Gość Napisano 2 Września 2020 Siemanko wszystkim. Dzisiaj zaprezentuje wam jak wykonać suszarkę z kartona. Czas wykonania ok 30 minut. Potrzebujemy: -Karton (u mnie wymiary: 24x26x36) -nóż do cięcia -taśmę z tworzywa (gumowa) -duża igła -pleciona nitka -filtr węglowy do okapów -wentylator -zasilacz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Września 2020 Przyda się na pewno. Czekam:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Września 2020 Krok pierwszy: Oklejam od środka taśmą gumową, żeby karton za szybko wilgoci nie ciągną. Krok 2: Wycinam otwór po jednej z krótkich stron na dolot i przyklejam wcześniej wycięta jedna warstwę filtra węglowego w celu zapobiegnięcia dostania się do środka owadów kurzu itd. Krok 3: Łączę ze sobą zasilacz z wentylatorem. Krok 4: Wycinam otwór na wentylator po przeciwnej stronie dolotu oraz wklejam Taśma wentylator Krok 5: Robimy dziury w wybranych przez siebie odstępach i przeplatamy nitkę naplecioną na igłę zbezpieczając końce grubym węzłem. Nasza suszarka gotowa. Pozdro dla całego forum ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Września 2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Września 2020 Dwie rośliny dwie suszarki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 6 Września 2020 @Seba691 Jak z zapachem poza suszarką? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 6 Września 2020 Ja jak suszyłem partię LR2 niecurringowaną to waliło. Musiałem odstawić suszarkę do drugiego pokoju. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 6 Września 2020 ja za jakiś miesiąc mam kosę i dalej nie mam pomysłu jak to zrobić żeby zredukować zapach do zera. Chyba będę zmuszony kupić filtr węglowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Września 2020 Mi nie zależało akurat na neutralizacji zapachu ale zawsze można suszyć w boxie z filtrem i wtedy zapachu nie ma @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Września 2020 Suszarka działa że aż miło ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Września 2020 Właśnie jutro będę ja konstruować, no i lecę dalej, tak jak obiecałem obieram kierunek niesprawdzonego treningu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Września 2020 @WielebnyMerry co znowu wymyśliłeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Września 2020 Tip-pot będę robić na jednej może dwóch @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Września 2020 Na czym to polega? @WielebnyMerry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Września 2020 Okres wega w pionie następnie przewracasz że stelaże ddopoziomu i odrosty montujesz do ręki stelaża, ponoć jeden z najskuteczniejszych plonów podbijaczy. Zobaczymy co wyjdzie, worki wzmacniane muszę jeszcze naszykować ale mam na to że 2 tygodnie nim do docelowych władze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Września 2020 @WielebnyMerry ciekawy jestem jak Ci to wyjdzie. Oznacz mnie jak będziesz fr zakładał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zaklinacz_wiewiorek 15 Napisano 29 Września 2020 hej, mega pomysl, ? a powiedz mi prosze, chcialbym zrobic identyczne boxy na suszenie tyle ze bez wiatrakow (niestety brak mozliwosci podlaczenia pradu) bedzie to dzialac? boxy byly by umieszczone przy wentylacji kominowej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Września 2020 @zaklinacz_wiewiorek plecha może się pojawić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wesolybudda 60 Napisano 4 Stycznia 2021 @Seba691 podpowiesz kolego jaki wiatraczek i jako zasilacz zakupić? No i jak to podłączyć żeby działało? Bo jak tam patrzę to super projekt ale nie wiem czy dam radę z łączeniem tej elektryki... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Stycznia 2021 @wesolybudda to nie jest trudne. Kup normalne wentylatory od pc 12V i zasilacz o tym samym napięciu. Większość zasilaczy od laptopwo jest na 12V zwróć uwagę ile amper będzie miał wentylator i ile jest na zasilaczu. Przykładowo jak wentylator masz 0,25A a zasilacz do 2A toaxymalnie 8 wentylatorów pod jeden zasilacz. Podłącz to wszystko kolorami, czyli czerwone z czerwonymi czarne z czarnymi a żółty olej bo on jest od sterowania prędkością wentylatorów co jest niepotrzebne no chyba że chcesz dodatkowo regulacje podpinać. Następnie podepnij to wszystko pod zasilacz i gotowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach