hitopoktam 43 Napisano 25 Lutego 2021 @Szym zajmę się tym jutro rano jak wstanę, wrzucę od razu zdjęcia to ocenicie jak wyszło to moje pierwsze LST. Dzięki za wsparcie i aktywność w mojej fotorelacji, zawsze odpowiadasz szybciej niż bym nawet oczekiwał haha Lada dzień do krzaczek zmieni miejsce docelowe i dołączy do niego 5-6 nowych koleżanek. Nie będzie problemu przy kwitnieniu przy takiej różnicy wieku? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Lutego 2021 (edytowane) 6 automatów w boxie to już musi mieć pewnie z minimum 80x80. Mi się wydaje że problemy by były gdybyś miał pomieszane sezonowe z automatami, a jeśli nie to spoko bo auto można świecić całyczas tym samym cyklem Edytowane 25 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 26 Lutego 2021 @konopny_janusz kiełkują mi się już kolejne nasiona. Wszystkie to automaty. A co do miejsca to akurat będą przenoszone do boxa 80x80 także mam nadzieję, że starczy miejsca. W razie czego coś upcham w tym 35x35 bo będzie stał pusty. Krzak jest już po LST. Oceńcie jak to wyszło. Jest git czy coś jeszcze poprawić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 26 Lutego 2021 @hitopoktam chyba git, mi się już suszą 1,5 dnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 26 Lutego 2021 @Szym wypowiedz się proszę na temat LST. Mam coś poprawić? Liście odgięcie bo zasłaniały odrosty jak je luzem zostawiłem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Lutego 2021 @hitopoktam narazie jest dobrze lst, czekaj parę dni i jak będziesz w stanie dogiac, odgiąć, żeby odsłonić nowe odrosty to działaj kolejny raz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 28 Lutego 2021 Dzień 17: Tak to wygląda 2 dni po LST. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 28 Lutego 2021 Ilu litrowe masz doniczki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 1 Marca 2021 @konopny_janusz Doniczka 5l, ale lada dzień przenoszę krzaka do 9l. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 2 Marca 2021 (edytowane) Krzak bardzo dobrze zniósł LST, wystarczyły 4 dni żeby nieźle odbił. Zdecydowałem się na drugie ze względu na spore odrosty. Zrezygnowałem tym razem z łapania krzaka drutem do ziemi bo u mnie się to totalnie nie sprawdziło, chwila wystarczyła żeby mi to wyszarpał z powrotem. Możliwe, że był za cienki, ale mniejsza o to. Tym razem użyłem sznurka, było trochę więcej zabawy, ale teraz jestem pewny, że nic mi go nie ruszy. Główny szczyt ponownie zrównałem praktycznie z ziemią a z odrostami było podobnie. Związałem 5 nowych szczytów - te, które najbardziej odrosły. Wolno zostawiłem 3 małe bo wydaje mi się, że będą miały dobry dostęp do światła. Jeszcze trochę czasu mi zostało także nimi zajmę się jak trochę podrosną. Dzień 19: Nie zrobiłem zdjęcia przed LST, także musi wystarczyć Wam te zrobione po. Krzak dzisiaj też miał zmienianą doniczkę z 5l na 9l. Poniżej zdjęcia jak wyglądał system korzeniowy w starej doniczce. Korzenie wyszły dnem na jakieś 10-15 cm. Po przesadzaniu i LST podlałem go wodą z Canna Rhizotonic. Zdjęcia niewyraźne bo robione na szybko żeby się ta ziemia nie rozleciała. Edytowane 2 Marca 2021 przez hitopoktam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 2 Marca 2021 @hitopoktam klasa, lst rób cały czas dopóki nie kwitnie, to roślinę stresuje tyle co nic, a każdy wygięcie powoduje kolejne odrosty. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 2 Marca 2021 Gdzieś czytałem że automaty nie lubią jak się je przesadza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 2 Marca 2021 @konopny_janusz też coś słyszałem, ale IMO lepiej przesadzić żeby miała dwa razy więcej miejsca niż żeby mi skarłowaciała przez jego brak. Już ledwo co się te korzenie tam mieściły a gdzie tam zbiory. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 3 Marca 2021 @hitopoktam jak będziesz następny raz sadzil auto to od razu daj do docelowej doniczki. Ale w takiej sytuacji jak tutaj na pewno im wyjdzie na lepiej przesadzenie. Ja teraz przesadzałem w 3 tyg flo, bo miałem chujowo ziemię i wyszło na dobre. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Śpiący 2 Napisano 3 Marca 2021 (edytowane) @hitopoktam automatów nie powinno się przesadzać najlepiej sądzić w docelowej donicy. Naruszyles system korzeniowy co z pewnością spowolni rośliny optymalne donice to 11l Edytowane 3 Marca 2021 przez Śpiący @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 3 Marca 2021 @Śpiący Jak na razie nie widać żeby zwolniła. Z dnia na dzień widać przyrost. Zobaczymy jak będzie później. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Śpiący 2 Napisano 3 Marca 2021 @hitopoktam możesz wrzucić foto po przesadzeniu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 3 Marca 2021 @Śpiący Dzień 20 23 godziny po przesadzeniu krzaka. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach