Gość Napisano 5 Listopada 2020 hej, mam dwa boxy - jeden z sezonówkami, drugi z automatami co się stanie, jeśli sezonówki będą w 4l donicach? chciałabym dać im krókiego wega, żeby urosły małe, kompaktowe, niskie (LST w planach) mam 50l biobizzu light mix i nie starczy mi na 9l doniczki dla sezonów, automaty mam w 10l ile litrów mają wasze doniczki? ile l dla automatu, a ile dla sezonówki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Listopada 2020 7 minut temu, Groovebusters napisał: co się stanie, jeśli sezonówki będą w 4l donicach? nic się nie stanie jak krótki weg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Listopada 2020 @Groovebusters Ja na sezony dałem 7,5 l , choć wiem, że tyle jest na automat , a na sezon teoretycznie powinno się dać minimum 11 l, lub więcej. Mniejsza doniczka to z tego, co mi wiadomo ma jedynie wpływ na to, że korzenie będą miały mało miejsca, więc roślina będzie mniejsza i da mniejszy plon, ale urosnąć urośnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 6 Listopada 2020 @Groovebusters Na auto mam 11 l. U mnie wszystko hula, pomimo że łodyga wyjebała ostro w objętości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 6 Listopada 2020 sezony 9 x 11 litrów (w rzeczywistości weszło więcej) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 17 Listopada 2020 na sezona 20l i urośnie ogromny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 17 Listopada 2020 @Groovebusters 11l na sezony to podstawa. Jak dasz z8 to też jakoś przejdzie ale przy 4l mało miejsca na korzenie. Nawet na krótkim wegu roślina będzie mniejszą i naturalnie plon też. Ja u siebie mam 11 i jest git. Proponuję kupić większe bo szkoda roślin. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Siema @Seba691 jak na box 80x80x180 dam cztery airpot 12,5 litra będzie za dużo luzu i wysokość za mała (chodzi o box) ? Powiedzmy ze weg będzie oscylował 30-40 dni ? Edytowane 3 Grudnia 2020 przez Kiler90 Interpunkcja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Grudnia 2020 @Kiler90 będzie ok @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach