Growmaster 2 Napisano 9 Stycznia 2021 Witam, mam niedobór siarki I moje pytanie jest w jak łatwo I szybko temu zaradzic. Zaczalem uzywac nawoz seaweed I nie wiem czy to cos pomoze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Stycznia 2021 @Growmaster siarczan magnezu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmaster 2 Napisano 9 Stycznia 2021 @Szym Dziekuje za odpowiedz,a da sie cos kupic na szybko innego? Bo jestem w uk I jest lockdown a nie wiem ile mam czasu na to zeby dodac siarke @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Stycznia 2021 @Growmaster coś z siarką nie ma tam nic ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Stycznia 2021 @Growmaster Biohumus, jaki jest ogólnie dostępny, zawiera materię organiczną, więc sprzyja występowaniu siarki w podłożu. Niektórzy wbijają też w ziemie zapałki, ale to obciążone jest pewnym ryzykiem, bo zapałka nie ma samej siarki , ale też inne związki typu chlorek potasu , siarczek antymonu i parafinę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmaster 2 Napisano 10 Stycznia 2021 Dziekuje za podpowiedzi @Szym I @Zielone krainy ale sklepy zamkniete ogrodnicze,tylko spozywcze otwarte,biohumusu nie widzialem tutaj , a w tesco nic takie nie ma,pytanie tylko czy jak zamowie za tydzien to nic sie nie stanie ? A duzego deficytu nie ma bo tylko dwa listiki usychaja na brzegach a tak ogolnie to rozjasnione srodki nowo wyrastajacych szczytow ,nalałem seaweed moze pomoze , szukalem na google w czym jest zawarta siarka naturalnie ale nic nie znalazlem ,chcialem zapalki ale tu nie ma zapalek w sklepach ,przynajmniej nie widzialem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Stycznia 2021 18 minut temu, Growmaster napisał: pytanie tylko czy jak zamowie za tydzien to nic sie nie stanie ? nie wiadomo może się pogorszyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Stycznia 2021 @Growmaster Bieda tam u was w tym UK, nie dość, że biohumusa nie ma to nawet zapałki są nie do zdobycia :D Czosnek może pomóc , bo zawiera sporo organicznych związków siarki, możesz zrobić wywar, albo wsadzić ząbki czosnku bezpośrednio do podłoża. Tylko nie mów , że w UK też ciężko o czosnek :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 10 Stycznia 2021 @Growmaster jedz do b&q otwarte jest masz tam nawozy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmaster 2 Napisano 11 Stycznia 2021 @Zielone krainy dziekuje za podpowiedz sprobuje czosneczek. @Piccolo ten sklep jest daleko odemnie ,mam home base kolo siebie ale nie wiem czy jest otwarty I jak bylem to chyba nie widzialem niczego z siarka bo bylem kupic seaweed I mikoryze ale zobacze jeszcze. @Zielone krainy poczytalem o tym czosnku I wsadzenie w ziemie nic nie da , ten zwiazek siarki allicyna wydobywa sie dopiero jak sie zniszczy strukture,czyli musze zetrzec na tarce I zrobic wywarek . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Stycznia 2021 @Growmaster Growshopy są otwarte, także znajdź jakiś w swojej okolicy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmaster 2 Napisano 11 Stycznia 2021 @doominik w uk irlandi północnej grow shopy ? 1 minutę temu, Growmaster napisał: @doominik w uk irlandi północnej grow shopy ? Dobra sa ale daleko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Stycznia 2021 @Growmaster Praktycznie w każdym mieście są. Gdzie mieszkasz? pomogę ci znaleźć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmaster 2 Napisano 11 Stycznia 2021 @doominik w Lurgan,patrzylem najblizszy jest w belfascie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Stycznia 2021 Może Amazon coś ci przywiezie na jutro, watro sprawdzić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach