Farmerka 231 Napisano 27 Lipca 2020 Tak jak w tytule, najlepsze nawozy na grow i na flo. Cena nieważna. Mineralne lub organiczne, obojętne. Jakie uważacie za najlepsze? Chodzi mi o nawozy naprawdę z wyższych półek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Lipca 2020 @Farmerka z tych firmowych każde są blisko siebie, nawozy to dodatek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenKush 28 Napisano 28 Lipca 2020 (edytowane) Osobiście polecam Canna Chociaż lepiej iść w organiczne nawozy. Edytowane 28 Lipca 2020 przez GreenKush @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 28 Lipca 2020 8 minut temu, GreenKush napisał: Chociaż lepiej iść w organiczne nawozy Dlaczego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Lipca 2020 No właśnie, dlaczego? Ja bym chciała wiedzieć dlaczego ktoś używa mineralnych, a nie organicznych? I odwrotnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Lipca 2020 @Farmerka mineralne chemiczne ale szybsze w działaniu wydajniejsze i chyba skuteczniejsze ale ktoś może woli bardziej naturę więc organiczne też się dobrze sprawdzają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Lipca 2020 @Szym A używasz te nawozy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 28 Lipca 2020 Wszyscy wolą naturalne uprawy, robią flusha i takie tam głupoty ale co drugi jara wagon fajek i pizzę na weekend zapja browarem, że o przetworzonej żywności nie wspomnę. Kokaina jeż ma zero kcal więc jako dodatek do piwa jak znalazł 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Lipca 2020 @Farmerka używałem mineralnych, a organiczny też ale to biohumus mało wydajny dużo go się lało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brawotv 2 Napisano 28 Lipca 2020 Jedynie jakich używałem to: Grow - ADVANCED NUTRIENTS GROW Flo - BIOHUMUS do kwitnących oczywiście @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Lipca 2020 @Bimbrownik dlaczego ty wybrałeś mineralne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 28 Lipca 2020 @Farmerka szczerze to się tym nie sugerowałem. Poczytałem jakie są dobre i sprawdzone i poprostu wziąłem z regału w sklepie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Lipca 2020 @Bimbrownik aa, okej, rozumiem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 28 Lipca 2020 A widzę, że są zwolennicy mineralnych i organicznych i jest z nimi tak jak z tymi od LED i HPS czy innymi błahymi tematami w życiu. Każdy chwali swoje nie umiejąc podać konkretnych argumentów przeważających na ich korzyść. Jak dla mnie to jak działa to jeden pies, po co przepłacać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Lipca 2020 Ja wiem, że nawozy mogą jedynie poprawić plon, ale skoro są nawozy które mogą go poprawić 2x lepiej, a są takie ktore moga poprawic 3x to chce poznać te nawozy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 28 Lipca 2020 @Farmerka pk+Booster i jeśli posiadłaś już wszystkie tajniki uprawy, które znają tylko najstarsi indianie w przekazach słownych to nic więcej nie wyczarujesz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Lipca 2020 @Bimbrownik jak najstarsi to chyba powinnam się do ciebie zgłosić na korepetycje jakies ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 28 Lipca 2020 @Farmerka niby taka niepozorna śmieszka, a jednak ukąśliwa bestia... ? @Bimbrownik sie chował w innym plemieniu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenKush 28 Napisano 28 Lipca 2020 (edytowane) @Bimbrownik w moim przypadku , sam używam mineralnych chociaż czasami nie lubię bawić się z ziemia na samym początku I kupuje gotowa więc jeżeli zaczynam organicznie to I wypadało by skończyć bo dolewając mineralny nawóz do ogranicznej gotowej ziemi która jest z samego początku nawożona,to zabije w niej potrzebne wartości. Organiki ciężej przedawkować Ogólnie lepiej to brzmi niż chemia chemia.... Wszędzie chemia nawet w jedzeniu. Nawet ciężko kupić normalnego browara, sam nie przepadam pić sików po 3zl jeszcze w puszce ?? To jest tylko moje subiektywne zdanie. Edytowane 28 Lipca 2020 przez GreenKush 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 29 Lipca 2020 @GreenKush zgadzam się w 100%. Jest taki wybór, że każdy może używać czego chce. Nie jestem ani za jedną ani za drugą stroną. Kiedyś może wezmę coś z organiki jednak naradzie mam minerały i następne też będą minerały. Trzeba znaleźć coś dla siebie i tyle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach