zielonyjamajczyk 628 Napisano 19 Listopada 2020 @Seba691 oooo będzie następna plantacja. Przyznales się :):):): czekam czekam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk zobaczymy, jak narazie się nie zapowiada że względu na żonę, morze na wiosnę ja uproszę ale to nic pewnego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 19 Listopada 2020 @Bimbrownik Cardiny czy Neocardiny Większość roślin akwariowych lubi wodę miękka o o pH około 6,5 natomiast wodę twarda uwielbiają krasnale i tu jest pies pogrzebany ? A woda przefiltrowana przez filtr podwojonej osmozy do podlewania roślin powinna być mineralizowana ? Czy taka prosto po filtracji się nadaje ? Oczywiście po regulacji Ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 19 Listopada 2020 6 hours ago, Cieniu said: @doominikhej menciu. A Ty konkretnie z jakiego korzystasz? Ja mam filtr RO zamontowany pod zlewem-tak jest najwygodniej, bo "brudna" jest odprowadzana od razu do kanalizacji, a rurkę z czystą wyprowadziłem na zewnątrz i tam napełniam dwie bańki po 25l jednocześnie. Zajmuje to około 8h, wię moge np włączyć układ przed snem i wyłączyć jak idę do pracy rano. Ja teraz zużywam 200l wody tygodniowo i żadne inne rozwiązanie nie wchodzi w grę. @glodek18 do wody oczyszczonej czy bardzo miękkiej dodaje się cal-mag i inne nawozy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 19 Listopada 2020 W Polsce wszedł przepis, dzisiaj dostałem od administracji maila ze koszt za odpady będzie uzależniony od zużycia wody. Za każdy M3 12.50 zł Heh paranoja. Duża hodowla , albo hydro już będzie niczym dodatkowa osoba w mieszkaniu . Pojebany kraj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 19 Listopada 2020 w Irlandii woda za darmoszke! Godzinę temu, doominik napisał: Ja mam filtr RO zamontowany pod zlewem-tak jest najwygodniej, bo "brudna" jest odprowadzana od razu do kanalizacji, a rurkę z czystą wyprowadziłem na zewnątrz i tam napełniam dwie bańki po 25l jednocześnie. Zajmuje to około 8h, wię moge np włączyć układ przed snem i wyłączyć jak idę do pracy rano. Ja teraz zużywam 200l wody tygodniowo i żadne inne rozwiązanie nie wchodzi w grę. @glodek18 do wody oczyszczonej czy bardzo miękkiej dodaje się cal-mag i inne nawozy woda z tego cudeńka nadaje się do picia czy jakis mineralizator do tego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 20 Listopada 2020 Woda z RO jest niemal jak destylowana-EC na poziomie poniżej 0.1. do picia to raczej zbyt jałowa, ale np do mycia auta rewelacja. Tylko problem jest taki, że wydajność to około 7l/h przy ciśnieniu 2.5 bar @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach