Gość Napisano 22 Maja 2020 Teraz czekaj aż wyrosna. Ja bym ta Folie naciągną lepiej bo taka pomarszczona słabo będzie odbijała. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 22 Maja 2020 @Aron tu temat o podlewaniu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 23 Maja 2020 Mam pytanie. Kiedy podlewać te kiełki? Dodam, że podlewałem je dziś rano. Dać im coś na wieczór? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 23 Maja 2020 @Aron utrzymuj wilgotność gleby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 19 Grudnia 2021 W dniu 23/05/2020 o 20:46, Andi napisał: @Aron utrzymuj wilgotność gleby Czyli lać wokoło pestki czy na jak wsadzę od razu po wykiełkowaniu do donicy 11l.? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 19 Grudnia 2021 @Grennleaf lej wokół pestki tak żeby korzonek miał wilgotno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 19 Grudnia 2021 @Grennleaf Jak doniczka jest podlewana pierwszy raz powinna dostać wody aż do wypływu, na pewno wejdzie tam 2l wody, później jak się sucho na wierzchu zrobi, potrwa to ponad tydzień, do dwóch przy nasionku. ok 0,75l na doniczkę co 4 dni, tak mi jakoś wychodzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 19 Grudnia 2021 31 minut temu, Ważniak napisał: @Grennleaf Jak doniczka jest podlewana pierwszy raz powinna dostać wody aż do wypływu, na pewno wejdzie tam 2l wody, później jak się sucho na wierzchu zrobi, potrwa to ponad tydzień, do dwóch przy nasionku. ok 0,75l na doniczkę co 4 dni, tak mi jakoś wychodzi. @WażniakTo czekaj dobrze zrozumiałem , przed włożeniem pestki trzeba nawilżyć całą ziemię w doniczce ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 19 Grudnia 2021 Tak się rozpoczyna biologiczne procesy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 11 Stycznia 2022 Kiedy podlewacie Krzaki ? Chodzi mi o której ? W czasie włączonego światła czy włączonego ? Jest jakaś różnica ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Stycznia 2022 @Buuh Chwilę przed wyłączeniem lamp/ledów ( ciemnią). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 12 Stycznia 2022 @Zielone krainy Mogę otwierać grow boxa gdy jest ciemnia ? Czy lepiej nie ? Wszelkie treningi kiedy robisz ? Ciemnia czy jak swieci ? 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 12 Stycznia 2022 @Buuh ogólnie lepiej nie zaburzać ciemni bo bywają i takie nasiona które mogą od tego pohermic ale jak zajrzysz do nich na chwilkę to też się nic wielkiego nie stanie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 12 Stycznia 2022 @onyx czyli wszelkie treningi lepiej robić podczas światła ? A podlewać zaraz przed wyłączeniem światła ? 😉👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2022 @Buuh Nie otwiera się , jak trwa ciemnia, bo zakłócanie roślinie spoczynku w czasie ciemni może prowadzić do zhermienia. Wszystko rób, jak są włączone ledy, a podlewaj z 5-10 minut przed ich wyłączeniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buuh 10 Napisano 12 Stycznia 2022 @Zielone krainy Dzięki piękne 👊😉 Takiej odpowiedzi szukałem 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Wczoraj kiełek poszedł do gleby w donicy 11 L. Podłoże zasypane 10L. Zalałem całość 1 litrem wody filtrowanej? Nie zbyt mało jak na początku? Ile lać w ogóle tej wody najlepiej. Można wg jakiegoś konkretnego schematu? Pomożecie? Edytowane 25 Lutego 2023 przez sopel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) @sopel według mnie nawet za dużo, roślina tego nie wypije, a ciepło tego nie odparuje za szybko. Co do schematów chyba nie ma, sam nie jestem w stanie znaleźć:/ Edytowane 25 Lutego 2023 przez Bob drzewny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 25 Lutego 2023 @sopel podlewaj żeby wilgoć była zachowana i tyle 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 15 Marca 2023 @Testeri reszta mam pytanko o podlewanie. Dzisiaj dzień 17 mojej rośliny. Pisze w relacji ile podlewam. Wczoraj wlałem 0,7l wody już z nawozami i mam wrażenie że większość wody wypłynęła na podstawkę. Czy możliwe że Ona aż tak nie potrzebuje wody na razie? Rh 50% temp 23⁰C stałe. W nocy spada na 4h jak jest lampa wyłączona. Nie lać jej nic na razie? Wskaźnik wilgotności gleby pokazuje górną granicę nawilżenia a gdzie nie gdzie sucho. Wodę leje spryskiwaczem po całej powierzchni donicy. Co myślicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach