Bubble 250 Napisano 8 Stycznia jest różnica między marsem a lumatekiem... ale jak już go masz to chyba szkoda wymieniać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 936 Napisano 9 Stycznia @wojtas22 ja mam lumatek, migro i omega teraz i plony mam praktycznie takie same pod nimi. Jak juz masz to nie warto zmieniac, Chyba ze planujesz podniesc moc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,131 Napisano Niedziela o 10:39 A co myślicie o SF se7000 i MH fc e8000 która na kwitnienie lepsza może zamienić lampy między namiotami imperium i wisni ? @doominik @Bubble macie może spr schemat jak ustawiać te lamy bo cały czas próbuje znalesc dobre rozwiązanie i kombinuje z mocą i wysokością a tu nie ma czasu 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 250 Napisano Niedziela o 12:32 Ściagnjik sobie appkę na telefon i ustaw lampę na odpowiedni dla fazy parametr, ja to wieszam na oko, więc ci tak nie odpowiem, czasem właśnie zmierzę paką, tak kontrolnie i tyle. Moim zdaniem Spider Farmer fajniejszy, ale nie używałem ani jednej ani drugiej, u mnie wiszą MH TS1000 (cena czyni cuda, a na weg to mam to w dupie), Lumatek 300W i Grow the Jungle 150W 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,131 Napisano Niedziela o 12:56 Właśnie mam obie lampy ale SF ma cieplejsza barwe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 936 Napisano Poniedziałek o 13:55 @mateo ja nie używam tych konkretnych modeli, ale zasadę mam taką, że na początku flo daję 60% i powoli dokładam mocy z czasem, na koniec troszkę redukuję Daje tyle mocy, ale rośliny są w stanie znieść, jak zaczynają zwijać liście itd to oddalam je trochę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 1,131 Napisano Poniedziałek o 18:29 Znalazłem takie coś ja wystartowałem od 30dli powinno być ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach