doominik 888 Posted February 15, 2021 (edited) @Szym o jakich statystykach ty piszesz, daj jakiś przykład Może zacznij od tego, jak to ja zachodzie bardziej ganiają za narkotyki i przejdź do wyższych podatkow Edited February 15, 2021 by doominik Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
konopny_janusz 1,004 Posted February 15, 2021 0,3 thc to sobie mogą wsadzić wiadomo gdzie, zrobiliby do 20% thc i każdy by się cieszył Może to głupie ale zastanawia mnie to dlaczego tak im zależy na podatkach od używek a nie wprowadzają ich np do chleba, do mięsa, podatek od szczoteczki do zębów, Co oni się tak na te konopie uwzięli, czy jeśli powiedzą nam że jabłka są złe i będą za ich posiadanie karać to my będziemy ich słuchać? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym 843 Posted February 16, 2021 7 godzin temu, doominik napisał: o jakich statystykach ty piszesz, daj jakiś przykład np. morderstw Chicago 3 milionowe tyle morderstw rocznie ile w całej Polsce 38 milionowej, oczywiście przez gangi kolorowe to wszystko, niemcy, szwecja kraje zachodu mają problemy, to wszystko rozdupcy się przez marksistów wyznających multikulturalizm Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
doominik 888 Posted February 16, 2021 @Szym ja mieszkam w UK i mogę Ci godzinę wymieniać, co jest tu lepsze niż w Polsce. Oczywiście nie wszystko jest lepsze, są aspekty życia gdzie Polska bije na głowę np UK, ale nie tylko. Ja bardzo chciałem tam wrócić, ale niestety życie ja zachodzie jest ciagle o wiele łatwiejsze. wracajac do tematu podejścia państwa do legalizacji/dekryminalizacji to PiS nie zrobi z tym nic, co pomoże takich jak my. Po prostu ich elektorat nie akceptuje zioła, „bo to sobie na dworcu wstrzykują”. W UK tu gdzie mieszkam kiedyś była awantura pod klubem i policja szukała osób z nożami. Przeszukiwali ludzie na ulicy i trafiło i na nasza grupę. Kolega miał worek koksu-kazali mu to wysypać przy nich i życzyli dobrej zabawy. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
insane93 38 Posted February 16, 2021 @doominik też UK pozdro 😄 . Potwierdzam tutaj jest maksymalny luz, na luzaku możesz iść i palić skręta nie to co w PL za 0,5g kiedyś dostałem prawie zawiasy XDDD porażka 2 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Annigmato 83 Posted April 28, 2021 Tylko to ma poparcie pisu jakaś posłanka czy mąż albo ktoś z rodziny nie pamietam dokładnie Także może nie wszystko ale jakaś cześć przejdzie poczekamy zobaczymy maja czas do 4 maja 😆 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aron 124 Posted April 28, 2021 W dniu 15/02/2021 o 16:53, Szym napisał: @doominik statystyki mówią co innego Według organizacji Global Peace Index: Niemcy są bardziej pokojowe od Polski. USA nie porównuj, bo to jeden z najbardziej rozwarstwionych krajów na Świecie. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites