wojraf 0 Napisano 19 Października 2020 Witam jak na zdj widać roślinka ma popalone liście temperatura jest dobra wentylacja też co może być nie tak. Rośnie już 2 miesiące. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 19 Października 2020 @wojraf Jak na 2 miesiące to malutka, tak powinna wyglądać po 2/3 tygodniach. Pod jaką lampą jest i jakie nawozy lejesz? Pewnie ma jakieś braki albo przelana. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 19 Października 2020 @wojraf wygląda na bardzo niedożywioną. Albo marna ziemia. albo coś poszło nie ta: za dużo wody czy może nawozów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 19 Października 2020 (edytowane) wystarczy popatrzec na powierzchnie ziemi zeby widziec ze za duzo wody jej tankujesz Edytowane 19 Października 2020 przez Niemedyczny_Użytkownik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Października 2020 7 hours ago, wojraf said: Witam jak na zdj widać roślinka ma popalone liście temperatura jest dobra wentylacja też co może być nie tak. Rośnie już 2 miesiące. Nie jestem znawcą, sam zaczynam i popełniam błędy, ale wydaje mi się, że możesz mieć problem z ph gleby, roślina wygląda na żółtawą, jakby nie mogła w pełni czerpać składników odżywczych z gleby, co ją blokuje. Sprawdź ph gleby, bo ono potrafi zaważyć na tym, jak roślina rośnie, sam się o tym przekonałem. Konopie powinny mieć ph gleby między 5,5 , a 6,5 z tego, co czytałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 20 Października 2020 Po glebie również stwierdzam że jest ciemna jak murzyn w nocy, obstawiam że przelana - możliwe że podgniły korzenie. Jeszcze ekspertem nie jestem, ale przeglądając wiele fotorelacji, często te żółte liście to efekt albo braków w glebie, albo ph, albo za dużo kolego lałeś wody. Moja tak po tygodniu wyglądała - tylko nie żółta. Jak trzymasz lampę ? I podaj szczegóły. Ile lejesz wody i w jakich odstępach, jaką masz wilgotność, jaką wentylację, jaki box, jaka temperatura i co to za pestki, skąd wzięte, jaka lampa, jaka powierzchnia boxa albo wymiary ?. Wtedy koledzy na pewno będą mieli więcej do powiedzenia, też się uczę, ale bez szczegółów mało kto pomoże, bo to wróżenie z fusów Z fartem ! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach