Bds 36 Napisano 11 Grudnia 2020 No robi fryzjera, defoliacje, co się przekłada na późniejszy szybszy i gęstszy wzrost? @Bimbrownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 11 Grudnia 2020 @doominik I co z tymi mniejszymi? Tak sobie beda rosly po swojemu? U mnie sie dwie wyciagly, a dwie uparte nie chca...ani to ich podniesc ani tych duzych obnizyc... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Grudnia 2020 @Bimbrownik No tak wychodzi, że w hydro szybciej do siebie dochodzą. Teraz jeszcze dodaję im od drugiego tygodnia boost i w drugim namiocie robi to sporą różnicę-prze pierwsze 4 tygodnie takie strzyżenie musiałem robić co 5-7 dni, bo po prostu było o wiele za gęsto. Dopiero teraz w po 5 tygodniu jest spokojniej. @Cieniu Ja mniejsze rośliny stawiam ja plastikowych donicach i tak mogą myć nawet 20cm wyżej. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 11 Grudnia 2020 @doominik dobry pomysł! dzisiaj spróbuje! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) @Cieniu Tak to wygląda u mnie @Bimbrownik Tu masz zdjęcia cookie i wedding gelato o których pisałem. Jeszcze tydzień temu usunąłem praktycznie każdy liść wiatrakowy nie połączony bezpośrednio z topem i tak co tydzień. Teraz już się uspokoiły i na razie daje im spokój, chociaż i tak jest gęsto. Edytowane 11 Grudnia 2020 przez doominik 1 3 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 11 Grudnia 2020 UCZ MNIE MISTRZU 🙇♂️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Ja piernicze 😱 Edytowane 11 Grudnia 2020 przez Urojenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Grudnia 2020 O kurwa .....@doominik respekt mam do Ciebie bardzo duży. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk @Bimbrownik teraz przeszedłem za namową kolesia z grow shopu na monkey nutrients i jak na razie jestem zadowolony. Baza jak baza (szczerze, to canna mi bardziej pasuje, ze względu na idealne pH przy użyciu wody RO-zawsze po nalaniu wszystkiego mam pH 5,9-6 i spokojnie przez 3 dni nic nie sprawdzam, potem może raz coś poprawiam, a tu jest 7,0 i trzeba regulować, ale jak już się ustali to jest bardzo stabilnie). Ten ich root shoot wymiana, tak samo jak ten boost. Zacząłem też używać tego strees-taki silicon+cal+mag itd, dosyć złożony produkt i drogi trochę, bo 1l kosztuje 140 funtów, za to jest bardzo wydajny, do max daje się 2ml na 10l. Resztę też daję w dawce mniejszej niż w ich tabelki bo ec leci w górę ostro. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 11 Grudnia 2020 @doominik I zajebiscie. Tak zrobie. A co do zdjec...co hydro to hydro:D 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Grudnia 2020 @doominik pamiętam jak wcześniej pisałeś o tej marce. I widzę że się sprawdza. Fajnie że na bieżąco piszesz. Czyli można o tym myśleć. Ciekawe jak jeszcze inne produkty 😉 ale ja na następne w styczniu muszę coś kupić , więc będę kombinował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 11 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk Szczerze, to jeśli chodzi o ich bazę, to jest niby ok, ale jak pisałem wyżej, canna dawała mi spokój w zakresie pH-wlać i na kilka dni spokój, a tu jednak trzeba te pół dnia latać z miernikiem. Różnica w cenie to jakieś 15gbp za 5l więc raczej symboliczna. Mam tez ich pk booster i tez jest ok. Oni maja jakiś deal z lokalnymi sklepami, że sprzedają to taniej niż na ebay 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Grudnia 2020 @doominik albo blokowana sprzedaż w internecie na poniżej ustalonej ceny. U siebie tak w firmie mam. Jako diler podpisuje papier że nie zniżę ceny do określonego minimum producenta. Dla przedsiębiorców to dobre, bo nie ma wyścigu szczurów w necie o 10 gr. Spokój pH to chyba jeden z najważniejszych, doskonale Cię rozumiem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 16 Grudnia 2020 Wczoraj dałem radę strzelić fotki roślin (światło maja ON w nocy). Wyraźnie pomogło im strzyżenie i ruszyły do przodu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 16 Grudnia 2020 @doominik zdrowo, widzę że bez przygód cały czas. 🙂 super. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 19 Grudnia 2020 (edytowane) W tym tygodniu rozgryzłem problem moich roślin, znaczy że tak słabo rosły-walnięty miernik EC. Po 2 dniach na samej wodzie i z nowym zestawem nawozów w ilości Light wyraźnie odżyły. Dziś znowu przeszły strzyżenie i mam nadzieje że jeszcze trochę się wyciągną Nie mogę obrzucić fotek na telefonie a nie mam dostępu do PC wiec póki co przepraszam Edytowane 19 Grudnia 2020 przez doominik 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 19 Grudnia 2020 Poleciałeś z tym fryzjerem. Kurde u mnie tez strasznie gęsto od liści ale mówi się żeby nie usuwać.. i taka zagwozdka. Usuwasz wiatrakowe tylko czy jak ? Jakbys mógł coś podpowiedzieć na ten temat 💚 a grow kozak chyba nawet nie musze mówić ❤️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 19 Grudnia 2020 @doominik jak długo trzymasz na wegu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 19 Grudnia 2020 (edytowane) 5 minutes ago, Bimbrownik said: @doominik jak długo trzymasz na wegu? Terminy mnie gonią i od 8 dni są już na 12/12-w kolejce są już następne roślinki i namiot musi się zwolnić na czas Edytowane 19 Grudnia 2020 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 20 Grudnia 2020 @doominik no tą jedną to wyjebalo z butów konkretnie. A widzisz z tym miernikiem jakie jaja. Ja też miałem przygodę. Zaczęła mi rosnąć temperatura i za chuja nie wiedziałem dlaczego , nagle 27-28 w boksie. W domu grzejniki zakręcone bo ciepło. Mieszające chodzą. Ale coś mnie tknęło żeby dotknąć tego wiatraka, a on chodzi a wiatru nie robi, za nim z tyłu ,delikatnie dmucha. Mówię kurwa co jest , a skrzydła w wiatraku zajebane były pyłem i nie wiało. Rozebrałem go, zdjęłem wiatraczek i umyłem z tego pyłu co na rantach się przykleil i już jest ok . Temperatura spadła. Ale jedna co była pod lampą trochę ucierpiała. Kurde czasem taka pierdola krwi napsuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach