Mlodyfifi 1 Napisano 25 Listopada 2020 Lampa uvb i uva podlewam mieszanką wody Z biochumusem pH gleby 6.5 trzymam temperaturę około 27C @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Listopada 2020 @Mlodyfifi takie lampy jak ja mam np. do hybdryd? jako podstawowa lampa? chłopie, może umówimy się na paznokcie (zrobię Ci hybrydy XD) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Listopada 2020 @Mlodyfifi Zaczynaj od nowa. Sprawdź tylko ile lumenów ma twoje źródło światła, czy aby na pewno nadaje się na powierzchnie twojego boxa o ile boxa posiadasz. Na parapecie teraz nie wyhodujesz nic sensownego, dni są krótkie, pochmurne, więc światła znikoma ilość. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 25 Listopada 2020 @Mlodyfifi roślina bez odpowiedniego światła to jak związek bez seksu, nic z tego nie będzie ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 25 Listopada 2020 2 godziny temu, Mlodyfifi napisał: Na dole są te kulki śmieszne i później normalnie ziemia Jest wiedza 2 godziny temu, Mlodyfifi napisał: ma uvb i uva ? 1 godzinę temu, Szym napisał: ale jak to roślina fotoperiodyczna to jak by zapewnił odpowiednie warunki i dał ją na wega to coś mogło by z niej być to chyba nie automat więc wegować można Jeśli jest taka zmęczona to tak, można by ją naprawić tylko po co. Potrawa to Minimum miesiąc więc jeśli ten ktoś zdecyduje się wydać pieniądze na sprzęt to te kilka zł do nasiona dołoży 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 25 Listopada 2020 @Mlodyfifi zacznij jeszcze raz.. Jest tak mała że przy odpowiednich warunkach to po max 2 tygodniach będziesz miał większą.. Jak mi oddasz za znaczek to ci wyślę nową pestkę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Listopada 2020 @Jamajczyk13 Oddasz mu gratis pestkę , a skąpisz na znaczek 3 zł ?:D To jaką ty mu pestkę wyślesz z karmy dla papug ?:D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 25 Listopada 2020 @Zielone krainy no zgadłeś ??? to pestka dla papug.. Chociaż czasem jeszcze ludzie dostają gratisy ze sklepów.. Hehe Ja nie skąpie, za szybko mnie oceniłeś zielony kolego ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 25 Listopada 2020 Przynajmniej nie będzie jej szkoda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Listopada 2020 @Jamajczyk13 Ziomek trochę dla jaj to napisałem, bo normalna pestka jest znacznie cenniejsza niż znaczek nawet, jak pochodzi z gratisu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Listopada 2020 @Mlodyfifi Możliwe, że to światło UV zabiło tego krzaka. UVB można suplementować, ale późnym flo i to np 2h n dobę, a nie walić maleństwu cały dzień. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 25 Listopada 2020 @Zielone krainy ok✌? @Zielone krainy zresztą, nie zaśmiecajmy koledze, fotorelacji ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13crew 29 Napisano 25 Listopada 2020 M ie to się wydaje że za dużo koksu przyjęła ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 26 Listopada 2020 Debil kompletnie bez wiedzy. Otwórz salon piękności tak jak mówi @Groovebusters a nie katuje roślin. A ktoś tam coś pierdolił o lumenach... Już tyle razy co było na tym forum że nie lumeny się liczy a Ci dalej dają z dupy rady... Ja mam lampki choinkowe o łącznej mocy 90000 lumenów. Myślicie że jak je wpierdziele do Boxa to mogę tam wrzucić 6 Krzaków? Czy tylko na jedną choinkę wystarczą? W sumie choinka z nimi stała do marca to i krzaki powinny 3 miesiące postać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 26 Listopada 2020 @EneDue będą rosły tylko dopasuj barwę diod w tych lampkach ? tylko trzeba było myśleć wcześniej to byś sobie choinkę sam wychował ? Mam dziwne przeczucie, że gość ma lampy do terrarystyki. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 26 Listopada 2020 @Bimbrownik jeszcze trochę i będą tutaj montować lampki rowerowe do boxa i dynamo do roweru treningowego. Mi światło latarni z ulicy świeci całą noc przez okno to sobie na parapecie postawie bo jest tam 1000 lumenów 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 26 Listopada 2020 @EneDue i później mamy takie perełki forumowe : 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach