Totoro 179 Napisano 26 Maja 2021 @point.99 kurwa, a szkoda 😂 w takim razie pykne coś jeszcze przed ścinka i potem jak wyschną 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 28 Maja 2021 (edytowane) Witajcie, Jak piątek to update. Dziś poszła kosa. Dziewczyny ścięte, trymowane maszynka i wrzucone na siatkę. Waga na mokro: 1. Purple - 420g 2. Truskawka - 365g 3. Truskawka - 383g 4. Truskawka - 545g 5. Trym z miski - 220g Truskawka nr. 2 to ta która stała na froncie z prawej, nr. 3 stała na tyle z lewej, a nr. 4 z tylu po prawej (ta największa). Łącznie na mokro 1,7kg zobaczymy ile zostanie. Obstawiam około 400g, wiec według mnie baaaardzo średnio. Robię kolejny projekt sezonów, jeżeli wyjdzie jak ten to zmieniam hobby na zbieranie znaczków. Największe topy do ręcznej poprawy jak wyschną bo maszynka sobie z nimi nie radzi, a na mokro nie umiem trymować, wiec jak wyschną to się nimi zajmę Jakieś fotki: Edytowane 28 Maja 2021 przez Totoro 6 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 28 Maja 2021 @Totoro ładne topki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 29 Maja 2021 @Totoro ładne topki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 29 Maja 2021 @Totoro jakie warunki suszenia tam masz? O wiele szybciej idzie trymowanie tą maszynką? Gratulacje Ja tez jak teraz nie zbiore z 400g z mojej powiechrzni to zmieniam hobby. Caly czas podziwiam fotorelacje gdzie ludzie zbierają z automatów po pół kg z małej powiechrzni. Jak oni to robią.... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 29 Maja 2021 @Dobry_Człowiek! Hm chyba 22* i 50-55%. Male i średnie topy daje radę, do dużych się nie nadaje. W sumie się im nie przyglądałem za bardzo, wiec ocenie maszynkę jak wyschną. Kurde ciężki temat. Nie jestem expertem, te grow tez nie było najlepsze aczkolwiek wydaje mi się ze było duuużo lepsze niż poprzednie, a wcześniej łącznie z 4 automatów wyszło mi 495g.. także no nie wiem. Robię teraz jeszcze jedne sezony, a potem nie wiem. Może przejdę na ziemie albo automaty od Fast Buds. Chciałbym uzyskać po 150g z rośliny żeby to miało jakiś sens. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 29 Maja 2021 @Totoro obniżył bym tą temperature do 18-20 stopni. Szybko ci wyschnie bez łodyg i możesz byc nie zadowolony z zapachu i smaku. No 150g z roślinki z jakims lekkim treningiem to by mnie zadowoliło. Bo te 70-90 to nie. Mysle nad hydro takie na 4 roslinki tylko u mnie to juz sie wiąże z kupnem większego boxa a nie mam sporo miejsca. Musze spróbować te automaty jak ze scroga nie bede zadowolony. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 30 Maja 2021 @Totoro ladne topki, daj znac jak w smaku i mocy 😛 wstawilbys tez zdjecia po wyschnieciu 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 30 Maja 2021 @OlaLola Będą fotki. Coś tam napisze jak pierwsze wrażenia ale konkrety to jeszcze z 2-3 tyg jak zalicza trochę curringu 🍓🍓🍓 Purple 😈😈😈 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaras565 9 Napisano 30 Maja 2021 Kozacko Daj znać o tym suszeniu na siatce jak wspominał @Dobry_Człowiek! o zapachu i smaku. Sam sie biję z myślami czy ją kupić czy wieszać jak zawsze w całości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 30 Maja 2021 @Jaras565 możesz w całości kilka dni, potem trymming i dosuszyć na siatce 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 30 Maja 2021 (edytowane) @Jaras565 mam taka siatkę i raz suszyłem na tym. Nie mowie ze to jest zły pomysł na suszenie bo po to jest, ale ja mowie tylko swoją opinie że na tej siatce mi za szybko sie wysuszyło i nie bylem zadwolony z zapachu i smaku. Ale można też zrobić tak jak mowi @Totoro czyli niech sie suszy całość i po paru dniach odzielic topy od lodyg i suszyć na siatce. Trzeba zapewnic odpowiednie warunki. Nie za ciepło nie za zimno i wilgotność tez jak z ciepłem nie za duża nie za mała. Teraz suszyłem pojedyncze łodygi, zajęło to 8 dni i wszystko jest Git. Edytowane 30 Maja 2021 przez Dobry_Człowiek! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 30 Maja 2021 @Dobry_Człowiek! suszyłem wcześniej dwa razy w całości, a teraz pierwszy raz na siatce. Jak skończę to dam znać jak to u mnie wyszło 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 30 Maja 2021 @Totoro jaki wynik by nie byl zloty medal masz za wytrwałość jak kazdy grower ktory doprowadza swoja uprawe do konca mimo potyczek. Wynik koncowy to nagroda i zawsze kazdy dostaje tak nagrodę, jedni wieksza drudzy mniejszą. Zalezy czy ktos podchodzi do sprawy, jest dilerem czy robi to dla siebie. Mi jak by wyszlo 400g to bym na pewno jakis czas zapszestal uprawy bo zapasu na rok bym miał. Co do suszenia to fajnie siatki sie sprawują, widzialem na wielu forach ten sposób suszenia, ale najlepszy sposób jest suszenie na lodygach bo reszta substancji sokow splywa do topów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 30 Maja 2021 (edytowane) @WielebnyMerry jo tylko obrobić kilka set gram samemu to nie jest takie fajne jakby się wydawało trzeba dzień czy dwa posiedzieć przy tym. A z maszynka zajęło mi to jakieś 3-4h Edytowane 30 Maja 2021 przez Totoro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Maja 2021 53 minuty temu, WielebnyMerry napisał: ale najlepszy sposób jest suszenie na lodygach bo reszta substancji sokow splywa do topów. jakich substancji 😄 nic nie spływa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 3 Czerwca 2021 Siema, kwiaty zostały wysuszone. Najwiecej wyszło z największej truskawki - 120g, purple 97g i pozostałe truskawki 93g i 85g. Zaokrąglając 400g na sucho, więc jak obstawiałem. I jest to 23% z całości. Wczoraj truskawka była testowana i czuć mocno te sativkowe geny. Duży zastrzyk energii, chce się dużo gadać i coś robić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 3 Czerwca 2021 @Totoro źle coś wrzuciłeś filmiki, ale wrzuciłem na nasz kanał YT @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 3 Czerwca 2021 🤤 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 3 Czerwca 2021 @Totoro spoko plon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach