Nyilas 14 Napisano 31 Stycznia 2021 To moja pierwsza uprawa, liczę na pomoc od doświadczonych growerów 😄 Box 60x60x160 Lampa Mars Hydro Ts 600 100W Zestaw wentylacyjny Black Orchid | Prima Klima 125mm 160-240 m3/h Ziemia - Plagron Grow mix Doniczki - 11 l plastikowe z leroy Nawozy - Mikroryza, try pack od Biobizz - Wiem, różne firmy, nie pomyślałem 😕 Temperatura 23-28 Stopni Wilgotność 51-60% - 3 pojemniki z wodą i ręcznikami w środku, niedługo wstawie nawilżacz + Będe spryskiwał doniczki Mieszaki - Zero, wstawie na kwitnienie jakiś normalny, mam możliwość wsadzenia wentylatorków komputerówych, ale przy takiej powierzchni to nie wiem czy nawet jedną sadzonkę by wykołysał XD Treningi - LST + Tryb 18/6h Pestki - AF Jack Herer, AF Black Domina, AF Bruce Banner, Domyślnie był plan 4x AF Ak 47 ale przez głupią sytuację straciłem 2 pestki, a drugie dwie przez to nie wykiełkowały, śmietnik masło takie tam Sorry za brzydko zrobione zdjęcia, następne będa już normalne 1,2 Jack Herer 29.01 - Wyjscie z ziemi ale zrzuciła skorupke 30.01 3,4 Bruce Banner - 30.01 - wyszedł z liścmi Wygląda jakby miał ucięty listek, ale ja nic nie zrobiłem co mogło go uszkodzić + Nie wygląda na ucięty z bliska tzn ma włoski itp, także zobaczymy 5 Black Domina - 29.01 - Dalej ma skorupkę, próbowałem pensetą zdjąć ale nie da rady, jest około 3x dłuższa od pozostałych, wyciąga się i szuka światła a głupia zapomniała że ma kapelusz, jest mokra dlatego że czytałem żeby lać kropelki to może ziarenko zrobi się miększe i zleci Wiem że mają mokro, teraz przerwa z wodą, wlałem im dzisiaj myślę że mocno za dużo bo około 300 ml na sztuke wkoło sadzonek, coś tam poleciało pod łodygi ale to aby góre im zmoczyło 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 31 Stycznia 2021 Mocno kibicuje ! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marihomaniak 1 Napisano 1 Lutego 2021 Nie sugeruj się górą, bo przy pierwszej też tak patrzyłem "U GÓRA SUCHA TO LEJE ZNOWU", aż w końcu przelałem i lipa :D, 300 to ja leje w 30 dniu 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 1 Lutego 2021 @marihomaniak Wiem wiem, jestem świadom że ostro przesadziłem. Domina dalej nie zrzuciła ziarna :_: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 1 Lutego 2021 Mam być może głupie pytanie ale zapytam. Domina dalej nie zrzuciła ziarna, ale już jest postęp widać jak wypycha, myślę że jutro do wieczora będzie rozłożona (4 dzień) i tu zaczyna się pomysł. Wiem że znacznej różnicy między swieceniem 18h a 24h nie ma, ale jakby tą domine ominęło w sumie 3 dni światła, i jeśli np tydzień bym im świecił 24h a potem przeszedl spowrotem na 18h to czy odrobił bym jakby jej stratę trochę czy po prostu jest w plecy i trudno? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 1 Lutego 2021 @Nyilas wyciągnąć się może trochę Daj te 18h i będzie dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 1 Lutego 2021 @Tester To pytanie, kiedy i czy w ogóle ją podsypać ziemią skoro jest taka długa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 1 Lutego 2021 @Nyilas zapewnij światło odpowiednio to się nie będą wyciągały, łodygę można w ziemię wsadzić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 2 Lutego 2021 @Tester ona się nie wyciąga przez źle światło tylko dla tego, że nie może czapki zrzucić 😁😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Lutego 2021 @Piccolo to w czapę ją aż spadnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 2 Lutego 2021 Bardziej postawiłem na czułości, może się dla mnie rozbierze 😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 2 Lutego 2021 Dalej bez zmian, dalej kapelusz, jest dla niej jeszcze szansa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Lutego 2021 @Nyilas Nie możesz usunąć łuski pesetą ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 3 Lutego 2021 2 minutes ago, Zielone krainy said: @Nyilas Nie możesz usunąć łuski pesetą ? Ostatni raz jak próbowałem to nie dało rady @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Lutego 2021 @Nyilas Spróbuj dwoma pesetami. Złap dwiema pesetami łuskę tak, abyś mógł ją rozszerzyć na boki, jakbyś otwierał skorupę małża. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 3 Lutego 2021 Jutro rano kupię drugą pensete i spróbuję tak zrobić, tylko może być ciężko bo ona prawie nie pękła, tyle co puściła kiełek i przez tą dziurę wyciska te listki które widać, będzie z tego karzeł czy może się wyrobi jeśli jutro zrzuci skorupę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Lutego 2021 (edytowane) @Nyilas Ta jeszcze o karle nie ma, co na tym etapie mówić. Wiadomo, że na ten moment krzak z tego może wyjść normalny. A z łuską jutro pokombinuj. Delikatnie ją naduś, by bardziej pękła i delikatnie pesetami spróbuj ją rozszerzyć. Edytowane 3 Lutego 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 5 Lutego 2021 1.Af Jack Herer 7 dni 2.Af Bruce Banner 7dni 3.Af Black Domina 7dni, tylko że liście dopiero od środy Wilgotność 60-80% Temp 26-17 przez ostatnie 4 dni, teraz już nocna będzie wyższa. Nie wiem co tu dużo pisać, póki co nuda. Mam wrażenie że w porównaniu do innych fotorelek to są trochę zacofane. Nie mam co o nich pisać, to napiszę o bojach z boxem, ogarnąłem wygłuszającą rurę, nie dała chyba nic poza kupą zabawy z przeciągnięciem i włożeniem stabilnie w środek wentylatora, potem chwila spokoju aż do dzisiaj - Stwierdziłem że wsadzę 45 cm tłumik do 60 cm boxa, i też było ciekawie, wisi pod lekkim skosem na farcie i 2 trytytkach ale udało się, zmienił by bardzo dużo jakbym miał takie dwa, a tak to pięknie poszło w drugą stronę wentylacji i wytłumia tylko trochę, czuję lekką różnice ale dalej jest słyszalny. Jakby ten box miał mieścić tylko Lampę i wentylator jak było pierwszego dnia to cały ten tydzień bym mógł przespać haha, ale nie o to w tym chodzi 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 11 Lutego 2021 Mogłyby być większe, ale chyba nie jest źle, mogę dać zdjęcia z profilu jak ktoś chce, kombinowałem z wysokością lampy bo miałem wrażenie że nie rosnał, ale wróciłem znowu na wysokość ok 60cm Wilgotność okolice 60% i nie da rady mocniej podbić, pojemniki + mały nawilżacz, jest na chwile wyższa jak pryskam doniczki i ziemię ale to dajmy na to 5x dziennie Temperatura 28/21 i tryb zmieniłem na 20h bo łapała za niskie temp w nocy (około 16-18stopni) 1.Jack Herer - Największa ze wszystkich 2.Black Domina, tu nie widać ale jest najmniejsza - to przez kapelusz i ma zestresowany kawałek łodygi, między piętrami 3.Bruce Banners - Była długi czas oklapnięta, źle wchłania wodę więc mogłem przelać na początku, ale liście już w górze od wczoraj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 11 Lutego 2021 @Nyilas teraz jak nic nie popsujesz powinny ruszyć z kopyta 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach