mjrTOMMY 8 Napisano 22 Października 2020 czy jakby coś takie dodać do ziemi? napompowane jakimś nawozem? albo żeby wodę dłużej trzymało? podobno ta historia jest całkowicie bezpieczna. okrzemki w innej postaci? ktoś próbował? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 22 Października 2020 @mjrTOMMY Nie rozumiem po co takie eksperymenty. Jest masa polecanych przez growerów gleb z nawozami i wszystkimi tymi bajerami typu perlit, kermazyt itd. Kupujesz gotową ziemię przetestowaną przez tysiące ludzi i masz spokój, nie zastanawiasz się czy będzie ok bo masz produkt dedykowany do konopi. Jest tyle istotnych czynników przy wyborze substratu, że moim zdaniem warto postawić na gotowca. Wierzę, że producent który zajmuje się tym od lat lepiej przygotuje podłoże pod uprawę ode mnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 22 Października 2020 @mikosz dokładnie, po co plon później sobie zjebać i być królikiem doświadczalnym. Aczkolwiek może nas zaskoczysz. Twoja uprawa, Twoja zabawa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 22 Października 2020 warto poszerzać horyzonty, jak masz warunki, żeby spróbować czegoś takiego to wszechświat z pewnością doceni. W końcu wszystko musi być zrobione ten pierwszy raz ;) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjrTOMMY 8 Napisano 24 Października 2020 "plon" sobie nie zjebię, bo zakładam nowe boxy, ale tak się zastanawiałem. ostatnio wyjechałem i mi zmarniały klony, a jakbym dodał czegoś, co by mi oddawało wodę powoli, to bym był spokojniejszy. takie granulki, które oddają wodę, albo coś więcej, powoli, to by było fpytę. nie jestem producentem sortu, tylko uprawiaczem, amatorem i fanem. bawi mnie poznawanie i wymyślanie jak to się robi. narazie miałem u siebie parę inboxowych porażek, ale zbudowałem parę boxów i roomów dla znajomych, z powodzeniem. będę sprawdzał i wymyślał patenty from bonsai i inne, bo mnie to bawi. chodzi o to, żeby gonić króliczka....( a potem go złapać i spalić). 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 25 Października 2020 @mjrTOMMY pewnie, powodzenia. Dziel się wiedzą ? jak coś wyjdzie mądrego to wiele osób zapewne skorzysta. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach