Fijałek 7 Napisano 16 Lipca 2020 Witam! Jak w temacie nie wiem jaką lampe wybrać pod boxa o wymiarach 1m2(100x100x200). Miałem kinboo 600W i 5 doniczek 11L. Rośliny się wyciągały i miałem dużo popcornów. Chce zmienić na lampy z chłodzeniem pasywnym i z diodami od Samsunga quantum board. Co wziąść by było jak najtaniej? Ponad 400 funtów za S-F 4000 to dużo, a potrzebuje 55 000 lumenów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Lipca 2020 @Fijałek przy ledach nie bierze się pod uwagę lumenów, do jakiego hajsu chcesz panel ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fijałek 7 Napisano 16 Lipca 2020 @Szym 350funtów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Lipca 2020 @Fijałek 2x MARS HYDRO TS 1000W @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 16 Lipca 2020 Lumatek attis co najmniej bym brał pod uwagę. Mam marsy i wymiękają przy nowych panelach lumateka itd. Możesz też zobaczyć nowe produkty Migro. Ja z kolegą zmieniamy setup w dwóch namiotach i w jednym będą lumatek zeus 465W pro, a w drugim migro aria x3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 16 Lipca 2020 budżet mu nie starczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 16 Lipca 2020 @Szym a nie 2xts600? @doominik myslisz ze ten wyda na namiot 60x120? Attis 200W Lumatek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 16 Lipca 2020 @Paul Ja mam taki panel. On na flo oświetla 80x80 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fijałek 7 Napisano 17 Lipca 2020 @doominik Lumatek nie jest na moją kieszeń. Mało mocy za duże pieniądze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 17 Lipca 2020 21 hours ago, Paul said: @Szym a nie 2xts600? @doominik myslisz ze ten wyda na namiot 60x120? Attis 200W Lumatek Na taki namiot idealny jest nowy zestaw Migro aray 240W to są mega wydajne ledy i w sumie za przyzwoita cenę. Pobije na głowę wszystko marsy i spidery 5 hours ago, Fijałek said: @doominik Lumatek nie jest na moją kieszeń. Mało mocy za duże pieniądze. Diyleduk ma takie po £350 i te zobacz haka maja wydajność-dadzą o wiele lepsze rezultaty niż Mars czy spider obcej samej mocy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 18 Lipca 2020 @doominik w sumie nie duzo drozszy od marsa za tydzien chce kupic ale chyba mnie przekonałeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 18 Lipca 2020 36 minutes ago, Paul said: @doominik w sumie nie duzo drozszy od marsa za tydzien chce kupic ale chyba mnie przekonałeś ? Ten migro jest około 35% wydajniejszy 1.8 umol Marsa do około 2.5 umol dla migro. Do tego dłuższa gwarancja i dobry kontakt z samym producentem. problem może być tylko z dostępnością-ja zamówiłem tydzień temu i mogę się spodziewać dostawy w okolicach 10go sierpnia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) @doominik no obadam za tydzien bede miał kase a za ok 2tyg chce na flo przełączyc i musze nowe lampy miec moze sie tak uda , pokazuje mi uk 1-2 day delivery Edytowane 18 Lipca 2020 przez Paul @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 18 Lipca 2020 @Paul ja bym przed zamówieniem zapytał na ich czacie-nie wyłącza się hak zamkniesz stronę, wiec możesz zagadać i sprawdzić odpowiedzi za jakiś czas. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 19 Lipca 2020 @doominik tak zrobilem dziekuję ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 19 Lipca 2020 @Fijałek i co wybrałeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fijałek 7 Napisano 19 Lipca 2020 @Farmerka jeszcze nie. Szukam coś co naprawde zwiększy plony na ten 1m2. Spider farmer 4000 mi się podoba, ale drogi. Szukam zamiennika. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 19 Lipca 2020 @Fijałek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 20 Lipca 2020 https://www.ebay.co.uk/itm/184352650028 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fijałek 7 Napisano 20 Lipca 2020 240W starczy na nowych ledach? Mam 600 na starych ledach i jest lipa mało światła. Ten podłóżny panel nie oświetli mi dobrze 1m2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach