Ivery 12 Napisano 8 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk Swiete slowa,tym bardziej ze wtedy wiem co pale .Nie bede w niej wlasnie nic przyspieszal bo i tak bym sie nie wyrobil do zniw,po drugie nauka na niej typu LST przykladowo da mi zauwazyc jak roslina w ten sposob zwieksza swoja objetosc i wogole dojrzewa bez wspomagaczy ,Tak sobie mysle i siedze nad krzakiem czule ,ze teraz moge minimalnie opuscic hps'a ja wygialem jej stozek ,zawsze to wiecej mocniejszych promieni ? 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Grudnia 2020 @Ivery Nie wiem ile masz tam cm od hps, i jakiej jest mocy. Przyłóż rękę do miejsca gdzie roślina jest najwyższa. I zobacz czy lampa przy upływie czasu nie powoduje że parzy Cię w rękę. Jeśli ciepło jest przyjemne i można tak długo trzymać, to możesz opuścić. Oczywiście chodzi o stronę górną ręki, czyli palcami do dołu. Taka metoda jest dobra do nauki. Bo miarki według mnie się tutaj nie sprawdzają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 8 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk czytalem wlasnie o tej metodzie reki , mam hps'a 150w i opuscilem lampe na okolo 14 cm , gdy reke poloze tak jak mowisz na toslince jest przyjemne cieplo i moglbym reke trzymac tak caly czas do tego wentylator powiewa i szczyt krzaczka ma przyjemnie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Grudnia 2020 @Ivery Jest taka ciekawa reguła która zazwyczaj się sprawdza, jak to np widać u Ciebie, możesz zapamiętać Przy lampie HPS a również MH wartość orientacyjna (czyli w teorii) wynosi 10 cm dla 100W mocy. Czyli np jak masz 150 W - to 15 cm (zobacz u Ciebie 14 jest OK) Czyli potwierdzenie masz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 8 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk o prosze , mozna sie wieleee nauczyc i stad wyniesc 😉 wielkie dzieki , za pare dni dodam kolejne foto jak sie rozwija , Pozdrowionka i z farcikiem mordeczki 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 13 Grudnia 2020 Witam ponownie ,obiecalem ze za pare dni beda fotki wiec : Teraz dopiero konkretnie wystartowala jak zaczalem robic LST z tym ,ze troszke za pozno bo teraz wiecej kombinowania i mniej pomyslow zeby ją finalnie jakos zmiescic w tym boxie 😕 Wygialem wczesniej szczyt i tam zrobilo sie kolanko ale od tamtej pory lodyga znacznie "utyła" wiecej przez nia moze teraz transportowac pozywienia i to wszystko przenosi sie odrazu na wzrost i kwitnienie ,lisci tak jak doradzaliscie nie obcinam tylko podwiazuje zeby odkryc kwiaty . Aa i wiem mordeczki , nie oczekuje z niej plonow hehe , nie dziwie sie jej wcale jak musiala przejsc przez tyle moich bledow no ale chociaz duzo dzieki temu sie nauczylem i za drugim podejsciem bedzie znacznie lepiej i latwiej 🙂 Jeszcze jednoo , zmiescic to mi sie zmiesci w tym boxie tyle ze problem jest z lampa nie powiem daje rade ,niestety hps wytwarza cieplo ,nie mam z nia gdzie uciekac bo automatycznie czym wieksza roslina tym mniej miejsca w boxie no i temp do gory pojdzie .. 😕 Noo i doczekalem sie chociaz zobaczyc biale wloski ktore teraz sie dwoja i troja 🙂 Widoki z kazdym dnien staja sie piekniejsze i wieksze 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Grudnia 2020 @Ivery zawsze można pokombinować z obniżeniem temperatury, coś tam powinieneś zebrać jakieś plony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 13 Grudnia 2020 @Szym dokladnie ,cos pomysle . Ciekawi mnie ile ona jeszcze moze zygnąć wzrostem ? Wiem ,ze to zalezy od wieluuuu czynnikow ,ale chociaz w przyblizeniu to wiedzialbym na czym stoje i co dalej rozkminiac 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Grudnia 2020 3 godziny temu, Ivery napisał: Ciekawi mnie ile ona jeszcze moze zygnąć wzrostem ? coś tam może ale raczej nie dużo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 14 Grudnia 2020 @Szym dzieki mordko 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 16 Grudnia 2020 Elo mordeczki , Zarzucam kilka fotek 😁😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 25 Grudnia 2020 Witam , kolejne fotki moja biała wdowa na swieta obsypana "białymi krysztalkami" 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 25 Grudnia 2020 No powoli szroni ... Odpalaj sanki 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 25 Grudnia 2020 (edytowane) @zielonyjamajczyk haha 🙂 jak myślisz jak długi jej zywot jeszcze ? Edytowane 25 Grudnia 2020 przez Ivery @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Grudnia 2020 (edytowane) @Ivery To zależy, jaką barwę trichomów będziesz preferował przy ścince, jak przeźroczysto-mleczne to długo to nie potrwa, ale jak czekasz na przewagę bursztynu to jeszcze sobie trochę czasu poczekasz. Edytowane 25 Grudnia 2020 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 25 Grudnia 2020 3-4 tygodnie. Może. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 25 Grudnia 2020 Ok dzięki ,a co jeśli zetne ją za jakieś 2 tyg ? Z powodu wyjazdu .. ( będzie cokolwiek klepać,czy nie ma na co liczyć ? ) 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Grudnia 2020 @Ivery Najprawdopodobniej znacząco stracisz na mocy i będziesz miał coś, co nie klepie, lub ledwo klepie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivery 12 Napisano 25 Grudnia 2020 @Zielone krainy dzieki za info , no to lepiej z czasem trafić nie mogłem 😕 ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 25 Grudnia 2020 (edytowane) @Ivery musisz mieć chociaż mleczne. Bo przezroczystych to bym w ogóle nie ścinał bo to bez sensu. Mocny tytoń się z tego tylko zrobi w chuj drapiacy. Edytowane 25 Grudnia 2020 przez zielonyjamajczyk 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach