Guest Posted September 2, 2020 Siemanko wszystkim. Dzisiaj zaprezentuje wam jak wykonać suszarkę z kartona. Czas wykonania ok 30 minut. Potrzebujemy: -Karton (u mnie wymiary: 24x26x36) -nóż do cięcia -taśmę z tworzywa (gumowa) -duża igła -pleciona nitka -filtr węglowy do okapów -wentylator -zasilacz Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
fxxx1337 880 Posted September 2, 2020 Przyda się na pewno. Czekam:) Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted September 2, 2020 Krok pierwszy: Oklejam od środka taśmą gumową, żeby karton za szybko wilgoci nie ciągną. Krok 2: Wycinam otwór po jednej z krótkich stron na dolot i przyklejam wcześniej wycięta jedna warstwę filtra węglowego w celu zapobiegnięcia dostania się do środka owadów kurzu itd. Krok 3: Łączę ze sobą zasilacz z wentylatorem. Krok 4: Wycinam otwór na wentylator po przeciwnej stronie dolotu oraz wklejam Taśma wentylator Krok 5: Robimy dziury w wybranych przez siebie odstępach i przeplatamy nitkę naplecioną na igłę zbezpieczając końce grubym węzłem. Nasza suszarka gotowa. Pozdro dla całego forum ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted September 4, 2020 Dwie rośliny dwie suszarki ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
fxxx1337 880 Posted September 6, 2020 @Seba691 Jak z zapachem poza suszarką? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aron 124 Posted September 6, 2020 Ja jak suszyłem partię LR2 niecurringowaną to waliło. Musiałem odstawić suszarkę do drugiego pokoju. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
fxxx1337 880 Posted September 6, 2020 ja za jakiś miesiąc mam kosę i dalej nie mam pomysłu jak to zrobić żeby zredukować zapach do zera. Chyba będę zmuszony kupić filtr węglowy Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted September 6, 2020 Mi nie zależało akurat na neutralizacji zapachu ale zawsze można suszyć w boxie z filtrem i wtedy zapachu nie ma Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted September 22, 2020 Suszarka działa że aż miło ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WielebnyMerry 192 Posted September 22, 2020 Właśnie jutro będę ja konstruować, no i lecę dalej, tak jak obiecałem obieram kierunek niesprawdzonego treningu Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted September 22, 2020 @WielebnyMerry co znowu wymyśliłeś? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WielebnyMerry 192 Posted September 22, 2020 Tip-pot będę robić na jednej może dwóch Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted September 22, 2020 Na czym to polega? @WielebnyMerry Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WielebnyMerry 192 Posted September 22, 2020 Okres wega w pionie następnie przewracasz że stelaże ddopoziomu i odrosty montujesz do ręki stelaża, ponoć jeden z najskuteczniejszych plonów podbijaczy. Zobaczymy co wyjdzie, worki wzmacniane muszę jeszcze naszykować ale mam na to że 2 tygodnie nim do docelowych władze Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted September 22, 2020 @WielebnyMerry ciekawy jestem jak Ci to wyjdzie. Oznacz mnie jak będziesz fr zakładał Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
zaklinacz_wiewiorek 15 Posted September 29, 2020 hej, mega pomysl, ? a powiedz mi prosze, chcialbym zrobic identyczne boxy na suszenie tyle ze bez wiatrakow (niestety brak mozliwosci podlaczenia pradu) bedzie to dzialac? boxy byly by umieszczone przy wentylacji kominowej Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym 839 Posted September 29, 2020 @zaklinacz_wiewiorek plecha może się pojawić Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
wesolybudda 60 Posted January 4, 2021 @Seba691 podpowiesz kolego jaki wiatraczek i jako zasilacz zakupić? No i jak to podłączyć żeby działało? Bo jak tam patrzę to super projekt ale nie wiem czy dam radę z łączeniem tej elektryki... Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted January 4, 2021 @wesolybudda to nie jest trudne. Kup normalne wentylatory od pc 12V i zasilacz o tym samym napięciu. Większość zasilaczy od laptopwo jest na 12V zwróć uwagę ile amper będzie miał wentylator i ile jest na zasilaczu. Przykładowo jak wentylator masz 0,25A a zasilacz do 2A toaxymalnie 8 wentylatorów pod jeden zasilacz. Podłącz to wszystko kolorami, czyli czerwone z czerwonymi czarne z czarnymi a żółty olej bo on jest od sterowania prędkością wentylatorów co jest niepotrzebne no chyba że chcesz dodatkowo regulacje podpinać. Następnie podepnij to wszystko pod zasilacz i gotowe. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites