Farmerka 231 Napisano 25 Listopada 2020 To wszystko zależy od tego jak w pokoju jest cieplo. Jak nie ma mnie w pokoju i temp jest 19-20° to w boxie 24-25°. Jak jestem to grzeje zazwyczaj do 23- 24° i wtedy temp w boxie skacze do 28. Jak zamontuje resztę wentylacji za jakis tydzien to wszystko sie ureguluje.? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 1 Grudnia 2020 ?UPDATE? 12 dzień. Panna przesadzona do docelowej doniczki. Trochę jakas taka mała mi się wydaje jak na 12 dni. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Grudnia 2020 gdzie ona tam się podziewa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 1 Grudnia 2020 Nie rozumiem pytania.? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 1 Grudnia 2020 @Farmerka zaraz ruszy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 2 Grudnia 2020 Czuję się jak bym przesłał zimę, długo na forum nie zaglądałam a tu widzę co niektórzy już wrócili. Miło że lecisz dalej @Farmerka powodzonka no i duzeeego zbioru,będę bacznie śledził. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 5 Grudnia 2020 Chyba czas na lst. ? Kupiłam mikoryze jakąś, chyba ją jutro zaaplikuje. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Ile stopni/ciepła daje Tobie sf1000? Edytowane 5 Grudnia 2020 przez Bds @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 5 Grudnia 2020 @Bds nie do końca mam pewność bo box stoi przy grzejniku. Najwiecej mialam 29° jedynie z wentylatorem mieszajacym. Teraz podłączony jest wyciągowy i wpuszczający i nie ma wiecej jak 25°. Ja to bardziej sie martwie że w nocy spada do 18° jak wyłącza sie lampa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 5 Grudnia 2020 Wydaje mi sie, dopóki nie schodzi pod 15 jest dobrze. Więc średnio wychodzi 7 stopni? (18 noc/25 dzien) I to jest box herbgarden? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 5 Grudnia 2020 @Bds herbgarden? W sensie to jest nazwa jakiejś firmy z której można kupic boxa.? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 5 Grudnia 2020 Tak. Ile nad krzakiem masz lampę? Tak jak radzi producent? Jakieś spostrzeżenia co do niej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 5 Grudnia 2020 @Bds boxa kupiłam z hydroponics4less. Lampa jest jakoś 30cm nad roślina. Pierwsze dwa tygodnie byla 20cm nad roślina, ale ją podniosłam wyżej, bo roślina za niska była do lst. Żadnych zastrzeżeń do niej nie mam, robi swoją robote. Ogólnie to nie patrze jak radzi producent co do lampy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bds 36 Napisano 5 Grudnia 2020 Przymierzam się do niej, będzie w moim secie. Nie słuchasz się producenta tylko obserwujesz po roslinie, czy ja zbija/wyciąga i korygujesz wysokość, tak? Ty tam nie masz wtlaczajacego, co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Grudnia 2020 42 minutes ago, Farmerka said: Kupiłam mikoryze jakąś, chyba ją jutro zaaplikuje. Rozpuść w odstanej wodzie żeby nie było chloru. Do wody w temperaturze wsyp mikoryzę i zamieszaj. Podlej całą doniczkę. Nie polecam stosowania mikoryzy z nawozami mineralnymi, bo mogą ją osłabić, a nawet zabić. Żeby poprawnie działała to tylko nawozy organiczne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 5 Grudnia 2020 @Bds mam wtlaczajacy. Tak dokładnie tak robie. Obserwuje rosline, jak trzeba to obniżam lampe lub podwyzam. Jeśli chcesz kupić to moge powiedzieć że warto, ale na rynku są tez lepsze lampy. @AgaszkaB ale czy ja pytałam jak jej użyć? ? potrafię przeczytać co pisze na opakowaniu ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Grudnia 2020 @elo420 za co ciągle faki dajesz farmerce ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 5 Grudnia 2020 @Bds tak to wygląda. Mam dwa mieszające, ale tylko jeden w boxie plus jest wyłączony, bo uważam za zbędny w tym momencie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Grudnia 2020 @Tester To taki nasz stary zwyczaj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) @elo420 kogo zwyczaj? Bo raczej nie mój Edytowane 5 Grudnia 2020 przez Farmerka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach