Bimbrownik 702 Napisano 8 Grudnia 2020 @WielebnyMerry jaki tajemniczy 😉 Ten trening to już oryginalny pomysł, nie trzymaj nas w napięciu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Grudnia 2020 Ja generalnie jestem pełna podziwu w stosunku do Wielebnego, bo TP zrobił po mistrzowsku w swoim garażu, bez kupowania tych wszystkich do TP rzeczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Grudnia 2020 No właśnie, CIEKAWOŚĆ. cierpliwości musi wam wystarczyć do około połowy lutego, tym samym będzie to pomysł dla miłośników uprawy na OUT i eksperymenty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Grudnia 2020 Tak na szybko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 13 Grudnia 2020 Na ile wierzyć producentowi, jeśli chodzi o okres kwitnienia, bo zbliża się połowa a konkretnie zostało 4-5 tygodni do ścięcia, jutro wrzucę zdjęcia po fryzjerze to może łatwiej będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Grudnia 2020 42 minuty temu, WielebnyMerry napisał: Na ile wierzyć producentowi, jeśli chodzi o okres kwitnienia na 50% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Grudnia 2020 (edytowane) @WielebnyMerry Producent prawdopodobnie podaje przybliżony termin, ale to raczej informacja, jaką powinno się brać z przymrużeniem oka, bo to kiedy rośliny dojdą zależy od wielu czynników, jakie mają związek z warunkami, w jakich rosną. Może w idealnych warunkach doszłaby w terminie, jaki wskazuje producent. W twoim przypadku 4-5 tyg to za mało, nie dojdą, jak one wyglądają, jakby tyle, co zaczęły kwitnąć. Edytowane 13 Grudnia 2020 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 26 Grudnia 2020 UP 51 DZIEN FLO Trochę się nadziało, musiałem usunąć kilka szczytów bo zaczęły się robić całe brązowe, jak by uschły! Nie dało się uratować i 5 szczytów poleciało z 3 rosli. Na pewno nie było to przenawozenia ani niedomiar czegoś zadziało się tak że dziś zachodzę jest ok 2 dni później już 2 szczyty oklapniete po kolejnych 2 brązowo zielone, szybka reakcja i przy dolnych ośrodkach odcięte, na razie spokój. Niżej kilka fotek myślę że koło 4-5 tygodni do PK, ale sami może dacie radę ocenić. Jednego nie mogę wyciągnąć z boska wiec zdjęcie kijowe, pięknie wszystkie pachną, rosną z mieszajacym wentylatorem. Ale mam wrażenie że 2 rośliny będą dochodziły jak u farmerki na raty nie równo dochodzą i może być to spowodowane naswietleniem, bynajmniej u mnie. Mimo że koniec świąt życzę wam spokojnych i wesołych kolejny UP po nowym roku, więc i wytrwałości w noworocznych postanowieniach, odrzuceniua zatracenia i spełnienia marzeń w Nowym Roku roku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 26 Grudnia 2020 A co to masz za lampe w ogole? Szczerze to spodziewalam się petardy. Dużo z tej poziomej miec nie będziesz chyba co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 27 Grudnia 2020 @Farmerka Lampa 150W HPS I NIBY starcza, pomyślę nad ledem po nowym roku. Co ogólnie do zbiorow to będą lepsze niż ostatnio ale fakt nie to co mozna by było zabrać. Mnie cieszy każdy gram swojego, satysfakcja z własnej uprawy, i myśl ta że nie trza dzwonić do dilera i dawać komuś zarobić. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 27 Grudnia 2020 @WielebnyMerry ostatni akapit miód na serce. Bo taka prawda ! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Stycznia 2021 Cholera, 67 dni na flo po malu pachną ale... no i coś chyba im zejdzie jeszcze ze 2-3 tygodnie bo dopiero brązowieć włoski zaczynają. Jedna się zaczyna wystawiać na FIOLECIK. Od 2 dni podaje im zalecana dawka PK 13/14 około 500ml na roślina mieszanki nawozów codziennie. Nie wiem co zrobić z roślinki na treningu TP bo ziemią tak zbita że woda całą wylatuje nic niewchłania wody😔. Temperatura w granicach 15-19 wilgotność na poziomie 40-50% Jakieś rady? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Stycznia 2021 @WielebnyMerry z czym rady? że nie wchłania wody ? czy niska temperatura ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Stycznia 2021 @Szym temp. Mogę podnieść śmiało jeszcze jeśli coś to da! Chodzi mi bardziej o brak wchłaniania wody przez roślinę, przesadzać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Stycznia 2021 @WielebnyMerry jak przesadzisz? rozwalić korzenie możesz, jak się nie wchłania woda? to co to za ziemia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Stycznia 2021 @Szym Nie to że się nie wchłania, tylko tak korzenie dorosły że całą woda zlatuje spodem nawet jeśli delikatnie podlewam. Zbiera ziemią korzeniami jest, nie wiem dosypać po bokach czy coś moze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Stycznia 2021 (edytowane) @WielebnyMerry nie wiem co ty tam namieszałeś że woda Ci ucieka Edytowane 11 Stycznia 2021 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Stycznia 2021 @Szym prosta odpowiedź NIC, Po prostu gdybym to zrobił w worku jak na ten trening przystało to by nie było problemu, ale został zrobiony w zwykłej doniczce. Dobra, a da coś jeśli będę robił oprysk jej z 6x dziennie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 12 Stycznia 2021 @WielebnyMerry a ona leży tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Stycznia 2021 (edytowane) Tak @Szym zaraz zarzuca zdjęcia przy okazji do oceny na harwest ile zostało może wyłapie dobre zdjecie Wydaje mi się że pierwsze zdjęcia oddaje w znacznej ilości mleczne pozostałe jeszcze w tyle, ale chciał bym żebyście sami ocenili, bo poprzedni sprzęt mną zamiatał pierwszego Jolanta to tylko 3 buchy wziolem i koniec ujarany bylem. Lepszych zdjęć raczej nieuchwycę Edytowane 12 Stycznia 2021 przez WielebnyMerry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach