś się spróbuję. Widziałem filmik na youtube taki kanał: "Przez Świat na Fazie" i tam typek napierdalał patykami po jakiejś torbie i na dole proch powstawał 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach